Reklama

Reklama

King Kong

Trailer 3

Obsahy(1)

New York, 1933. Bezohledný filmový producent Carl Denham hledá představitelku hlavní hrdinky do svého nového filmu. Naivní Ann Darrowová, která nemá žádné angažmá, jeho nabídku přijme a společně s ním a scénáristou Jackem Driscollem se vydají na záhadný Skull Island, ležící kdesi hluboko v Indickém oceánu. Tam filmaři objeví zapomenutou divokou civilizaci uctívající obrovskou opici jménem King Kong. Ann je vzápětí unesena zdejšími domorodci, kteří ji v rámci tradičního rituálu chtějí obětovat právě King Kongovi. Ten se do křehké blondýnky zamiluje. Mužům ze štábu se podaří zachránit Ann z jeho spárů. King Konga omámí, převezou do New Yorku, kde ho chce krutý Denham ukazovat veřejnosti a vydělat tak obrovské jmění. King Kongovi se podaří přetrhnout řetězy a při hledání Ann ukáže městu svou neuvěřitelnou sílu. (TV Nova)

(více)

Videa (5)

Trailer 3

Recenze (1 255)

Morien odpad!

všechny recenze uživatele

Ne, nebudu k tomuto filmu přistupovat tak, že je to Jackson, tak odeberu jednu, dvě hvězdičky za to, že je to totální (dámy prominou) sračka. Vezmu to přesně tak, jako se to snažím brát vždycky - co na tomto filmu si zaslouží být ohodnoceno hvězdičkami? Jednoduše a krátce: nic. Kdyby se z filmu vystříhaly některé zbytečně násilné scény a zůstalo tam jenom romantické blbnutí blondýny s opicí, tak by se to dalo vysílat v deset hodin dopoledne v pohádkovém pásmu pro zasmání těch nejmenších, ale takhle? Nechtějte mě tady něčím balamutit. S příběhem se nikdo nepatlá, ten znají staromilci, co by se odvažovali reptat, z původní verze, tak ať se nejdřív podívají na ni. Je to opravdu nutné, protože jinak tohle celovečerní demonstrační video společnosti WETA Digital postrádá jakýkoliv smysl. (A ony ty triky ani tak nejsou moc dobré, je totiž naprosto zřejmé, že jde o počítač, ó, jak zbožňuji staré poctivé loutkové animace bestiálních příšerek.) Jestli máte rádi Adriena Brodyho, podívejte se raději na Pianistu, aspoň se dozvíte i něco z historie, jestli máte rádi Naomi Watts, tak se hlavně na tohle nedívejte, jinak tu ječící bezduchou panenku budete mít chuť pohladit trochu kladivem po kadeřích a zaslzeném obličeji. Větší samoúčelnost akčních scén jsem snad ještě nikdy neviděla, a to patřím k velkému odpůrci Michaela Baye. K tomuto typu vyžití/relaxace slouží přece počítačové hry z Asie, netočíme o tom filmy v áčkové kategorii! Nebo já nevím, asi jsem jenom mladá, nevybouřená a pseudointelektuální. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Jsem asi úplná výjimka, protože do teď jsem neviděl žádnou verzi King Konga. Ale ten příběh je natolik notoricky známej, že jsem stejně věděl, o co tam jde. Že to bude kravina, to jsem tak nějak očekával, ale měl jsem nějaký nutkání ten film vidět. Vybral jsem si samozřejmě nejnovější verzi a to zejména kvůli speciálním efektům, o kterejch jsem slyšel, že jsou dost povedený. Navíc má tahle verze i docela vysoký hodnocení. O příběhu se asi nemá cenu moc rozepisovat. Je to taková naivní pohádka a stejně to každej zná. A co se týče triků, tak jsem byl dost zklamanej. Nemělo to moc daleko k Jurskýmu Parku z roku 1993. Sice King Kong už taky má svoje roky, ale znám i starší filmy (a s nižššim rozpočtem), kde to opravdu vypadá, že herci jsou součástí scény. Tady to často vyloženě bije do očí, že se natáčelo před zelenym plátnem. A když se k tomu přidá ukrutná 3-hodinová stopáž, dílo je dokonáno. Filmům od Petera Jacksona se začnu vyhejbat obloukem. ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack James Newton Howard: 1. King Kong ,2. A Fateful Meeting ,3. Defeat Is Always Momentary ,4. It's In The Subtext ,5. Two Grand ,6. The Venture Departs ,7. Last Blank Space On The Map ,8. It's Deserted ,9. Something Monstrous... Neither Beast Nor Man ,10. Head Towards The Animals ,11. Beautiful ,12. Tooth And Claw ,13. That's All There Is... ,14. Captured ,15. Central Park ,16. The Empire State Building ,17. Beauty Killed The Beast I ,18. Beauty Killed The Beast II ,19. Beauty Killed The Beast III ,20. Beauty Killed The Beast IV ,21. Beauty Killed The Beast V, ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Je to King Kong se vším všudy, takže tajemný ostrov, drsní domorodci, dinosauři a přerostlý gorilák, potom blondýna a Empire State a dvouplošníky. Mě na film vytáhla přítelkyně, ta se nejdřív bála, pak nudila, já už na konci napovídal "zabte ho konečně ať můžu jít domů". Celkově bych zhodnotil slovy méně je více, ubrat na efektech a dojemnosti, přidat na tajemnu. ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Některé scény jsou fajn - scény s Kongem a Naomi se velmi povedly, celkem se mi líbil závěr v New Yorku a některé akční sekvence na ostrově. Problém je, že film je strašně dlouhý a přeplácaný. A přitom je zde tolik zbytečných scén: je samotný úvod by potřeboval zkrátit - Kong se obejví až skoro v sedmdesáté minutě. Pak se sice rozjede akční a triková smršť, ale je toho tolik, že po chvíli už mě to přestávalo ohromovat a spíš jsem si s mírně znuděným pohledem na hodinky říkal "zase další monstra?" (aneb ze života hmyzu na dně propasti) nebo se pobaveně pousmál při scéně silně přitažené za vlasy (sprint s dinosaury + nekonečný souboj tria dino s Kongem). Hudba Jamese Newtona Howarda je celkem fajn (vzhledem ke krátké době, jakou na to měl), ale stejně by mě dost zajímalo jak vypadala původní půlroční práce Howarda Shorea, kterého Jackson odvolal. ()

Galerie (157)

Zajímavosti (78)

  • Původní rozpočet snímku byl stanovený na obřích 175 mil. dolarů, ale nakonec si dodatečné úpravy, zejména v oblasti speciálních efektů, vyžádaly ještě další investice. Cifra se tak zastavila na sumě 207 milionů, což byl ve své době nejvyšší oficiálně potvrzený rozpočet filmu uvedeného do kin. (imro)
  • Když se Denham (Jack Black) baví s Prestonem (Colin Hanks) v taxíku o možných herečkách, Denham zmíní jméno Fay. Tou je samozřejmě míněna Fay Wray, představitelka Ann (v tomto filmu Naomi Watts) z původního filmu King Kong (1933). Dále se dozvídáme že už něco točí "pro RKO s Cooperem". RKO Pictures bylo studio a Merian C. Cooper byl režisér, kterému vděčíme za onoho původního King Konga. (Mikahu)
  • Poté, co se v divadle King Kong uvolní z pout, návštěvníci opouštějí budovu co nejrychleji a se strachem v očích. Cestou se však evidentně nezapomenou stavit v šatně, protože ven vybíhají v kabátech a s klobouky na hlavách. (Terva)

Související novinky

Připomeňte si začátky kultovních postav

Připomeňte si začátky kultovních postav

13.10.2017

Oblíbené filmové postavy zažívají v posledních měsících hned několikanásobné návraty. Roztomilí mimoňové opět potěšili (nejen) dětské diváky ve třetím dílu Já, padouch. Jason Bourne skládal další… (více)

Peter Jackson a Smrtelné stroje

Peter Jackson a Smrtelné stroje

26.10.2016

Režisér Pána prstenů, King Konga a Hobita si našel další velký projekt. Tentokrát se ale neujme režie, Peter Jackson totiž postapokalyptické sci-fi Mortal Engines dodá jen scénář a zajistí produkci.… (více)

Star Wars a Avengers se Serkisem

Star Wars a Avengers se Serkisem

03.07.2014

Král motion-capture Andy Serkis nemá o práci nouzi. Představitel Gluma z Pána prstenů, kapitána Haddocka z Tintinových dobrodružství nebo King Konga ze stejnojmenného remakeu Petera Jacksona sice… (více)

Návrat Godzilly potvrzen

Návrat Godzilly potvrzen

21.05.2014

Godzilla není v kinech ani týden a už zvládla vydělat přes 200 milionů dolarů. Reboot slavné značky, který je zároveň velkou poctou šedesáti rokům její filmové historie, tak pochopitelně čeká… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno