Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(4)

Recenze uživatele Tom_Lachtan k tomuto seriálu (4)

Maigret klade past (2016) (S01E01) 

Znáte ten pocit, když máte napsat komentář a jediné, co vás napadá je, že se jedná o fakt dobře natočenou televizní detektivku a není tam už de facto nic jiného, o čem se dá psát? Ale ok, ještě by to chtělo něco, takže - Rowan Atkinson hraje dobře, ale má na Maigreta příliš flegmatické obočí. ()

Maigret a případ mrtvého muže (2016) (S01E02) 

A tady je stejně nejzábavnější, že v cz verzi museli změnit československo změnit na rusko a že zástupce ambasády Maigreho ujišťuje, že slováci z východu jsou nevzdělaná zvěř (o= a krom toho? První Atkinsoeo Maigret, co jsem viděl a vůbec nevypadá špatně a uvidím i další (ale stejně pro mě je Maigret číslo 1 rozhlasový Hrušínský). Natočeno je to kurňa dobře, produkce lepší, než u mnohých filmů do kin, herci to hrajou dobře a.. A prostě je to slušná dobová detektivka, howgh a šáteček. ()

Maigret a noc na křižovatce (2017) (S02E01) 

O řád lepší, než dva předchozí Maigretové v podání Atkinskona, skoro jako kdyby tvůrčí tým konečně pochopil, že film s Francouzským detektivem potřebuje trochu jiné zacházení, než detektiv z Belgie (tenhle tým dělal Poirota) a taky je hlavní postava trochu víc melancholická, takže konečně ladí s Atkinsonovo obočím. A hlavně je tu fakt dobře natočenej dobrej příběh a nejsou tam žádné vesmírné chobotničky s chapadlama, což je sice mínus, ale asi tam moc nesedli. ()

Maigret a drahoušek z Montmartru (2017) (S02E02) 

Atkinson je znovu skvělý (a pořád mě fascinuje, že je jeho Maigret tak melancholický), atmosféra příjemně špinavá a dýmka nacpaná tabákem. Ovšem bylo to příliš natáhlé, případ, kde se vlastně jen zjišťuje kdo se s kým kde poznal, prostě není zrovna materiál na celovečerní stopáž a tak jsou některé pasáže natahované víc, než gumový medvídek odsouzený k mučení na skřipci. ()

Reklama

Reklama