Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V Přání smrti II se opět setkáváme s Charlesem Bronsonem. Hraje zde Paula Kerseye, dobrovolného bojovníka se zlem, který sám ze sebe udělá terč útoku. a násilníky a hrdlořezy, kteří tak otravují současnou společnost nemilosrdně likviduje. Tentokrát ale musí spravedlnost ustoupit touze po pomstě, když ho pohání brutální ponížení a vražda jeho dcery. Bronsonův herecký výkon v tomto dramatickém a šokujícím filmu je ještě více vzrušující než kdy jindy. (Bonton Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (94)

viperblade 

všechny recenze uživatele

Tak přesně nějak takhle jsem si představoval, že bude vypadat první díl. Atmosféra, špína, bezmoc a do toho Charles Bronson. Death Wish II je rozhodně nejlepší z této série, hlavně kvůli tempu a faktu, že tady jsem tu bezmoc (policie nedělá nic) skoro až cítil přes plátno, kdežto u prvního dílu se mi nic takového nestalo. Navíc mi přišlo, že Charlesovo herectví šlo hodně nahoru, v porovnání s minulým dílem. Zkrátka a dobře - v jedničce nefungovalo skoro nic, tady funguje skoro vše. Nebýt toho závěru (SPOILER! který se vlastně stal takovým "trademarkem" pro tuto sérii, že někdo hodný Paula prostě pustí), tak jdu možná i o něco výše. 70 %. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Úspěšný architekt, magnet na sígry a samozvaný kat Paul je zpět, jen v L.A. a pro tentokrát s Berettou. Dvojka už moc přes kopírák, samoúčelnější, ve porovnání bezduchá, nudnější a jednoznačně o pomstě, 8 let je na tváři Bronsona znát. Přesto sequel celkem se ctí. Zatímco další pokračování už vypadají na vyloženou ztrátu času. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„You believe in Jesus? Well, you´re gonna meet him.“ Člověk by řekl, že jim to teplé kalifornské podnebí prospěje. Že detektiva Ochou vyléčí z chronických respiračních problémů a pana architekta z vigilantních sklonů, ale chyba lávky. Prvního zbaví astmatu nadobro a ten druhý posílá za Ježíšem víc lidí, než španělská chřipka! Kromě toho, že parkuje na místech určených hasičům, či invalidům, pase tentokrát po skupině podivných harlekýnů, co se vydávají za pouliční gang. Jim ale evidentně nepatří kulky z Beretty, nýbrž svěrací kazajka a tlumící medikace! Akorát je smutné, že když to poslední z nich pochopí, stejně si pro něj ta Nemesis, co se nezklidní ani štípáním dříví, přijde.. Ačkoliv lidumila paaschu nechalo snít o rozkoších myslivosti, mně přišlo druhé Paulovo přání neskutečně tupé, Winnerem ledabyle zrežírované a navíc začínám mít pocit, že si nepříliš truchlící Kersey ty násilníky dopředu platí, aby pak na nich mohl ukájet své střelecké choutky.. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(87%) Chápu, že je tento sequel většiny diváky považován jako o ždibec slabší kousek, ale mě se líbil stejně tak jako jeho předchozí první díl, dokonce si troufám tvrdit, že i o něco víc. Charles Bronson mě zde bavil snad ještě víc. Jeho postava už nebyla tak zdrcená jako předtím, šel už rovnou na věc a tak se mi to líbilo. Atmosféra už nebyla tak temná, ale zase se tu stále něco dělo a byl jsem příjemně překvapen, že zde už Bronson šel po všech vinících, co zde způsobili na začátku tohoto snímku další ztrátu hlavní postavy. Tempo to zde mělo obrovské – nebyl čas se zde nudit. Přestřelky byly zde o něco víc, nápaditější, i když stále obyčejněji natočeny – což mi nevadilo. Našlo si tu i o něco víc nápadů v rámci té akce. Zde už bych šel málem do plného počtu hvězd, ale přeci mi zde něco málo chybělo – moc toho teda nebylo, ale přeci. Nesedla mi zde role přítelkyně ústředního mstitele – ani jejich vztah moc nefungoval a začátek vraždy byl teda drsný a hrozný, ale přeci to mohlo mstitele víc zasáhnout a scéna, kdy se oběť, napíchla na plot, byla hůře natočena. Ale připomínám, že to nejsou žádné extra zápory. Stále jsem nesmírně spokojen, mělo to na tu dobu neskutečný drive a zběsilé tempo, dobrou hudbu a skvělého Bronsona. Na to, že je toto po prvním dílu točeno po 8 letech, zde Bronson vypadal stále skvěle s ohledem na jeho věk. Nemám co víc k tomu dodávat, pecka! ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Dvojka pôsobí ako béčková tupá kopírka jednotky. Zo začiatku sa ešte snaží tváriť seriózne, ale čo sa týka deja, tak sa tvorcovia zmôžu len na vymýšľanie čo najpestrejších spôsobov, akými Bronson likviduje svojich protivníkov. Takže koho nudila akcia v jednotke, tak teraz bude spokojnejší. Už si Bronson zašpiní ruky aj v nejakej tej bitke. Návrat niekoľkých postáv z minula je zbytočný. Prakticky tu sú len, aby sa ich séria nadobro zbavila a Bronson mal zámienku pre pomstu. Takže výsledkom je tupý revenge akčniak akým je aj Willisov remake. Snáď budú ďalšie diely natoľko odtrhnuté od reality, že budú aspoň zábavné. 4/10. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (16)

  • Cannon Films údajne kúpil práva na sériu "Prianie smrti" od Dina De Laurentiis za 200 tisíc dolárov. (m.a.t.o.)
  • Pre Charlesa Bronsona bol tento film vôbec prvým pokračovaním, v ktorom hral. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno