Reklama

Reklama

Dlouhá cesta

  • USA A Walk to Remember (více)
Trailer

Obsahy(1)

Pokaždé, když do malého přístavního města Beaufort v Severní Karolině zavítá jaro a vítr zavoní piniemi a mořem, vzpomene si Landon Carter na svůj poslední rok na střední škole a na dívku, která změnila celý jeho život. Na Jamie Sullivanovou. Byla vážná a konzervativní, její otec, reverend baptistické církve, ji vychovával přísně a bohabojně a Jamie jako by vůbec nezajímalo, že se jí ostatní spolužáci po straně posmívají. Zato Landon byl tehdy bezstarostný větroplach, který se potloukal s kamarády, vymýšlel klukoviny, nedělal si žádné plány do budoucna a upřímně řečeno si příliš nevěřil. Přesto se jednoho dne život těchto dvou mladých lidí osudově protnul a mezi Jamie a Londonem se zrodila láska. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (350)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Patetické, dojímavě vášnivé a především zahrané na emoce diváka to určitě bylo, ale i tak jako chlap jsem byl celkem spokojen. I když film po pomalém rozjezdu kde se nic téměř nedělo, byl lehce předvídatelný, ten konec mě přeci jenom trochu zaskočil, prostě jsem nevěřil že to tak skončí. Ale byl to jenom film a přeci jenom oceňuji to, že tvůrci filmu nemysleli jako jiní jen na šťastný happy end, který se prostě nekonal. Takových topodobných klišé už tu bylo dost ne? Scénář byl určitě asi nejkvalitnější složkou celého tohoto filmu, pak bych ještě určitě ocenil dva mladé skvělé herecké výkony, dvou hlavních představitelů- milenců, a určitě i zpěv pěkně vypadající Mandy Moore. K zamyšlení: "Člověk by měl být rád za každou vteřinu strávenou s milovanou osobou". Určitě se jednalo po dlouhé době o lepší film pro teenageři (než které nám tu stále tv servírovali, a na které jsem byli zvyklí). Ne tedy jen o sexu, ale hlavně i o lásce, pocitech zodpovědnosti a snaze něco více dokázat. Celkový dojem 2,5/5*. ()

GILLWANDER 

všechny recenze uživatele

No dobre, bolo to miestami dojemné, niekto by povedal, že mu to až srdce trhalo (v mojom prípade nie) no stále je to len láskou ovenčaná tínedžerská zlátanina, ktorá vábi diváka akousi vierou do života, vierou, že sa napraviť charakterovo dá hocikto aj najväčší hulvát na škole. A to už nevravím o deji, ktorý bol tak strašne presladený, že by ste z neho mohli vyrobiť hektolitre sirupu. Hlavný aktéri boli celkom slušný, no občas zo seba robili debilov. Na štyri plné hviezdy to nie je, tri a pol už len kvôli tomu, že to bolo pozerateľné a len sem tam ma nuda škrtila. Na druhú projekciu to žiaľ nevidím. 65% ()

Reklama

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

popravdě nemusím tyhle sladké, sentimentální romantárny. No Mandy Moore je fakt v roli té intelektuální křestanky k nakousnutí a i když příběh od začátku do konce nevybočí ze zajetých kolejí a je jedno klišé vedle druhého, musí se uznat, že Shankman tyhle limonády ví. Lidé vždycky chtěli vidět takovéto ideály, které se v prohnilém světě téměř nikdy nestanou. A když to okoření nějakým tím dramatem, láskou z pohádky a fajn představiteli, plus myšlenkou važme si věcí, které máme a na konci tě rozbrečí, ty 4 dám. I když mně ta přechytralost někdy štvala, na druhou stranu, teenage romantika v hranicích křestanské morálky tu zas tak moc nebývá, a to beru jako další plus. ()

Monoxid 

všechny recenze uživatele

Pohádka O klukovi, který začal přemýšlet. Ale jenom příležitostně. A samozřejmě za to, děti, může láska. Přišlo mi nějak podezřelý, že děj furt postupoval jedním směrem a ne a ne přijít nějakej zvrat či překážka... Nakonec jsem se částečně dočkala, ale stejně se tam 'v dobré obrátilo' až moc věcí. Takže jenom jedna hvězda dolu, protože jsem zrovna takhle přeslazenej film zrovna hledala :D ()

terunka003 

všechny recenze uživatele

Smutné, hezké, zvláštní × obvyklé téma. Snímek to byl pěkný, to nemohu říct, něco na styl "jak se zlého a typického hajzlíka stane správný chlapec, který se během pár okamžiků obrátí ve svém chování". Postava Jamie patří mezi typické "šrotny"(chytří, všude se angažujou), které většina populace nemá ráda. Poslední půl hodinu filmu se vše mění a ke konci filmu jsem si říkala, "co jsem si to zase vybrala za film!" . Ano, popláčete si. Ale takových námětů již bylo hodně. Herecké výkony byly hezké, zajímavá byla změna všech "paďourů" z party hlavního hrdiny, obrat v chování otce Jamie, změny v chování otce Landona. Snímek neublíží romantickým duším, které si chtějí v klidu poplakat. Nevhodný film pro odpůrce romantiky a amerických slaďáren. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (12)

  • Nápad na vytvoření postavy Jamie Sullivanové a některých událostí z knihy/filmu pochází od sestry Nicholase Sparkse Danielle Sparks Lewisové (které je věnována kniha i film). (HellFire)
  • Auto, ktoré mal vo filme Shane West sa tomuto hercovi tak páčilo, že si ho kúpil za 5000 dolárov. (ladko)

Reklama

Reklama