Reklama

Reklama

JAG

(seriál)
  • USA JAG (více)
Krimi / Drama / Akční / Mysteriózní
USA, (1995–2005), 174 h 17 min (Minutáž: 44–93 min)

Režie:

Bradford May, Tony Wharmby, Alan J. Levi, Jeannot Szwarc (více)

Hrají:

David James Elliott, Catherine Bell, Patrick Labyorteaux, John M. Jackson, Scott Lawrence, Zoe McLellan, Tracey Needham, Karri Turner, Chuck Carrington (více)
(další profese)

Série(10) / Epizody(226)

Obsahy(1)

Major Rabb (David James Elliot) a jeho kolegové z vojenské prokuratury vyšetřují případy na palubách lodí, vojenských ponorek i letadel. (oficiální text distributora)

Recenze (279)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

JAG je akromyn pre Jadge Advocate General´s Corps. Zároveň je to i názov dvestodvadsať sedem dielneho amerického televízneho seriálu, ktorý sa na našich obrazovkách objavoval pod názvom "JAG - Vojenská generálna prokuratúra". Nebolo to špatne natočené a ani herecké výkony hlavných predstaviteľov neboli katastrofálne, ale ja som sa pri tom i tak vždy dosť hodne nudil. Major Rabb a jeho kolegovia z vojenskej prokuratúry, čo vyšetrovali kriminálne prípady na palubách lodí, ponoriek a lietadiel mi nikdy neprirástli ku srdcu. ** ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Do té doby než se to zvrhlo v nechtěnou frašku - americký poručík lítá po celém Rusku a hledá svého otce, který byl sestřelen před cca 20 lety - bylo to aspoň koukatelné. Náborovost celého seriálu ani tak nevadila. Už jenom kvůli té znělce by se na ten seriál nemělo zapomínat, však na zbytek každého dílu klidně zapomenout můžete. ()

Reklama

Colonist 

všechny recenze uživatele

Kdysi jsem to sledoval, protože mi to přišlo zajímavé a napínavé. S odstupem času musím říct, že dobrý seriál to byl asi tak do 6. řady. Pak se začalo jen řešit, kdo koho miluje, co která z hlavních postav dělá v soukromí, ubylo napětí a případů a skoro se z toho stal seriál typu "Ordinace v RZ", kde jsou hlavním tématem vztahy a případy jsou odsunuty na vedlejší kolej. Nechápu, že po takové příšerné 8. řadě natočili ještě horší 9. a 10. Dnes už ale musím říct, že ani ty první díly nejsou nic moc. Z nostalgie dávám tři hvězdičky za několik opravdu dobrých dílů... ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Začátek tohohle seriálu docela ušel. Spolu s právníkem Harmonem Rabbem bývalým pilotem palubní stíhačky US NAVY, navštívíme v rámci různých trestných činů a kauz snad všechny složky námořnictva. Rabb už nelétá, jednou se tuším s Tomcatem F14 rozmázl díky vadě zraku po palubě (šeroslepost) a tak už mu nesvěřili tryskáč. Tak šel na vejšku a teď buď dělá žalobce nebo obhájce různým individuím z řad americké armády. K ruce má vždy nějakou sličnou právně vyškolenou vojandu. Zprvu to byla blonďatá a sympatická Tracey Needham , v dalších řadách je to pak nesympatická Catherine Bell... A nad tím vší bdí tvrďácký, ale správňácký admirál John. M. Jackson. Nečekejte však nudná projednávání trestných činů a vyšetřování kdesi v budovách admirality. Rabb je univerzální právník a mariňák a tak lítá se stíhači, skáče s paragány, plave s mariňáky, potápí se s ponorkou...., prostě dělá a umí úplně všechno což je dost neuvěřitelné. Přičteme-li k tomu kupu patosu, hudební doprovod plný fanfár a bubnů á la US NAVY, hromadu mouder a amerického dobra, které nakonec zvítězí, rádi si po pár dílech od těch sněhobílých uniforem odpočinete... * * ()

Greg25 

všechny recenze uživatele

50%, u JAGa snad nejvíce ze všech seriálů záleží na tom, na který díl zrovna narazíte. U některých dílů se nudíte natolik, že byste si nudou ukousali nehty a z toho vidíte díl, plný vtipů, hlášek, soudních přelíčení a v neposlední řadě také akce. O hercích snad jen tolik, že na seriál hrají velmi slušně. ()

Galerie (561)

Zajímavosti (44)

  • Dej epizódy by sa mal odohrávať okolo roku 1997, kedy bolo Rumunsko republikou s prezidentom, ako hlavou štátu. V epizóde však na čele krajiny stojí rumunský kráľ. (koba)
  • Meg Austinová (Tracey Needham) má počas celej sezóny hodnosť "Lieutenant (junior grade)" („námorný mladší poručík“ - slovenský armádny ekvivalent je nadporučík). Medzi jej vojenské vyznamenania patrí Námorné vyznamenanie za zásluhy (Navy Meritorious Unit Commendation) a Medaila za službu pre národnú obranu (National Defense Service Medal). (koba)
  • Námorná dôstojníčka Harriet Simsová (Karri Turner) nosila od 5. série seriálu Medailu námorných záloh (Naval Reserve Medal - označená na fotografii). Išlo však o chybu, nakoľko táto medaila sa prestala udeľovať v roku 1958. Simsová nosila stužku medaile až do epizódy Zabiják (2002), kedy si tvorcovia seriálu omyl pravdepodobne uvedomili. Od epizódy Komplikace (2003) bola totiž nahradená iným vyznamenaním. (koba)

Související novinky

Zemřel herec Dean Stockwell

Zemřel herec Dean Stockwell

09.11.2021

Ve věku 85 zemřel americký herec a držitel dvou Zlatých glóbů, Dean Stockwell. Jeho kariéra k dnešnímu dni čítá přes dvě sta filmových a televizních rolí. Tvůrce nominovaný na Oscara svou hvězdnou… (více)

Reklama

Reklama