Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(4)

Recenze uživatele Raziel_cz k tomuto seriálu (4)

Maigret klade past (2016) (S01E01) 

Víceméně klasická britská detektivní škola, obohacená ovšem o výraznou psychologicko-thrillerovou rovinu. Velmi stylové, s dokonalou dobovou atmosférou a ve vážné roli si naprosto jistým Rowanem Atkinsonem. Další díl určitě nevynechám. ()

Maigret a případ mrtvého muže (2016) (S01E02) 

Ještě lepší než první díl. Pravda, střih párkrát ujel, s čímž se svezl i soundtrack, a ze Slováků scénář udělal barbary, ale posun od klasické whodunitky k noiru tomu prospěl. Je to temnější, drsnější, děj šlape ve vyšších otáčkách. Rowan Atkinson dále rozvíjí Maigreta a jeho policejní kolegové jsou si ve svých rolích o kus jistější. Doufám, že nás ještě pár minimálně stejně kvalitních pokračování čeká. ()

Maigret a noc na křižovatce (2017) (S02E01) 

Oproti Případu mrtvého muže zpátečka ke klasické whodunitce, takže to není tak drsné a emotivní. Tenhle díl je spíš melancholický, Maigret je tu tichý a zadumaný a ostatně má proč – záhada je totiž ze seriálu prozatím nejkomplexnější a klobouk dolů, jestli jste ji rozluštili před policisty. Zeitgeist stále perfektní. Těším se na Vánoce. ()

Maigret a drahoušek z Montmartru (2017) (S02E02) 

Z Atkinsonových Maigretovek sice asi nejslabší (hlavně díky konci, který prostě tak nějak najednou přijde bez kdovíjaké návaznosti na snahu policistů), ale pořád to je moc pěkná věc. Tentokrát dějově dost nabitá, svižná a překvapivě s poměrně značným množstvím humoru. Jako vždy, těším se na další. ()

Reklama

Reklama