Reklama

Reklama

Marvels

  • Slovensko Marvels (více)
Trailer 14

Obsahy(1)

Carol Danvers (Brie Larson), známá také jako Captain Marvel, získala zpátky svou identitu, kterou jí vzali kreejští tyrani, a pomstila se Nejvyšší inteligenci. Když ji povinnosti zavedou k anonymní červí díře spojované s kreejským revolucionářem, padá na ni kvůli nečekaným okolnostem tíha celého destabilizovaného vesmíru. Její schopnosti ji propojí s Kamalou Khan (Iman Vellani), alias Ms. Marvel, a její vzdálenou „neteří“, kapitánkou Monicou Rambeau (Teyonah Parris), z níž se mezitím stala astronautka organizace S.A.B.E.R. Nesourodá trojice musí spojit síly a naučit se kooperovat, aby mohly společně zachránit vesmír. (Falcon)

(více)

Videa (20)

Trailer 14

Recenze (365)

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Podprůměrná a očividně produkčně nezvládnutá marvelovka, která zaujme nečekaně obstojnými akčními scénami i jistou chemií mezi ústřední trojicí. Vedle toho ale může nabídnout jen nepříliš zajímavý příběh, nudný vizuál a opravdu velmi špatné pokusy o práci s postavami a jejich psychologií. A několik opravdu hodně idiotských nápadů. Není to úplný omyl jako třeba poslední Thor, ale dobrý film taky ne. ()

Colby Sawyer 

všechny recenze uživatele

Nejhorší Marvelovka to není, DC srágory jsou ještě o level níž, ale sakra dobrý film to taky není. Nejlepší na tom jsou potitulkovky, které vyvolávají v člověku pocit, že příště už to bude určitě zas dobrý, protože vás většinu filmu bude hlodat, proč Marvel netočí radši Bladea, Fantastickou Čtyřku nebo milované X-Meny. Stejně jako u Black Widow nebo třeba Eternals na člověka křičí ta zbytečnost. Nikdo to nechtěl, v komiksech najdeme myriádu skvělých věcí k převedení na plátno no a my dostaneme tohle. Příběh je lame, plný cringe momentů, kde to vypadá, že plac navštívil unhinged Taika. Ústřední trio má fajn chemii, ale o nějaké smysluplné psychologii nebo vývoji nelze mluvit. Záporačka je vyloženě tragédie, kde její motivace je prostě to, že je zlá. Navíc má z neznámého důvodu po celou dobu psychopatický výraz a zuby připomínají smažku někde z nádra. Nevím, kdo Feigemu přesně přiložil pistoli k hlavě a řekl, že se pojede kvantita podle uměle vycucaných tabulek a na kvalitu sere pes. Dá se to přežít, ale už by Loki mohl celou tuhle fázi odpálit a začít znovu někde kvalitně. ()

Reklama

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Guilty pleasure. Bol som jeden zmála tých, kto sa tešili, objektívne je to ale miestami veľmi zlé. Väčsina scén s Iman Vellani a jej rodinou je jak keby zle zahraných. To buď, alebo nezapadajú do tímovky. A humor a réžia niektorých scén (napr. to švihadlo) sú skoro až úbohé.  A krátka stopáž evokuje dojem nepretržitej (nudnej) akcie. Fajn je koncept. Striedanie štylizácie niekde medzi Garethom Edwardsom a Galaxy Quest mi vlastne vyhovovalo; na zábery planét sa dobre pozerá a mačky takmer fungujú. Potešili Memories, aj “Oh, Captain, my captain.” Finále fail. 50% ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Holy shit! Ten film má všechno, co jako comicsama poblázněný dvojče Kamaly Khan potřebuju jednou za čas k životu: ultimátní chemii mezi hl. postavami, ztřeštěnou (a zároveň přehlednou) akci, je zábavnej a není zbytečně dlouhej. Jo, a ještě taneční muzikálovou scénu, OMG!! Po uzívaným seriálovým Marvel-maratonu z předchozí noci byl tenhle můj soukromej mini návrat do MCU naprostou parádou. Zdravim zapšklý páprdy z MovieZone 😀. [IMAX] ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Ok, takže děj stojí a padá na tom, že si holky při použití svých schopností vyměňují místa. Dobrý nápad. Super. Jenže proč tahle fíčura funguje jen někdy a jindy zase ne? Krom toho, že se to hodí do scénáře? Nejdřív mě napadlo, že musí všechny tři použít svou schopnost najednou, ale pak mi došlo, že nemá cenu hledat v tom žádnou logiku, protože sami tvůrci nad tím jenom kývly hlavou. Na druhou stranu chemie mezi hlavními hrdinkami funguje na jedničku a Captain Marvel není arogantní jako v prvním díle, což je hodně velké plus. Co naopak nefunguje, tak kopie záporáka z jedničky Strážců galaxie, jenom v ženském provedení, kterou si zahrála nějaká Zawe Ashton. Normálně bych řekl, že ji Marvel obsadil proto, že je fakt talentovaná a čeká na svou první pořádnou roli, ale stačilo otevřít Google a zjistil jsem, že je to žena Toma Hidlestona. Ano, toho Lokiho. Tudíž bych se vůbec nedivil, kdyby ji práci dohodil tzv. po známosti, protože tahle role jí vůbec nesedla. Teda aspoň doufám, že je to rolí a ne nedostatkem talentu. Určitě by si totiž potřebovala půjčit nějaké to charisma od svého manžela. Nakonec to nebyla taková hrůza, jak všichni predikovali (teda až na tu planetu plnou zpívajících lidí a kočky, hodně cringe scény). Mnohem víc mě jako diváka urazil poslední Thor. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (15)

  • První pokračování MCU, ve kterém se žádný scenárista nebo režisér nevrací z předchozího filmu. (KGBelik)
  • První film MCU s muslimským superhrdinou. (KGBelik)
  • Film musel po dotočení prejsť „rozsiahlou prestavbou“ a opätovným natáčaním, ktoré prebiehalo štyri týždne, aby bol dej údajne súvislý. (Arsenal83)

Související novinky

Obsazení Fantastické čtyřky potvrzeno

Obsazení Fantastické čtyřky potvrzeno

15.02.2024

Velké tajemství to nebylo, ale oficiálně potvrzeno taky ne. To se změnilo včerejším Valentýnem, kdy Marvel oznámil definitivní obsazení své Fantastické čtyřky. Reeda Richardse, nejgeniálnějšího vědce… (více)

Steven Yeun nebude v Thunderbolts

Steven Yeun nebude v Thunderbolts

03.01.2024

Pouť jihokorejského herce po marveláckých cestách skončila ještě před svým ambiciózně naplánovaným začátkem. Oficiálního potvrzení toho, že se Steven Yeun (Živí mrtví, Neporazitelný) objeví v… (více)

Jonathan Majors je vinen a končí v Marvelu

Jonathan Majors je vinen a končí v Marvelu

18.12.2023

Marvelu se vrší jeden problém za druhým. Poté, co Marvels skončili fiaskem, se stále trošku doufalo v to, že nejúspěšnější sága v historii bude nakopnuta nejen Fantastickou čtyřkou s lákavým… (více)

Reklama

Reklama