Reklama

Reklama

Tři přátelé, tři policisté, tři příběhy. Strhující drama z prostředí newyorského policejního sboru, jež realistickým způsobem zachycuje, jak jednoduché je překročit hranici oddělující od sebe muže na straně zákona a zločinu. Každodenní povinnosti řadových policistů ve městě, které nikdy nespí a nedovolí usnout ani divákům v kině. Režisér Antoine Fuqua (Training Day) opět dokázal nevšedním, a přesto drsně realistickým, způsobem zachytit život strážců zákona. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (300)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Antoine Fuqua už po několikáté dokazuje, že je pouhým rutinérem, jehož Training day byl asi režijní vrchol. A návrat do stejného žánru se mu vůbec nepovedl. Jeho režie je nevýrazná a ničím nezaujme. Film se vleče hooodně pomalým tempem a scénář je nezajímavý. Z dějových linek mě zaujala vlastně jenom ta okolo Dona Cheadla, ostatní mi přišli až moc předvídatelné a docela i zbytečné. Pochvalu si tak zaslouží pouze do jednoho výborní herci. Ti ale sami výborný film neudělají. ()

F.man 

všechny recenze uživatele

Mno nevím. Což o to, každá část byla poměrně kompaktní a ucelená a i jejich protnutí proběhlo velice příjemně, ovšem jako kdyby kdyby Fuqua nevěděl čím ony povídky naplnit. Celé je to jakési prázdné a mělké... Takový gansta'můvi pro masy... Kdo čeká od Brooklyn's Finest něco ve stylu Training Day bude silné spálen. Stejně jako já. My shorty is black. Don't we go shopping for cocoa butter together? ()

Reklama

Webb 

všechny recenze uživatele

Tento počin můžu nazvat malým zázrakem. Proč? Ještě nikdy se mi totiž nestalo, že by mi Richard Gere v jakémkoliv filmu nevadil. No a tady díky roli kterou dostal se tak konečně stalo. Přestárlý policista před důchodem, proč ne. Zvláštní že jsem si v průběhu sledování vzpomněl na dnes už profláklý snímek Training Day, aniž bych tušil že je od stejného režiséra. Zda to bylo díky určité technice, nebo prostředím či výběrem herců těžko říct, hlavní je, že tu opět odvedl dobrou práci. Účast známého béčkaře Wesleyho Snipese mě potěšila, měl by si vybírat i klidně podobné vedlejší role a nevrhat se do kdejakého bláta. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $17miliónovTržby USA $27,163,593 Tržby Celosvetovo $45,719,985Tržby za predaj Blu-ray v USA $3,882,356Tržby za predaj DVD v USA $10,995,800║ Na pohľad veľmi silné obsadenie vedené pod dosť vážnym tónom. Nuž len tento krát to Antoine Fuqua až tak neukočíroval takpovediac k dokonalosti. Jemu sedí skôr také o kúsok voľnejšie poňatie hlavne tých "akčných" filmov. /50%/ ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Potěšilo mne, že do o něco delší stopáže dokázal Fuqua namontoval dvě zručně natočené, dlouhé napínavé scény. V kombinaci s příjemnou a perfektně sedící hudbou opravdu bylo na co se dívat. Příběh možná trochu skřípe, ale na herecké hvězdy je taková radost pohledět, že ke snímku nemám větších výhrad. Čeho jsem si všimnul, je značná inspirace seriálem The Wire, což se promítnulo i do obsazení černošského hereckého ansámblu. Nenudil jsem se, jen to mohlo být o něco peprnější a možná drastičtější... Ke konci si nelze nevzpomenout na podobný Pride & Glory a konec samotný - to jsem nečekal. Anebo určitě ne všechno. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (4)

  • Slovo "fuck" ve filmu zazní 270krát, což je 1,93krát za 1 minutu. (Dixxx)
  • Počítačová hra, ktorá sa mihne na obrazovke je "Mercenaries: Playground of Destruction" od vývojárov z Pandemic Studios. (Real Tom Hardy)
  • Ve scéně, kdy Tango (Don Cheadle) na střeše budovy chytne gangstera a namíří na něj zbraň, drží mu jí přímo u krku. V záběru z jiného je však zbraň o mnoho dál. (TheDave)

Související novinky

Pátá Past, čtvrtý Blade, nové Prcičky...

Pátá Past, čtvrtý Blade, nové Prcičky...

25.02.2010

...a spousta dalších pokračování v dnešní novince. Neztrácejme čas: Bruce Willis po fiasku s Náhradníky ví, že jeho kariéru už zachrání jen návrat k nejslavnější postavě a tak si představuje, že by… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno