Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(4)

Recenze uživatele fragre k tomuto seriálu (4)

Maigret klade past (2016) (S01E01) 

Pro tuto roli Rowanu Atkinsonovi prospělo, že zestárnul, jak je vidět v detailních záběrech tváře. Tím byly zcela odbourány jakékoliv konotace na Mr. Beana, Johnnyho Englishe či Černou zmiji. Působí v této roli velice lidsky a až neokázale soucitně. Je to jiný Maigret než ten Gabinův, chybí mu zcela bodrost, ale je to působivě zahraný Maigret. --- Ty exteriéry předměstské Paříže 50. let vypadají navzdory francouzským reklamám velice středoevropsky. Nebyly točeny někde v Praze či Budapešti? PS Jak mne upozornila kolegyně bubun, za což jí děkuji, byly exteriéru vskutku točeny v Budapešti. ()

Maigret a případ mrtvého muže (2016) (S01E02) 

Opravdu je jeden rád, když vidí filmového policistu, který není ani tvrďák v kožené bundě, ani geniální sociopat, ani jedinec s rozvrácenou rodinou, závislostí na alkoholu a balancující na hranici sebevraždy. Maigret zde působí uměřeně až měšťácky, ale má v sobě důstojnost a soucit. R. Atkinson se prostě nepoměřuje s J. Gabinem či B. Cremerem, svého Maigreta hraje prostě jinak, a to velmi dobře. Našinci nevadilo ani pomalejší tempo vyprávění, je to takové starosvětské a hodí se to k příběhu situovanému do 50. let. Ale když má jeden nějaké ty francouské filmy odehrávající se v Paříží 50. let nakoukané, dobře vidí, že ty exteriéry k Paříži prostě nesedí. To je jistá vada na kráse. ()

Maigret a noc na křižovatce (2017) (S02E01) 

Tento díl s R. Atkinsonem jako Maigretem, jehož pojetí této role se mi líbí stále více, byl zatím nejmelancholičtější, dokonce s nádechem beznaděje. Maigret zádumčivější než v předchozích dvou dílech. Navíc, tento příběh jsem dosud neznal, takže mne děj více do sebe vtáhl. A ano, zaujalo mne, že při fotografování zločinců používá pařížská policie československý fotoaparát značky Flexaret. ()

Maigret a drahoušek z Montmartru (2017) (S02E02) 

Kde v dnešní kinematografii najdete detektiva tak maloměšťáckého výzoru, který by vyznával slušnost a soucit. Taková výstřednost! ()

Reklama

Reklama