Reklama

Reklama

Animatrix: Poslední let Osirise

  • USA The Animatrix: Final Flight of the Osiris (více)

Obsahy(1)

Jedna z povstaleckých lodí, križujúca posapokalyptický skutočný svet, je napadnutá strojmi. Jeden z jej členov sa musí čo najrýchlejšie napojiť do Matrixu a varovať posledné ľudské mesto - Sion... (Avathar)

Recenze (136)

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně nejpovedenější a nejvymakanější animace. Pro začátek Animatrixu rozhodně ta nejlepší volba. Tím ovšem netvrdím, že se mi Poslední let líbí nejvíc. Svým obsahem a jednoduchým dějem odstartuje celý film nejlíp jak to jde. Rejža ukazuje divákům, že za nedlouho již nebude třeba živých herců, páč to co se dá už natočit zapomocí techniky, to je mazec. No, komu z Vás se nelíbila ta sexy kočka v tangách? Slobodná Europa v jednom kousku zpívá : Na happy endy se chodí do kina.... To možná jo, ale tady bych se na šťastnej konec moc netěšil. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Graficky nejlíbivější a duchu původního filmu nejbližší epizoda přináší kromě efektivního souboje s postupným odtínáním svršků spíš efektivní než pro celkový děj podstatný příběh osádky lodi Osiris, která je napadena armádou strážců (slídilské stroje), aby následně uviděli ještě větší armádu prokousávající se k Sionu, z čehož pramení snaha o okamžité varování lidského útočiště. Pěkná podívaná, z filozofického hlediska nepříliš přínosná, ale bravurně využívající gravitaci popírajících předpokladů matrixovského světa. 80% ()

Reklama

Adman 

všechny recenze uživatele

Jako úvodní díl celého Animatrixu, jde o animaci počítačovou, která se na první pohled nadmíru zdařila (opravdu povedla). Je tam znázorněn let lodi pronásledovanou obrovskou spoustou sentinelů (muselo být opravdu obtížné dát dohromdy tokovouto animaci). Jedna z člen posádky jde do Matrixu, vhodit do schránky kazetu. A tady přichází na řadu akce ve vzduchu. Jsou zde předvedeny oprvdové kousky umění anatomie lidského těla. To už si poté může režisér dělat co se mu zlíbí, ať už s kamerou, s herci, se světlama, nastiňováním, zvukem... no prostě co se mu zlíbí. ()

DrBuznička 

všechny recenze uživatele

Příběh, který mezi animatrixové povídky nezapadá nejen proto, že je počítačový a dělali ho Američani, ale hlavně proto, že je tak strašný. Doopravdy jsem vyrostl z toho, abych s vykulenýma očima a slintama drajícími se z úst obdivoval čeho je schopná počítačová grafika a animace. Mnohem raději ocením anime kresbu a uchvátně zpracovaný boj v povídce Program. Pokrytci si stěžují, že Program postrádá nějakou myšlenkovou hloubku (s čímž také zásadně nesouhlasím) ale Osiris se o nic takového ani nepokouší! Poslední let osirise je opovrženíhodným zašpiněním grandiózní samurajské zbroje, nesoucí název Animatrix, hořčicí z Cheesburgera McDonalds! Měli byste se stydět! ()

Barak 

všechny recenze uživatele

Co zaujme nejvíce, tak to je určitě vizuální stránka, která je naprosto "dokonalá". Velice efektní souboj na začátku (kdyby byl delší, vůbec bych se nezlobil), u kterého si svalnatý černý borec a pěkná japonská dívka svlíkají velice netradičním způsobem oblečení (to spíše jen pro blaho oka) a pak už jen honička se sentinely, o které to vlastně všechno je - dát vědět do Sionu, že za chvíli tam budou mít trochu horko. A do toho všeho hraje hudba typická pro Matrix (jak jinak, že). Úvod do "Animatrixu" se vydařil.... ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama