Reklama

Reklama

Hunger Games: Balada o ptácích a hadech

  • USA The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes (více)
Trailer 17

Začínají desáté Hladové hry. Osmnáctiletý Coriolanus Snow čeká jen na to, jak v nich zazáří. Tentokrát jako mentor jednoho z vyvolených. Tvrdě dřel, aby dokázal naplno využít svůj šarm, znalosti a dovednosti, které mohou dovést vyvoleného k vítětství. Bohužel, štěstěna mu není nakloněna. Dostal ponižující úkol. Trénovat největšího outsidera, dívčí zástupkyni chudého dvanáctého kraje Lucy Gray. V aréně bude probíhat boj na život a na smrt. Mimo arénu se v Coriolanovi ale probouzejí city... a tak se musí rozhodnout, zda bude dodržovat pravidla nebo se bude řídit pudem sebezáchovy, který mu radí něco jiného. Boj o přežití nakonec odhalí, kdo je nevinné ptáče a kdo had, čekající na svou příležitost zaútočit. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (17)

Trailer 17

Recenze (240)

Praxis 

všechny recenze uživatele

Začátek až do konce Hladových her byl velmi působivý, správně temný a ukazoval nám Snowa v rovině toho, že nechce žádnou lovestory, jen pragmaticky vyhrát, aby dostal prachy na studium jeho vysněné univerzity. Po jeho umístění ve 12.kraji však dochází k překotnému a místy dost nepřehlednému vnitřnímu převratu Coriolanuse ve svini, se kterou si pak náležitě vyhrál démonický Sutherland. Bohužel jsem to Blythovi, ačkoliv se snažil, moc nevěřil. To uvěřitelněji se činila Rachel Zegler. Vizuálně velice atraktivní film, který se ale vypravěčsky v závěrečné čtvrtině moc nepovedl, alespoň tedy pro mě, jakožto jsem ho moc nepochopil. Za ty předchozí velmi povedené a temné tři čtvrtiny - 60 % ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě, že nejsem cílovka Hunger Games, ale u starších dílů se mi hodně líbil vizuál, takže jsem byl zvědavý. A ano, vizuálně jde opět o hodně podařený kousek, výprava i lokace se povedly. Podtitul "balada" pak taky nelhal, takže děj je vskutku tragický a atmoška řádně ponurá. Samotná "hra" je upozaděna a mnohem zajímavější je dění okolo, především psychologizující rovina o rozpolcené, charakterově pokřivené postavě mladého Snowa. Kdyby mi bylo ca dvacet, určitě bych se hned sháněl po knižní předloze. A i přes hromadu patosu a poblijózní cajdáky v podání Lucy Gray spokojeně zaokrouhluju nahoru. / Tak nakonec jsem dal i knihu, i když v audioverzi, po kouskách před spaním. Docela dobrá záležitost, ovšem hlavně pro týnejdžry, pochopitelně. ()

