Reklama

Reklama

Film The Frozen Ground je inspirován neuvěřitelným, avšak skutečným příběhem aljašského policisty Jacka Halcombeho (Nicolas Cage), jenž se pokusí zastavit vraždící bestii Roberta Hansena (John Cusack), což je sériový vrah, který se již třináct let úspěšně skrývá. Když se těla prostitutek začnou v Anchorage hromadit, na město padne strach. Ačkoliv Halcombe riskuje vlastní život, vydá se na vlastní pěst najít zabijáka, aby tak zabránil dalším vraždám. Když získá informace od sedmnáctileté dívky (Vanessa Hudgensová), které se podařilo uprchnout, je konečně zabijákovi na stopě. Podaří se mu vraha dopadnout dříve, než zemře další oběť? (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (342)

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Ako na húpačke. Že sa dožijem filmu, v ktorom bude Cusack sterilnejší ako Cage, som vážne nečakal - i keď to je podmienkou dobre zahranej role. Celá zápletka je pomerne tuctová, no vďaka prekvapivo slušným výkonom a prostrediu zamrznutej Aljašky to má niečo do seba. Chýbal len kúsok, aby z toho bol skutočne skvelý kriminálny thriller. A Cage je tu vskutku až podozrivo dobrý. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Průměrný krimithiller, ve kterém nás po delší době ubezpečil Nic Cage že hrát ještě zcela nezapomněl. Bohužel film mě přišel poměrně zmatený a delší čas jsem se nedokázal do příběhu ponořit. Ani poté sice nepřišel žádný mega zázrak, ale oceňuji určitou autenticitu situací, kdy si postavy aspoň nehrajou na něco co nejsou. V. A. Hudgens podává téměř zrůdně špatný výkon. 50% ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Film je vcelku dobrou mozaikou mravčej práce detektíva, ktorý sa na rozdiel od iných nenechá odradiť. Systematicky a cieľavedome odkrýva dvojaký život podozrivého. Trpezlivo číha na jeho chybu. Bohužiaľ filmu chýbalo viac akcie, napätia i prekvapení. Čakal som oveľa viac. Jediným kladom sú solídne herecké výkony Nicolasa Cagea aj Johna Cusacka. Šedivá krajina, šedivý priemer. Filmov podľa skutočnej udalosti bolo natočených kopa. Je ale ťažké ich hodnotiť. Dôležitá je totiž aj sila príbehu a to je to, čo tento film drží nad vodou. Celkom tuctovo natočená krimi dostáva tretí rozmer šokujúcim obsahom. Je až neuveriteľné, koľko dievčat jeden úchylák zniesol zo sveta a stále mu to prechádzalo. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Je milé, když si chlap může naplno dopřát svých libůstek jako tuhle Džon Hnusack. To si takhle odchytíte prostituující dvacítku, týden ji v pohodě przníte v zašitém srubu v nějaké aljašské prdeli a na závěr si s ní ještě užijete trochu té myslivosti. To všechno ovšem jen do té doby, než si vašeho koníčku všimne sveřepý pan Klec a s konstantním xichtem, do něhož dostal permanentní křeč už tehdy u Conairu, začne unyle pátrat. No, i přes kulantní námět podle skutečných událostí se žádná velká sláva nekoná, je z toho tuctová kriminálka, kde se spíš žvaní než jedná. Vydržíte li do závěrečných titulků, zjistíte, že casting přihrál našemu masounovi do cesty samé luxusní, kozaté brunety, avšak když na konci běží na obrazovce fotky skutečných obětí, vypadá to, že ten Hansen byl spíše zoofil se zálibou v šukání mutantů. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Jak Cage, tak Cusack na mě působí jako alergen i při sólovém účinkování (dokonce jsou tak houževnatí, že přinášejí pylovou sezónu dvanáct měsíců v roce), přesto jsem šel do zdravotního rizika a pustil si film, kde se vyskytují oba. Chyba. Nutno však říct, že ne jejich. Nicolas odhalí vrahovo modus operandi do patnácti minut a pak už jen s konstantním výrazem člověka, co nechápe, hledá usvědčující důkaz. Celkem to odpovídalo realitě honu na Roberta Hansena, potud tedy vše v pořádku. Nicméně aljašské prostředí, či vývoj příběhu svedly reminiscence na Insomnii a to přineslo dvě zásadní „ale“, které jsou zároveň spojenými nádobami. Scott Walker není Christopher Nolan a zatímco Pacino se svědomím napuštěným kofeinem nemohl zamhouřit oko, stereotypně natočená Zmrzlá země ve vás spíše probudí příznaky narkolepsie.. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (24)

  • Rovnako ako dej filmu, tak aj jeho natáčanie prebiehalo na Aljaške, predovšetkým v najväčšom meste Anchorage. Doba natáčania trvala 26 dní. (MikaelSVK)
  • Na začiatku dostal Nicolas Cage ponuku hrať Roberta Hansena (John Cusack), ale Cage chcel hrať detektíva, pretože si myslel, že je to pre neho ako pre herca náročnejšie. (Arsenal83)
  • Scott Walker strávil vyše dva roky skúmaním prípadu a najal si novinárov aj súdnych výskumníkov, aby získal prístup k predtým neohláseným informáciám, ktoré sa potom objavujú vo filme. Spolupracoval aj so skutočným vyšetrovateľom Glennom Flotheom, ktorý pôsobil ako konzultant a poradca na scenári, aby sa zaistilo, že fakty o prípade sú správne a obete budú zobrazené s úctou. (Arsenal83)

Reklama

Reklama