Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladá citlivá agentka FBI Clarice Steriling je přizvána ke spolupráci do týmu vyšetřujícího sérii vražd. Na pachatele ukazují jen velmi kruté následky jeho činů: Vrah přezdívaný "Buffalo Bill" stahuje vždycky své oběti z kůže a potom je hází do řeky. Clarice má za úkol vypracovat psychologický portrét pachatele. Její nadřízení ji proto vyšlou na "konzultaci" za jiným masovým vrahem, psychiatrem dr. Hannibalem Lecterem, který je vězněn za nejvyšších bezpečnostních opatření. Lecter, který zná ze své praxe vraha i jeho motivy a tuší jeho další postup, drží v rukou všechny nitky a přivádí mladou Clarice na správnou stopu... (TV Prima)

(více)

Diskuze

Igy007

Igy007 (hodnocení, recenze)

Měli vytvořit team - Clarice a Leeland - a bylo by to vyřešeno mnohem rychleji :-))) 

tron

tron (hodnocení, recenze)

Vecernicek

Naposledy som to videl už dávno, ale ak sa nemýlim, tak od Chiltona. Tuším dával Lecterovi niečo podpisovať.

Vecernicek

Vecernicek (hodnocení, recenze)

Mám spoilerovy dotaz, zapomněl jsem jak on získá ten kus propisky aby se osvobodil. Film jsem viděl dvakrát, ale na tohle jsem zapoměl, diky

na příspěvěk reagoval tron

Lucasion

Lucasion (hodnocení, recenze)

The Silence of the Lambs v obnovené premiéře v dubnu v kinech. Ou yeah...

TOMIK007

TOMIK007 (hodnocení, recenze)

V zajímavostech píše Divočák, že Anthony Hopkins nemrká celý film. Jen při prvním pohovoru s Fosterovou mrkne aspoň 20krát. dál jsem to už nesledoval.

gonga

gonga (hodnocení, recenze)

L_O_U_S

Mě oslovení "pane doktore" hrozně tahalo za uši, byť souhlasím s tím, že u nás se to říká, bohužel v tom cítím typickou lidskou (nevím jestli typicky českou) servilitu před lékařskou autoritou, která mi není úplně po chuti (servilita), vždy si vzpomenu jak ve Vesničko, má středisková všichni tamního obvoďáka oslovovali uctivě "pane doktore" zatímco on jim všem (včetně lidí daleko starších než on) tykal. Jak mám ten film rád, tak tohle mi lezlo na nervy.

Ištván87

Ištván87 (hodnocení, recenze)

anderson

Když už se člověk smíří s tím, že Clarice hraje v Hannibalovi jiná herečka, tak tohle by ta nevadilo... A pusť si to v originále. Alois Švehlík je samozřejmě výborný, ale absolutně se nepodobá originálu. Jen to nevadí s ohledem na jeho hlasové charisma. Tak si říkám, že by možná mohli na ČT zkusit předabovat Hannibala a Červeného draka (který ovšem má už teď dva dabingy), ale to by bylo vyhazování peněz oknem. Hannibal je v tomhle filmu z celé trilogie asi úplně nejmíň. Každopádně jak říkám. Když to srovnám s originálem, je to perfektní dabing. A obávám se, že panu Švehlíkovi by v případném obsazení pomohl nějaký zvukový filtr, protože jsou věci, při nichž víc času prostě nestačí. Jiří Plachý má teď taky úplně jiný hlas a čas s tím nic neudělá.

anderson

anderson (hodnocení, recenze)

Ištván87

Prave preto si myslim, ze to pokojne mohol dabovat aj pol roka. Aby sa dosiahol co najlepsi vykon a nedopadlo to ako Krampol na mladeho Belmonda. Tato kultovka si to jednoducho zasluzi. Nemozem si pomoct, ale kombinacia Meduna - Hopkins je hrozna. Ked si pustim hned nato Hannibala, zaplakal by som.

na příspěvěk reagoval Ištván87

Ištván87

Ištván87 (hodnocení, recenze)

anderson

Slyšel jsi v poslední době jeho hlas v dabingu? Za poslední dobu daboval asi jenom v seriálu Tlusťoch a bohužel už to nebylo ono. Dabuje pořád skvěle, ale už je na jeho hlase znát věk. Hannibal s hlasem sedmdesátníka, to by nebylo nejlepší.

na příspěvěk reagoval anderson

anderson

anderson (hodnocení, recenze)

L_O_U_S

Nezmysel. Ak dokaze pri plnom zdravi ucinkovat v trapnej Primackej telenovele, nadabovat tuto kultovku, obzvlast v CT mu malo byt umoznene aj keby to trvalo pol roka (vsak ten dabing tusim susili aj dlhsie ako pol roka, nez ho vypustili do sveta).

na příspěvěk reagoval Ištván87

L_O_U_S

L_O_U_S (hodnocení, recenze)

gonga

Takhle se normalne oslovuji lidi u nas. Jde o to, zda to dodrzovat i v dabingu. Ja jsem pro to, aby se to dodrzovalo, i kdyz to v americkem filmu muze pusobit divne.

anderson

anderson (hodnocení, recenze)

Po technickej stránke bol nový dabing samozrejme oproti tomu VHS-kovemu paskvilu nedostizny. Vo vybere hlasov si ale mozu podat ruky. Meduna na Hopkinsa ??? WTF. Kontinuita s Hannibalom "veskera zadna" a pritom Svehlik by to urcite nadaboval milionkrat lepsie. No uplne ma dorazila kombinacia Prochazka - Glenn, to bolo priserne. Lněnička detto. Beretova ako jedina v pohode. Legendarny "el marcos" :-) mal byt vo vybere hlasov ovela ovela preciznejsi.

na příspěvěk reagoval L_O_U_S

Ištván87

Ištván87 (hodnocení, recenze)

Nový dabing byl cca tak o dva a půl milionu procent lepší. Konečně tam bylo dost dabérů (v původním dabingu mluvilo jen sedm herců, takže vyjma Pavla Soukupa tam všichni dabéři (včetně Dagmar Čárové, která dabovala Starlingovou) mluvili hned několik postav (někteří deset a více), zvuk byl naprosto příšerný, Pavel Soukup se na Hannibala nehodil, stejně tak Otakar Brousek ml. nebyl nejlepší volbou na Buffalo Billa. V novém dabingu to perfektně zvládli. Jaromír Meduna si dal Hannibala opravdu s chutí a Petr Lněnička (Buffalo Bill) byl prakticky totožný s originálem. Do toho výborný zvuk, dostatek dabérů na všechny postavy a necenzurovaný překlad. Ten původní dabing nebyl pro oscarový trhák dost kvaliní. Můžete k němu mít blízký vztah, protože jste na něm vyrůstali, ale to nutně neznamená, že je opravdu dobrý. Jako když v televizi pořád dávají Hříšný tanec s tím příšerným druhým dabingem. Kdybyste to někdy viděli s původním dabingem, po tom druhém ani nevzdychnete. Aspoň doufám.

gonga

gonga (hodnocení, recenze)

Dabing nic moc. Od kdy se v aj říká "pane doktore"? nebylo tam spíš doktore Chiltone? A Lecter také horší... Slyšet z jeho úst Poirota mi přijde ne úplně případné. Čili z nového dabingu zklamání.

na příspěvěk reagoval L_O_U_S

Marceloo

Marceloo (hodnocení, recenze)

Ak by niekto chcel môže si kúpiť dom Buffalo Billa z tohto filmu, ktorý je na predaj.

na příspěvěk reagoval martess

Uživatel martess smazal svůj příspěvek.

martess

martess (hodnocení, recenze)

Martin741

Ani by som nepovedal lebo Lecter mal určitý štýl, triedu a mozog, kdežto toto bol len uchyl, ktorého oslobodzovala slabá policia tej doby a myslím, že jemu podobných bolo celou historiou ludstva milion. Ale Lecter nie, to je pán, génius navyše on jedol dospelých a nebol pedofil.

na příspěvěk reagoval Martin741, dash1

Martin741

Martin741 (hodnocení, recenze)

Hannibal lecter zobrazuje realny zivot realneho Alberta Fisha 1870 - 1936. Odporucam zistit viac o tom Fishovi, bol to extra brutal.

na příspěvěk reagoval martess

Babu06ster

Babu06ster (hodnocení, recenze)

prave jsem si nasla novy vecernicek pred spanim. Spinkala jsem jako zabita :o) Super vecicka!!!

stLukaz

stLukaz (hodnocení, recenze)

tady čtu že si ve filmu zahrál i George A. Romero, nevšimli jste si ho tam někdo.

Tyler

Tyler (hodnocení, recenze)

Pusť se do ní. Nejlepší kniha "tetralogie". Není náhoda, že podle ní vznikl tak skvělý film.

AnetJ.D

AnetJ.D (hodnocení, recenze)

Jak moc se Mlčení jehňátek drží předlohy??? Má cenu se do té knížky pouštět? Protože jsem četla od pana Harrise Hannibala a nebylo to teda o moc lepší a konec podle knížky byl přehnaný a celé myšlení Clariice bylo převrácené

zklamala mne :(

na příspěvěk reagoval morena.jea

Uživatel AnetJ.D smazal svůj příspěvek.

pkno

pkno (hodnocení, recenze)

výborný film výborné herecké obsadenie Anthony mi tam sedí

patrik221

patrik221 (hodnocení, recenze)

úúúúúúúúúúúúúúúúúúúžasný film a FENOMENALNY HOPKINS. Prečo sa už netočia tak dobré a inteligentní trilery?!

movieband

movieband (hodnocení, recenze)

tak promiň, alena mě to mělo uplně jiný dopad než Sedm ... pro mě je Sedm depresivnější 

Související novinky

Mlčení jehňátek se dočká pokračování

Mlčení jehňátek se dočká pokračování

16.01.2020

Studio MGM a stanice CBS chystají nový seriál s názvem Clarice, jenž odkazuje na protagonistku Clarice Starlingovou ze slavného románu Mlčení jehňátek Thomase Harrise. Místo adaptace knihy však… (více)

Seriálový duel: Hannibal versus Clarice

Seriálový duel: Hannibal versus Clarice

30.05.2012

Každý filmový fanoušek umí k těmto křestním jménům přiradit příjmení. Producenti stanic NBC a Lifetime k nim teď přiradili televizní seriály. O Hannibalovi, jehož první série bude mít 13 dílů a pilot… (více)

Stephen King zachrání Kennedyho

Stephen King zachrání Kennedyho

15.08.2011

A pomůže mu Jonathan Demme, tvůrce Mlčení jehňátek. Už je to tak, příchod zaručených bestsellerů na knižní pulty provází i zpráva o filmové adaptaci. U Stephena Kinga je to úplná samozřejmost. Jeho… (více)

Clooney a bestie z Florencie

Clooney a bestie z Florencie

09.01.2011

Krimithrillerů, které by se kvalitou alespoň přiblížili klasikám z 90. let jako Sedm či Mlčení jehňátek, je dnes zoufale málo. Proto potěší každý pokus vzkřísit tento polomrtvý žánr, obzvlášť když za… (více)

Reklama

Reklama