Reklama

Reklama

Animatrix: Poslední let Osirise

  • USA The Animatrix: Final Flight of the Osiris (více)

Obsahy(1)

Jedna z povstaleckých lodí, križujúca posapokalyptický skutočný svet, je napadnutá strojmi. Jeden z jej členov sa musí čo najrýchlejšie napojiť do Matrixu a varovať posledné ľudské mesto - Sion... (Avathar)

Recenze (136)

tron 

všechny recenze uživatele

POSLEDNÝ LET OSIRISA je určený iba benevolentným fanúšikom trilógie MATRIX. Čo si o ňom myslia, to vidíme z vysokého hodnotenia, akým táto krátkometrážna snímka v miestnej internetovej databázy disponuje. Pre „normálnych“ divákov sa jedná maximálne tak o pár minút trvajúcu animovanú bojovú scénu. Je zaujímavá len tým, že bojujúce strany, žena a muž, postupne prichádzajú o jednotlivé časti odevu. Na posledný kúsok, pochopiteľne, zbabelo nedôjde. Wachowskích počítače dokážu filozoficky rozpitvať aj nezaviazané šnúrky na topánkach, animované gule urobiť nevedia. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Po graficke strance je tenhle dil absolutne nejlepsi a prekonava i Final Fantasy. Problem je, ze je zarazenej hned jako prvni pribeh a pak ostatni filmy se svoji grafikou vypadaj trosku chude. Ze zacatku tu je hezky sexy zpracovanej souboj a pak nasleduje kratinkej pribeh, kterej ale vyplnuje mezeru v hranejch Matrixech, kde se o lodi Osiris zminujou. Jeden z nej dilu. ()

Reklama

BluT 

všechny recenze uživatele

Zrovna tenhle jedinej díl jsem viděl ve špatný kvalitně. Proto jsem si i ze začátku myslel, že je to hraný, páč bez detailního pozorování se to asi nedá ani moc poznat. Dle komentářů věčná škoda, ale i tak to je solidní příběh na pět hvězd. Ne zázračnej jako některý jiný díly Animatrixu, ale solidní. edit: 4.2.2012 - konečně viděno v HD. Na hodnocení to ale nic nemění, prostě jedna z lepších (ale ne nejlepší) část. ()

Anderas 

všechny recenze uživatele

Pro evropsko-americké publikum je Osiris po vizuální stránce rozhodně nejstravitejnější ze všem Animatrixáků a rovněž jako jediný přímo doplňuje či navazuje na děj Reloaded. Úvodní bitka má náboj a moc hezky se na ni kouká, útok sentinelů je však po chvíli (a to i při velké krátkometrážnosti) mírně nudný, asi jako "ohromná" bitva strojů v Revolutions. Jednu hvězdu odemne ztrácí proto, že narozdíl od ostatních povídek až moc sází na efekt a prezentaci technologií a i když samotný děj má smysl a návaznost, přeci jen je ze všech povídek nejplytčejší. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Hned první epizoda ve mě vzbudila zvláštní emocionální chvění - nejdřív vášnivě hravý souboj, pak úzkostné odhalení něčeho, o čemž už víme, v co se vyvine a nakonec jemné slzopudné zakončení posledního letu Osirise... Navíc vše zastřešeno naprosto dokonalou a v rámci všech epizod nejkrásnější animací. 9/10 ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama