Reklama

Reklama

Gotham

(seriál)
Trailer 13
USA, (2014–2019), 72 h 58 min (Minutáž: 42–50 min)

Tvůrci:

Bruno Heller

Předloha:

Bob Kane (komiks), Bill Finger (komiks)

Hrají:

Ben McKenzie, Donal Logue, Jada Pinkett Smith, Camren Bicondova, Robin Lord Taylor, Andrew Stewart-Jones, John Doman, Cory Michael Smith, Sean Pertwee (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(100)

Dlouho předtím, než se stane komisařem, se policejní zelenáč James Gordon postaví zločinu a korupci v Gotham City a chce pomstít vraždu rodičů Bruce Wayna. (Netflix)

Videa (169)

Trailer 13

Recenze (310)

ledzepfan

všechny recenze uživatele

Já nevím ale první díl jsem po cca čtvt hodince musel přeskákat a další díl si asi nedám... Na mě to jede moc hopem, urputná snaha nacpat co nejvíce batmanovských postav do jednoho děje mi připadá spíš křečovitá a otravná..no a celkově mi vůbec nesedí nástřel těch charakterů(většinou i z hlediska castingu).... Z mého pohledu je to slepá ulička i když nepochybuju, že fandové nolanovských filmů si z toho budou stříkat do trenek :D ()

sharky 

všechny recenze uživatele

Nuda a šeď, tisíckárat viděné zápletky, bez nápadu, bez atmosféry, hloupoučké a s ochotnickými hereckými výkony v kladných rolích. Někteří záporáci jsou zajímaví a dobře zahraní, ale sami tento průšvih neutáhnou. Zlatý Batman od Joela Schummachera. Ale dvanáctiletýho kluka to třeba může bavit, já starší už chci trošku víc... ()

Reklama

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Po pilotu: Úvodní půl hodinka je lehce zmatená, občas ty dialogy skřípou a vy si říkáte "to jako fakt?" ale pak se to rozjede, Ben "ten sympaťák z O.C." McKenzie se na roli mladého komisaře Gordona hodí skvěle a já osobně nemám problém mu ten vztek a odhodlání věřit. Mladej Bruce Wayne moc prostoru nedostal ale na tom malém prostoru taky přesvědčil, jsem zvědavej jak mu to půjde dál. Samozřejmě vedlejších postav tam je tuna a ještě to chvíli potrvá, než půjdou nějak zařadit ale potenciál tam rozhodně je. Gotham nebude seriálem roku, není to "Emmy" materiál (zato na MTV bude válet!) ale to od něj vlastně ani nikdo nechtěl snad. Je to poctivě komiksové a na rozdíl od Agents of SHIELD to není tak přiblblé, jak jsem se bál. Za mě dobrý ;) // edit: třetí díl už lehké zklamání, dostanu vůbec epizodu, která by mi dokázala vytřít zrak? já doufám. ()

Fíla 

všechny recenze uživatele

Gotham je zvráceným a nejzkorumpovanějším městem. Dějí se tu věci, které by se nikde na světě dít neměly. Koho baví filmy o Batmanovi, tak tady si přijde na své. Seriál má svou potemnělou atmosféru. Nechybí mafiánský pohled na svět. Město ovládá mafie, která je v pozadí a v popředí jsou zkorumpovaní politici. Takže Gotham vlastně funguje na principu dnešního světa. Ono to tak ovšem bylo asi vždy. Věci se tu dějí pohledem komisaře Gordona, který je oblíbencem mladého Bruce Wayna, kterému v pilotním díle zastřelí rodiče, což Ti, kteří sledují filmy o Batmanovi již dávno ví. Jde tu o moc. Všichni chtějí vládnout Gothamu, popřípadě Arkhamu. Každý díl, řeší jiný případ, boj o moc a právo v podání Gordona. První série, se vyvíjí velmi nadějně. ()

PavelVanekArt 

všechny recenze uživatele

Určitě jeden z nejlepších vážných seriálů co jsem kdy viděl. Sice mě nehorázně sere mladej Bruce (ale to byl zřejmě záměr) a dokonce i Gordon. Zahranej je špicově, ale ty ksichty někdy... Victor Zsaz, Alfred, Nygma, Penguin, Cat... špičková práce na poli herectví se tu odehrává díl od dílu a já doufám alespoň v 5 sezón! ()

Galerie (1 391)

Zajímavosti (123)

  • Robin Lord Taylor, který ztvárnil Oswalda Cobblepota, uvedl, že inspirací pro jeho roli mu byl jiný představitel této postavy - Danny DeVito. (Barghest)

Související novinky

Colin Farrell se vrátí jako Tučňák

Colin Farrell se vrátí jako Tučňák

08.12.2021

Obvykle je zvykem nejprve uvést film, v tomhle případě komiksový reboot Batmana od Matta Reevese (Válka o planetu opic) čistě pojmenovaný The Batman, počkat si, jestli bude úspěšný a fanoušci s vizí… (více)

Druhý ročník Comic-Conu Prague se blíží!

Druhý ročník Comic-Conu Prague se blíží!

18.09.2021

Druhý ročník festivalu Comic-Con Prague proběhne v termínu 15. – 17. října 2021 v pražském O₂ universu. Comic-Con Prague 2021 nabídne fanouškům sci-fi, fantasy a hororu velmi pestrý a bohatý program… (více)

Spin-off Batmana se zaměří na Gordona

Spin-off Batmana se zaměří na Gordona

20.04.2021

A teď jedna špatná zpráva pro fanoušky oceňovaného komiksu Gotham Central. Před pár měsíci jsme informovali o tom, že se chystaný komiksový snímek The Batman s Robertem Pattinsonem dočká seriálového… (více)

Sebevražedný oddíl 2 má nové scenáristy

Sebevražedný oddíl 2 má nové scenáristy

11.06.2018

Zatímco hodnocení kritiků nebylo v případě Sebevražedného oddílu nijak oslnivé, po finanční stránce se filmu dařilo. Momentálně tak vzniká pokračování, které do kin pošle zkušený režisér Gavin O… (více)

Reklama

Reklama