Reklama

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Podíval jsem se na to kvůli omylu. V seriálu One Piece hrál Taz Skylar, v mých očích až k nerozeznání podobný Tomu Blythovi. Že jsou to dva různí herci (přestože stejně staří) jsem zjistil až po shlédnutí filmu a brouznání po ČSFD. Hm. Ale nebylo to zlé. Z původních Hunger Games jsem viděl jen první dva filmy, už si je skoro nepamatuji a proto mi nic nevadilo. Děj se vyvíjel jinak, než jsem čekal - minimálně v druhé polovině. A říkám si, že kvůli Rachel Zegler možná nakonec přeci jen vezmu na milost nové West Side Story. Slabší 4 hvězdy. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Narovinu řeknu, že nové Hunger Games nemají ten vibe starých dílů a asi si ji už znova nepustím, páč HG si divák opakovaně pouští spíše kvůli rozmanité arény a Catniss, ke které si za ty roky vyšlapal emoční cestičku. Tady je hlavní splátkyně ne moc zajímavá a mladý Snow je sice fajn, ale není to vyloženě postava, ke které bych se vracel. Pro mě jsou právě první 2/3 filmu s arénou ta “slabší” část, která rozhodně nenudila, bavila fajn nápady, akcí i celým nápaditým průběhem (posílání vody a dárků, hadi…), ale prostě to není tak silná událost, ke které bych se rád opakovaně s popcornem vrátil. Ta silnější část filmu pro mě paradoxně přichází v poslední třetině, kde filmaři naprosto PRECIZNĚ vykreslili charakter Snowa a mistrně ukázali, jak pracovat s postavou, která v hloubi duše chce zpátky do Kapitolu a bez výraznějšího přesvědčování, spíše jen v náznacích, publiku ukazuje své touhy, ale zároveň taky to, že se v něm jeho emoce bijí s opačnými pocity, a tedy láskou ke splátkyni a s touhou pomoci rebelům. Pravým finálním pleasure je pak pro mě právě čekání na to, na kterou stranu se nakonec hlavní postava přidá a za jakých podmínek se k tomu dopracuje. Druhá část mě pohltila úplně naplno a musím říct, že takhle dobře podaný rozpolcený charakter hlavní postavy jsem už nějakou dobu neviděl a hltal jsem jej s každou scénou. Ve výsledku jsou pro mě nové HG spíše samostatně stojícím filmem, který je zkrátka jiný než předchozí díly a stojí na úplně jiné pozici, ale u kterého jsem přímo nadšený s tvůrčí prací ohledně hlavní postavy Snowa, kterou bohužel táhnou dolů nezajímaví splátci a všudypřítomné, otravné muzikálové zpěvy - až jsem si říkal, jestli jsem opravdu ve smrtící aréně, nebo spíše na koncertě Taylor Swit… ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Nejsem fanda Hunger Games zpětně si ty díly ani nevybavím už. Film je rozdělený na 3 kapitoly v kapitole jedna poznáme mladého Snowa co nastupuje do 10 ročníku Hunger Games čeká, že bude povýšený, ale oni mu řeknou, že změnily pravidla. Hunger Games netáhnou tak udělaly změnu každý soutěžící dostane vlastního mentora  a Snow dostane Lucy co umí zpívat jinak nic.   Kapitola dvě je o hrách naženou je do arény kde oni takřka všichni chtějí zabít Lucy  a jednoho černouška co je stejně k ničemu jelikož od začátku ho kousne netopýr a později zemře předtím tam došlo k atentátu a syn vůdce Kapitolu je v nemocnici pak zemře a prezident Kapitolu se rozhodne, že všechny zabije a pošle tam nádrž s hady ty všechny zbývající zabije a zůstane jen Lucy. Ačkoliv je avizováno, že všichni zemřou nechají Lucy vyhrát pak zjistí, že jí Snow pomáhal a udělají z něho mírotvůrce (v podstatě voják dá se napsat)  v okresu 8 on jelikož má prachy zaplatí si okres 12 tam potká Lucy . První kapitola dobrá akorát to kazí to, že na to, že je okrsek 12 tak chudý vypadá Snow a jeho rodina velice dobře. Nemají co jíst ale peníze na rtěnku a na nové šaty co má jeho matka  někde našly zajímavé. Druhá půlka se dá bohužel pak už je to jen naháněčka cca 6 postav proti jedné , které pomáhá Snow nějak jsem ani nepochopil proč po ní šly motivaci po ní jít má pouze jedna. Třetí část je kecací a nic moc se tam neděje navíc se tam až moc zpívá jsou zde narážky na reprodrozda z minulých dílů a zpívá se zde Hanging Tree a padne slovo Katniss . Pak je zde vzpoura nějakého Snowova kamaráda Snow ho udá a bojí se, že ho a Lucy popraví tak odejdou. Pak ji chce zabít nevím proč a schová ty zbraně hlásí se k odjezdu okresu 2, ale oni mu řeknou , že dostal milost a vrátí se do Kapitolu a máme konec.    Proč tam byl vůbec ten liliput byl tam zhruba 15 minut a nic nedokázal  Rachel má zhruba 3 výrazy tváře více neumí mladý Snow taky žádná hitparáda a zaujme pouze černoška co má každé oko jiné . 60 procent ()

Galerie (92)

Zajímavosti (24)

  • Francis Lawrence sa rozhodol obsadiť Violu Davis do role záporáčky po tom, čo videl meme na internete. Povedal: "Bol to kus fan artu a niekto si, myslím, nafotil obrázok, ako stojí pri okne. Môže to byť zátišie z filmu Farba citov (2011), ale mala taký zlovestný malý úsmev a vytvorili falošný hororový plagát, ako keby v tom bola ona darebákom. Vtedy som si povedal, že ona by v tej polohe mohla byť dobrá." (Arsenal83)
  • První Hunger Games, kde na konci traileru nezazní píšťalka Rue. (Johnny.ARN)

Související novinky

Warneři už zvažují odsuny premiér

Warneři už zvažují odsuny premiér

21.07.2023

Čeká nás nová vlna odkladových novinek tak jako za časů pandemie covidu? Soudě dle reakcí stávkujících herců a scenáristů zřejmě ano, k dohodě se studii se totiž údajně v dohledné době nikterak… (více)

Twilight sága se vrací

Twilight sága se vrací

20.04.2023

Mysleli jste si, že nic horšího než remake Harryho Pottera v podobě televizního seriálu už nehrozí? Pak vězte, že studio Lionsgate čerstvě oznámilo také návrat Twilight ságy. Stmívání se pak rovněž… (více)

Filmový BioShock našel režiséra

Filmový BioShock našel režiséra

26.08.2022

Netflix, BioShock a režisér Já, legenda nebo Hunger Games. Tak přesně tahle kombinace teď má fanoušky dnes již kultovní herní série přimět k tomu, aby se začali mírně těšit na filmovou adaptaci.… (více)

Reklama

Reklama