Reklama

Reklama

JAG

(seriál)
  • USA JAG (více)
Krimi / Drama / Akční / Mysteriózní
USA, (1995–2005), 174 h 17 min (Minutáž: 44–93 min)

Režie:

Bradford May, Tony Wharmby, Alan J. Levi, Jeannot Szwarc (více)

Hrají:

David James Elliott, Catherine Bell, Patrick Labyorteaux, John M. Jackson, Scott Lawrence, Zoe McLellan, Tracey Needham, Karri Turner, Chuck Carrington (více)
(další profese)

Série(10) / Epizody(226)

Obsahy(1)

Major Rabb (David James Elliot) a jeho kolegové z vojenské prokuratury vyšetřují případy na palubách lodí, vojenských ponorek i letadel. (oficiální text distributora)

Recenze (279)

tron 

všechny recenze uživatele

Nie som fanúšikom naivných otázok a detinských odpovedí v amerických akčných/kriminálnych seriáloch. Poznáte to - Spravodlivosť tu, Odvaha tam, Férové jednanie tamto. Priveľa silných slov v neodborných rukách naivných scenáristov a podpriemerných režisérov, ktorí môžu byť radi, že im niekto dovolil zrežírovať si pre radosť aspoň pár dielov relatívne úspešného televízneho seriálu. Nie som však ani fanúšikom drevených mužských hercov á la David James Elliott, ani afektovaných pseudo-herečiek (Catherine Bell). JAG sa síce odohráva v zaujímavom prostredí americkej armády, ale inak pôsobí dojmom, že produkcii najviac záležalo maximálne tak iba na tom, aby mali neschopní ale pekní herci (zďaleka najlepšou postavou bol skinnerovský plešatý šéf) kvalitne vyžehlené uniformy. Odvážil by som sa tvrdiť, že seriál časom skĺzol až k hlúpučkému Walkerovi, texaskému rangerovi. Ďalšími (a ďalšími a ďalšími) sériami sa stal len, ako hovorí Johnny Depp, výplňou medzi reklamou. Svojho času to bol ale neskutočný hit a pamätám si, že šlo o seriál môjho detstva. teda, jeden z asi sto. V 90. rokoch to išlo, ak sa nemýlim, na Markíze a všetci sme to milovali a čučali na to rovnako, ako na Supermana s Deanom Caineom alebo Xenu. Neskorší rip-off NCIS bol oveľa lepší. ()

AlfaNumerO 

všechny recenze uživatele

Po dlouhých 8 letech jsem viděl konečně závěrečnou epizodu a tak mohu ohodnotit. Řeči o tom, že je seriál náborovou propagandou a motá se okolo všech složek US army je jako vyčítat Dr. Houseovi, že se vše točí okolo lékařství. Jinou věcí jsou ovšem herecké výkony. Na Catherine a spoustu částí jejího těla se sice šíleně dobře dívá, ale žádné herecké výkony od ní nečekejte. Vykulené oči Harma pak začnou člověka srát asi tak od druhého záběru a to má seriál snad 10 sérií. Nebýt jednotlivé epizody tak repetitivní a ke konci opravdu nevařit naprosto z vody, hodnotil bych výše. Takhle dobrý tak na TV Nova v 90. letech. Podobný formát je doufám už naprosto přežitý. 59% ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

JAG je akromyn pre Jadge Advocate General´s Corps. Zároveň je to i názov dvestodvadsať sedem dielneho amerického televízneho seriálu, ktorý sa na našich obrazovkách objavoval pod názvom "JAG - Vojenská generálna prokuratúra". Nebolo to špatne natočené a ani herecké výkony hlavných predstaviteľov neboli katastrofálne, ale ja som sa pri tom i tak vždy dosť hodne nudil. Major Rabb a jeho kolegovia z vojenskej prokuratúry, čo vyšetrovali kriminálne prípady na palubách lodí, ponoriek a lietadiel mi nikdy neprirástli ku srdcu. ** ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Bruce Broughton: 1. Engage and Destroy/Main Title [4:42] ,2. Getting Some Air/Angela Overboard [2:39] ,3. Harm and Kate Arrive [2:21] ,4. Harm's Past/Over Bosnia [1:55] ,5. Gold Wings & Dress Whites/Wave Off [1:31] ,6. Contemplation [0:27] ,7. Joyride [1:49] ,8. Angela on a Slab [1:34] ,9. Playout [0:15] ,10. Scuttlebutt's True [4:27] ,11. To Hell and Back, Sir/Let'em Trap! [6:05] ,12. Harm Does It [3:25] ,13. Judgement Call [2:09] ,14. Gold Wings, White Uniform [1:56] ,15. End Credits [0:57] ,16. Format Bumper [0:07] ,17. Teaser [1:43] ,18. Format Main Title [0:47] ,19. Act One Playon/Exchange [1:20] ,20. Fire!/Grinkov [4:29] ,21. One Rule of War [1:16] ,22. Jumping Ship/Convincing Yuri [2:12] ,23. Yuri Turns [1:57] ,24. To the Brig/Boxing Petavitch [1:41] ,25. Live Missile [0:42] ,26. This Is War [3:05] ,27. Grinkov Relents [4:26] ,28. A Sailor's Death/Format End Credits [1:44], ()

Greg25 

všechny recenze uživatele

50%, u JAGa snad nejvíce ze všech seriálů záleží na tom, na který díl zrovna narazíte. U některých dílů se nudíte natolik, že byste si nudou ukousali nehty a z toho vidíte díl, plný vtipů, hlášek, soudních přelíčení a v neposlední řadě také akce. O hercích snad jen tolik, že na seriál hrají velmi slušně. ()

Galerie (561)

Zajímavosti (44)

  • Producenti stanice CBS po první řadě seriálu usoudili, že se seriál nevyplácí, a jeho další natáčení zastavili. Vzápětí práva zakoupila konkurenční televizní stanice NBC a v seriálu pokračovala. (Mafyn)
  • Dopravné lietadlo, ktorým výprava cestuje do Južnej Kórei, vyzerá po pristátí inak, ako počas letu. Chýba tiež nápis spoločnosti "Oceanic." (koba)

Související novinky

Zemřel herec Dean Stockwell

Zemřel herec Dean Stockwell

09.11.2021

Ve věku 85 zemřel americký herec a držitel dvou Zlatých glóbů, Dean Stockwell. Jeho kariéra k dnešnímu dni čítá přes dvě sta filmových a televizních rolí. Tvůrce nominovaný na Oscara svou hvězdnou… (více)

Reklama

Reklama