Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Díky atmosférickým anomáliím se policista John náhodou spojí starou vysílačkou s otcem, hasičem Frankem, který vysílá ze stejného přístroje, ovšem před třiceti lety. Varuje ho před chybou, která ho bude při zásahu v hořícím skladišti stát život, a Frank díky tomu přežije. Zásah do minulosti však má nečekaně vážné následky. Vrah zdravotních sester Nightingale totiž místo původních tří zavraždí sedm dalších, mimo jiné i Johnovu matku Lindu. Teď musí John s otcem zjistit, co se jeho přežitím změnilo, a pak rychle jednat, pokud chtějí Lindu zachránit a vraha zastavit. Frank v roce 1969 i John o tři desítky let později. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (584)

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Neznámý a přeci jen dokonalý film. Jak je to možně, že jsem doposud o takovém filmu vůbec neslyšel? Celý je to od začátku až do konce skvěle promyšlené a naprosto nepředvídatelné. Ani vteřinu jsem nevěděl jak by to mohlo skončit a nebo co přijde za 5 minut. U takového filmu jinak než plný počet dát nelze. Možná jsem čekal trošku černější konec, protože se každou chvilku oběma postavám stávala nějaká špatnost. Na jednu stranu je to dobře, protože jsem celý film v happy end nedoufal, tak mě dost překvapil... 10/10 = 100% ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Slavný Ray Bradbury ve své povídce "Burácení hromu" (doporučuji, skvělá věc) popisuje, jak turista z budoucnosti na jedné z výprav pravěkem, pořádané cestovní agenturou, vyšlápně jedním krokem z přísně vymezené zóny, omylem zašlápne pravěkého motýlka a nechtíc tak způsobí sled fatálních změn v událostech příštích. Zatímco Bradbury v problému ´časového paradoxu´ ctil i sebemenší organismus, aby jeho dílo mělo aspoň malinkatý nádech logiky, tvůrci Frekvence se s nějakou logikou neobtěžují vůbec. Stačí jedna vysílačka a míšení přítomnosti s minulostí, za asistence náhle se zhmotňujících předmětů a nápisů na stole, může začít. Dokonce i na oživlou mrtvolu dojde, no zkrátka srandy kopec. Tady jdou veškeré scifistické poučky o ´časovém paradoxu´a následném narušení časoprostoru stranou. Just fun. Jsou to příjemně strávené dvě hodinky, ale člověk by si u toho ukroutil hlavu :o) ()

Reklama

nascendi 

všechny recenze uživatele

Pokračujem v sérii dvojhviezdičkových filmov. Tentoraz to schytala nepodarená Frekvencia. Veľmi ťažko sa nakrúcajú filmy, v ktorých sa zahráva s cestovaním v čase. Lima spomenul krásnu Bradburyho poviedku Hlas hromu. Aj tú by bol problém sfilmovať. Ale Frekvencia bola skôr nesmelým a naivným pokusom, ktorý nezachránili ani snaživí herci. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Kvalita určitě, ale také trošku škoda. Film je vystavěný na lákavém mixu žánrů a kvalitním obsazení od režiséra po hlavní herce. Příběh se rozjede hned od začátku a vtáhne slušně diváka do děje, kdy si čistě a "pouze" mysteriózně hraje s tématem komunikace syna s dávno mrtvým otcem prostřednictvím staré radiovysílačky napříč světy vzdálenými od sebe nikoli místem, ale pouze třicetiletým časovým rozdílem. No nezní to krásně? Jenže jak to bývá a jak jsme to viděli už mockrát, zásahy do minulosti se nevyplácí a nesou s sebou velká a hlavně neodhadnutelná rizika. Následné řešení těchto konsekvencí přehoupne žánr na regulérní thriller, kdy oba zúčastnění musí tvrdě bojovat o životy svých nejbližších, potažmo tedy částečně svých vlastních. No nezní to ještě líp? Bohužel slabinkou filmu je podle mě lacinější a naivnější zakončení, ale co už, bavil jsem se skvěle. Moc pěkný film, který se dá doporučit, ale na úplný vrchol tomu kousíček schází. 85% ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

K tomuto filmu jsem se dostal úplně náhodou, když jsem si zde pročítal některé komentáře na Osudový dotek, jenž jsem měl v plánu si původně pustit. Téma mě hodně zaujalo a tak jsem dal nakonec Frekvenci přednost, před podívanou s Ashtonem Kutcherem. Teď jen nevím, zda jsem udělal dobře, protože tento snímek mě nechtěně uspával a bohužel také nudil. Nadšený požárník Dennis Quaid film sice tahá z bláta, ale to nestačí a jeho myšlenka se postupně rozpadá, jak T-1000 po dusíkové lázni. Celé to navíc vypadá dost televizně a na sci-fi žánr je to až moc přeslazené. Škoda nevyužité šance, mohl to být parádní homerun. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (20)

  • Původně se měl snímek natočit již v roce 1997, přičemž byl do role Franka Sullivana obsazen Sylvester Stallone. Během sporu o honorář však od projektu odstoupil. (Terva)
  • Film bol natáčaný v New Yorku. (dyfur)

Reklama

Reklama