Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Dva neohrožení kriminalisté Jack Colt a Wes Luger jsou na stopě rafinovaných překupníků drog. Šéf bandy, generál s temnou minulostí, neváhá zneužít ke svým nekalým záměrům i dívčí skautskou organizaci. Případ nebude tak jednoduché vyřešit. Detektivové, zločinci a svědkové se neustále dostávají do situací, které se na první pohled podobají proslulým scénám ze slavných filmů - od MLČENÍ JEHŇÁTEK přes ZÁKLADNÍ INSTINKT až po WAYNEŮV SVĚT. Ale stejně jako v životě i ve filmové komedii je najednou všechno úplně jinak... Podaří se statečným hrdinům a jejich krásné společnici překonat všechny léčky a nástrahy? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (279)

Torision 

všechny recenze uživatele

Nechápu, jak jsem o Nabitý zbrani mohl až do roku 2012 vůbec nevědět! Protože je to fakt skvělá parodie, která může klidně směle stát po boku Žhavejm výstřelům. Paroduje se tu především Smrtonosná zbraň, ale jsou tu i vtipný odkazy na Dirty Harryho, Mlčení jehňátek nebo třeba Basic instinct. Film má tempo a neotřelejma gegama a vtipnejma scénkama dokáže celou stopáž parádně bavit. Absurdita nějakejch fórů tu skutečně dovedena na maximum viz. "No dobře, udělal jsem to" - "Dej nám jméno!" - "To vám měli dát vaši rodiče." . Taky je to jeden film z mála, u jehož scének jsem se upřímně smál nahlas. Potěšil mě taky Emilio Esteves, kterýho jsem až doteď "znal" akorát z Noci v Roxbury, v jehož podání s kamenou tváří byly fóry ještě o stupeň vejš. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Tak čo máš?“ – „Lupy, vši alebo len suchú pokožku, neviem.“ Paródia predovšetkým na buddy sériu Joela Silvera SMRTONOSNÁ ZBRAŇ, kde tradičné duo Gibson/Glover nahradil snaživý Emilio Estevez (MLADÉ PUŠKY) a vtedy ešte ani zďaleka hviezdny Samuel L. Jackson. Hoci je snímka prepchatá roličkami slávnych hercov (Charlie Sheen, Whoopi Goldbergová, Bruce Willis) a celkom podarenými vtipmi („Nič ste nevideli.“), zostáva skôr úsmevnou, ako vtipnou. Nevraviac o nedostatočnom rozpočte a pachuti béčka (trocha ako podobne ambiciózne, no v konečnom efekte priemerné MLČANIE ŠUNIEK). Dialógy sa však mimoriadne podarili („Ako chutí ľudské mäso?“ – „Ako kura.“). ()

Reklama

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

Čože? "Na Střely to nemá ani náhodou" ?! Nezmyseľ! Až tak, že sa to nedá ani porovnávať! Taká kadencia fórikov, úžasný Estevez, čo sa za celý film neusmeje, Samuel, u ktorého sme ani len netušili aký má sebeironický nadhľad. A všetky tie kameá ani neporátam a pochybujem, že som ich aj všetky zaregistroval. Hudba dokonalo dobová a keby som chcel komentár zakončiť nejakým výrokom, musel by som ich sem dať aspoň tucet. PS: Lovitz je výborný šialenec! :-) ()

Joe321 

všechny recenze uživatele

Ne tak dobré jako Žhavé výstřely či Bláznivá střela, ale pořád je to nadprůměrná parodie, u které jsem se často zasmál. Estevez a Jackson jsou dobrá dvojka a je tu i spoustu jiných filmových celebrit. Sranda se dělá ze Smrtonosné zbraně, Základního instinktu nebo Mlčení jehňátek. -"My wife and l haven't had sex for two years. l have a six-month-old daughter." -"You're getting too suspicious. This job will do that to you." ()

castor 

všechny recenze uživatele

Filmařská pomstychtivost zase jednou semlela několikero amerických hitů. Po vzoru hledače správně profláknutých titulů Jima Abrahamse, který se kdysi prorocky nechal slyšet, že „tajemství parodie spočítá ve schopnosti nalézt vhodnou oběť“, si daný žánr chtěli vyzkoušet (a slušně na něm vydělat) i další pánové od řemesla. V té době neznámý režisér Gene Quintano, který počátkem devadesátých let natočil jen dvě průměrné bláznivé komedie, tak coby spoluautor scénáře prověří, jak pečlivě zná divák zaoceánskou kinematografii – těžké to mít nebude, protože se vyřádil zejména na známých hitech jako Smrtonosná zbraň i past, Wayneův svět, Mlčení jehňátek nebo na Verhoevenově klasice, ve které dostane prostor sekáček na led i překřížené nohy při výslechu. Jenže zatímco například obě pokračování Žhavých výstřelů nebo původní tři díly Bláznivých střel zdobí kvalitativní trvanlivost a snímky se dodnes honosí uznáním coby drzé a potrhlé parodie bez respektu, Nabité zbrani chybí podpora kvalitního scénáře. Zmíněné kousky navíc posílila filmařská zručnost autorů. Nabitá zbraň možná vrší jednu komickou situaci za druhou, střídá humor krutý, absurdní a primitivní, dnes však jako komedie s přidanou hodnotou neobstojí. Přitom zesměšňuje skutečně všechno. Z plátna je cítit, že scénáristé odvedli skutečně mravenčí práci, která látku dovádí až do absurdních rozměrů. Ne vždy ale fungují. Nabitá zbraň se prostě (bohužel) Zuckerům a Abrahamsovi pouze dívá přes rameno!! ()

Galerie (28)

Zajímavosti (10)

  • V úvodní scéně v obchodě lze na jednom z časopisů přečíst inzerát, kde hledají dinosaury pro jistou práci. (HellFire)
  • Během výměny pořekadel mezi generálem Mortarsem a McCrackenem je řečeno "Life is very short and there is no time for fussin' and fightin', my friend!" ("Život je krátký a není čas
    na křik a boj, příteli můj".). Jedná se o text k písni Beatles We Can Work It Out. (HellFire)
  • Film byl originálně zamýšlen jako celovečerní ztvárnění seriálu Sledge Hammer, policajt s.r.o., jelikož tvůrce seriálu Alan Spencer měl s produkční společností New Line smlouvu k produkci filmu. Spencer ale snahu vzdal v důsledku velmi špatných scénářů. (HellFire)

Reklama

Reklama