Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nebojí se mezinárodních zločinců, rafinovaných žen, ani vodních sportů. James Bond ve velkém stylu. Když James Bond (Sean Connery) ve Francii zlikviduje zrádného vojenského plukovníka, musí se ze svých zranění léčit v tamním sanatoriu. Jeho očím neunikne záhadné dění kolem armádního pilota, majora Dervala. Místo něj totiž vystupuje jeho dvojník. Skutečného Dervala zabili členové mezinárodní zločinecké organizace Přízrak, vedené geniálním padouchem Blofeldem. Falešný Derval během cvičení NATO unese pro Přízrak francouzský bombardovací letoun, vyzbrojený dvěma atomovými bombami. Celou akci tentokrát pro Blofelda řídí milionář Emilio Largo (Adolfo Celi). Jakmile má Largo bomby v rukou, může Blofeld vydírat britskou vládu s výhrůžkami, že smete z povrchu zemského některé z velkých měst v Británii nebo Americe. Jamese Bonda tak čeká další mise, ve které – kromě několika krásných žen – dojde i na podmořská plavidla, harpuny a žraloky... (Česká televize)

(více)

Zajímavosti (100)

Sean Connery

  • Sean Connery uvedl, že během natáčení bondovky Thunderball (1965) Bonda nenáviděl, nakonec se ale z něj stala jeho oblíbená postava, ke které se rád vrátil. (joeybarbaro2)

Skyfall (2012)

  • Aston Martin DB5 má stejně jako ve filmech Goldfinger (1964) a Thunderball (1965) poznávací značku BMT 216A. Ve filmech s Piercem Brosnanem (James Bond) má značku BMT 214A a ve filmu Casino Royale (2006) se tento vůz objevuje s bahamskou značkou a navíc s levostranným řízením. (Adrai)

Skyfall (2012)

  • Berenice Marlohe (Sévérine), v pořadí již 23. představitelka Bond girl, je již šestou Francouzkou, která tuto roli ztvárnila. První představitelkou Bondova protějšku ze země galského kohouta byla Claudine Auger ze čtvrté bondovky Thunderball (1965). Francouzské herečky jsou do této úlohy obsazovány po Američankách nejčastěji. (ČSFD)

První rytíř (1995)

  • Film měl původně režírovat bondovský režisér Terence Young, ale během natáčecích příprav zemřel. Kdyby usedl na režisérskou židli, spolupracoval by se tak znovu po třiceti letech s představitelem Jamese Bonda Seanem Connerym (král Artuš). Jejich poslední společný film byl Thunderball (1965). (HappySmile)

Reklama

Reklama