Reklama

Reklama

JAG

(seriál)
  • USA JAG (více)
Krimi / Drama / Akční / Mysteriózní
USA, (1995–2005), 174 h 17 min (Minutáž: 44–93 min)

Režie:

Bradford May, Tony Wharmby, Alan J. Levi, Jeannot Szwarc (více)

Hrají:

David James Elliott, Catherine Bell, Patrick Labyorteaux, John M. Jackson, Scott Lawrence, Zoe McLellan, Tracey Needham, Karri Turner, Chuck Carrington (více)
(další profese)

Série(10) / Epizody(226)

Obsahy(1)

Major Rabb (David James Elliot) a jeho kolegové z vojenské prokuratury vyšetřují případy na palubách lodí, vojenských ponorek i letadel. (oficiální text distributora)

Recenze (279)

darwin 

všechny recenze uživatele

Strašně propagandistický americký shit-seriál patrně z dílny Republikánské strany. Jedna hvězdička za krásnou Íránku Catherine Bell a časy, kdy jako malý kluk jsem tohle baštil. Tentokrát bych to nevystihl lépe než pohrobek. Možná ještě nakonec: "Ahmad Mohammad ovládá sever Súdánu, Mohammad Ahmad ovládá jih Súdánu. Mohammad Ahmad je šílený a nebezpečný naším zájmům, Ahmad Mohammad chce zase dobro pro svou zemi. V Súdánu se našly chemické zbraně. Vaše mise začíná." = SHIT ()

Drom 

všechny recenze uživatele

Po poměrně ucházejícím pilotním filmu jsem byl navnaděn, ale již během první série se dostavilo zklamání. Tahle námořnictvo propagující série není vyloženě špatná a v nejhorším se dá nějakej ten díl přežít, ale zabíjet čas se dá i zajímavěji. Herecké obsazení sází na atraktivitu a postavy na uhlazenost a nezbytnou spravedlnost. Díly se pak příležitostně tuní záběry na vojenskou/námořní/leteckou techniku a některé z dílů byly i originální. Kdyby to zařízli po první sérii, bylo by to také za 3, ale s postupujícími sériemi, jako obvykle, kvalita klesla. ()

Reklama

Tosim 

všechny recenze uživatele

...Američané totiž neumějí točit detektivky, a tak je musí neustále ozvláštňovat nějakými jinými věcmi. Někdy se to povede, jindy, jako tady, ne. Kdyby nebylo těch krásnejch bab kolem džega, nestálo by to za nic...zvlášť jedna z nich má celkem zajímavý fotečky ;-) ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Jako náborový film USAF, USMC nebo US NAVY skvělé. Catherine Bell je k sežrání, ale jenom to dobrý seriál neudělá. Jako nejlepší hodnotím díl, ve kterém hrdinný Harmon Rabb, Jr. zmlátí výcvikového seržanta NAVY SEALs:P Poslední série se zvrhávají v nepokrytou propagandu americké války proti terorismu a fušují i do parodie na špionážní akci. Nicméně jsou co do hereckých výkonů, scénáře i efektů stejně ubohé jako jejich starší sestřičky. Někdo prostě neví, kdy přestat...tohle bylo pět minut po dvanácté. Pokud jste viděli nějaký díl NCIS, strhněte ještě jednu hvězdičku...tak jako to udělám já:) ()

k212 

všechny recenze uživatele

Jak je možný, že tenhle propagandistickej hnůj se mi kdy mohl zamlouvat? Byla jsem nejspíš mladá, naivní a blbá. Inu Strejda Sam na mě tehdá vemlouvavě mával a pravil: u nás v armádě ti nahradíme rodinu a nosit uniformu, to je něco in a extra. (Obzvlášť, když ji nosil Harm a navíc bílou :-) Nejhorší na JAGu ovšem je, že mazaným způsobem dokáže podle a pomalu zpracovat myšlení a nahlížení svých diváků. Armádu líčí v růžových barvách, Arabové, Afgánci, Iránci etc. jsou všichni stejní, chtějí zničit Ameriku za každou cenu a do toho všeho je vmíchán humor (no vlastně, ono by to bylo vtipné i bez těch hlášek) a co teprve ta láska, jíž stojí v cestě jen armáda a kariéra v ní (tedy patriotismus nadevše). Zeleno-bíle mozkovny tohle vám muselo přinést hafo nových rekrutů! Pokud člověk nemá nad touhle polívčičkou brutální nadhled, je navěky ztracen. 40%. ()

Galerie (561)

Zajímavosti (44)

  • Námorná dôstojníčka Harriet Simsová (Karri Turner) nosila od 5. série seriálu Medailu námorných záloh (Naval Reserve Medal - označená na fotografii). Išlo však o chybu, nakoľko táto medaila sa prestala udeľovať v roku 1958. Simsová nosila stužku medaile až do epizódy Zabiják (2002), kedy si tvorcovia seriálu omyl pravdepodobne uvedomili. Od epizódy Komplikace (2003) bola totiž nahradená iným vyznamenaním. (koba)
  • V jednej scéne má námorný nadporučík Mic Brumby (Trevor Goddard) výložky, ktoré prislúchajú hodnosti komandéra. (koba)

Související novinky

Zemřel herec Dean Stockwell

Zemřel herec Dean Stockwell

09.11.2021

Ve věku 85 zemřel americký herec a držitel dvou Zlatých glóbů, Dean Stockwell. Jeho kariéra k dnešnímu dni čítá přes dvě sta filmových a televizních rolí. Tvůrce nominovaný na Oscara svou hvězdnou… (více)

Reklama

Reklama