Reklama

Reklama

Gympl s (r)učením omezeným

(seriál)
Česko, (2012–2013), 100 h 24 min (Minutáž: 59–72 min)

Hrají:

Lucie Benešová, Libuše Šafránková, Ondřej Gregor Brzobohatý, Karel Heřmánek, Zuzana Bydžovská, Marta Jandová, Václav Vydra nejml., Kristýna Leichtová (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(97)

Obsahy(1)

Hradecké gymnázium je škola se špatnou pověstí, která má před sebou poslední podmínečný rok své existence. Buď se "něco" stane, nebo bude zrušena. Ví to ředitel Matula (Karel Heřmánek), jenž ale utopil pohled na realitu ve sklence chlastu, ví to zástupkyně Eva (Lucie Benešová), která by se ráda dostala k moci a dokázala, že škola by pod jejím vedením určitě prosperovala, ví to i češtinářka Eliška (Libuše Šafránková), jedna z posledních, které osud hradeckého gymnázia a jeho studentů není lhostejný. Na školu přichází mladý pedagog Adam (Ondřej Gregor Brzobohatý), který ještě neztratil všechny iluze. Z vlastní zkušenosti ví, že i z outsiderů se mohou stát hvězdy. Ačkoli se to zdá zpočátku nepravděpodobné, on je strůjcem a hybatelem úspěchu, díky kterému se škole podaří vyhnout hned prvnímu průšvihu v novém školním roce.
Učitelský sbor plný pestrých charakterů, romantika, svébytný humor i drsnost školního prostředí, studentské trable i nikdy nekončící problematika vztahů rodičů, dětí a učitelů – kdo by tento osobitý, často vtipný, ale někdy i krutý svět neznal? Seriál Gympl s (r)učením omezeným přenese televizní diváky zpátky do světa školních lavic, který kdysi důvěrně znali nebo se v něm, ať už jako rodiče, učitelé, nebo studenti, pohybují dodnes. (TV Nova)

(více)

Recenze (422)

fiLLthe3DD 

všechny recenze uživatele

Ordinace a Ulice začínaly jako seriály pro celou rodinu... Poslední dobou je však trápí neduhy v podobě vražd, mafie či únosů - to by ani nevadilo, avšak pouze v případě, kdyby bylo podobných zápletek využíváno již od začátku... Oproti tomu se Gympl alespoň drží svých zajetých žánrů (komedie/romantický/muzikál/drama/komedie) a nic nejde do takových extrémů... Účelově komediální scény jsou místy i vtipné a stejně tak je tomu i oblasti "dramatu." Není to sice nějaké extra terno, nicméně herci odvádějí skvělou práci (především Benešová, Bydžovská, Heřmánek, Šafránková, Leichtová, Absolonová a i omladina se snaží), zápletky jsou stravitelné a celkově je to trochu vyšší level... Za mě 50%, nicméně plné hodnocení sem klidně napálím... Má to alespoň ukončený děj a žánrově se to blíží alespoň telenovele než nekonečně soap opeře (rozdíl mezi těmito seriály je, zkuste Wikipedii :) ()

Malarkey odpad!

všechny recenze uživatele

Jděte s těmahle seriály bez nápadů už do prdele. Kdo na to pořád má čumět. Jenom, aby se zaplnilo prázdno českých televizních stanic. Když by se ti herci radši pustili do nějakého solidního tématu. I když chápu, lehce vydělaný prachy jsou lehce vydělaný prachy. Rozdíl mezi tímhle a Obchoďákem a bůhvím čím ještě, co se vyrojilo podzim 2012 je absolutně nulový. Všichni se chovají jak debilové a my se tomu máme smát...Takhle vlastně dopadl i tehdá docela úspěšný Comeback. ()

Reklama

Tosim 

všechny recenze uživatele

Nejlepší je, když nova obsazuje tolik hereček s těma krásnýma, velkýma očima :-D ... A asi je to kacířská myšlenka letošního seriálového podzimu II, ale díky hercům (nyní už) bardům se na to dívalo mnohem snesitelněji, než bez nich. Karel Heřmánek a Libuše Šafránková svým charismatem zastínili dialogy a zvraty šustící papírem a časem (alkoholik i šikanovaná žena byli příliš dlouhou dobu pasivní, chápu, v reálu to tak často bývá, leč tady to mohlo sloužit tvůrcům jako berlička, která se dost hodila), osvěžením bylo, když do scénáristického tandemu přibyl Jan Prušinovský. A natažená žvýkačka, co pomalu ztrácí chuť, bude zřejmě delší, páč v ukázce z posledního dílu (třicet a něco!), vyšilovala už totál zkarikovaná zástupkyně, že je zase něco špatně. Přesně tak! ()

sssssycak 

všechny recenze uživatele

Tak a je to za mnou. Dokázal jsem to, viděl jsem celou první sérii, tedy pilot plus 32 dílů k tomu. Doufám, že si teď kvůli mě pár zdejších intelektuálních filmových kritiků neodplivne a nebude mě na potkání hanit kvůli mému vkusu, ale co se dá dělat, že. Nova zase jednou vyprodukovala celkem přijatelný seriál. Některé dějové linky jsou zajímavé, některé už méně, s reálným chodem školy seriál spíše jen tak lehce koketuje, než-li by ho ukazoval tak, jak to doopravdy chodí. To ale člověk ani nesmí brát vážně, ono myslím většina seriálů, která se týká nějakého oboru asi úplně do skutečnosti moc nezachazí. Co bych ale vytknul a zatím tu to nikdo asi ani nezmínil, je absolutní ignorace změn počasí v průběho roku, a to mi skutečně vadilo. Co já si pamatuju, když jsem chodil do školy, tak určitě nebylo jen léto, ale v tomto seriálu vůbec neproběhla zima, ačkoliv se tam například odehrál maturitní ples, který je vždy v zimním období. Ale tady všichni nosily kraťasy, sukně, sáčka, prostě počasí jako na Havaji. Tohle mi vadilo hodně a je to velké mínus. Druhým mínusem je to, že seriál nekončí po první řadě. Už se to bude zase příliš rozpitvávat, omílat dokola, prostě z toho bude další Ordinace. A to je určitě škoda. Pro mě seriál končí první řadou a další už sledovat nehodlám, neb bych o seriálu ztratil i poslední iluze. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Obsazení protekčních zmetečků není zárukou toho, že bude seriál disponovat sdostatkem kvalitních dětských herců. Jak to tak vypadá, je to spíše naopak. Nebudem tu hereckým prvničkám kurvit sebevědomí, vyhoněné rodičovskými kelebritkami. Spíše držme protistojné prsty, ať Brzovatař díky timurování zavčasu penetruje Krisťulce lítačky do ,,baru", Libuška po-pyje kvalitní výcuc z Heřmánku a stárnoucí Šinkorka odežene mužika, jemuž stojí za ránu. Staré páky dokáží prozatím pozvedat osmiletku z průměru, ovšem vodováha by se z toho zase neposrala, to ne. Uvidíme, za jak dlouho tvůrcům dojde (rozhodně ne přehnaná) invence a nasadí do zvoleného prostředí alespoň jednu ordinaci, ono českým hypochondrickým divákem tak milované zpestření. Konec kritické části komentu, přichází celkový dojem. Tak tohle nám teď chodí do škol, jo? Sráčové uvědomělí, narůžovělí....a ta hustokrutá děfčica, kouřící stařenu v trikotu Hello Kitty, ta to zase narovnala. Kostymérce posílám hubičku na celulitickou podstatu jejího umu. Dvě, za Týnu a Beneščin předklon. ()

Galerie (271)

Zajímavosti (28)

  • „Na roli v Gymplu mám úžasné vzpomínky. Bylo krásné si vyzkoušet seriálové herectví, ale nedokázala bych se mu věnovat. Děkovala jsem, že moje role neměla větší prostor. Smekám před herci, kteří vydrží v takovém tempu točit i několik let,“  prohlásila o svém působení v seriálu Marta Jandová. (Duoscop)
  • Mateřská tv Nova potvrdila, že nepočítala s tím, že seriál bude jeden z "nekonečných". 21. října 2013 oznámila tv Nova, že třetí série je poslední. Finálová epizoda byla odvysílána 11. prosince 2013. Zároveň bylo uveřejněno, že se televize nebrání případnému pokračování. Jedním z důvodu ukončení produkce byla klesající sledovanost. (kytka.patrik)
  • V 58. epizodě s názvem "Všechno jde" byla jako nemocniční chodba použita chodba ze seriálu Ordinace v růžové zahradě (od r. 2005). Ze stejného seriály byly vypůjčeny i rekvizity pro scény z nemocničního prostředí. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama