Reklama

Reklama

Legenda o zlaté perle

  • Hongkong Wai Si-Lei chuen kei (více)
Trailer

Hrdinou filmu je neprůstřelný supermuž Wisely, v civilu spisovatel sci-fi, který perfektně ovládá umění zápasu kung-fu, stejně jako jeho půvabná přítelkyně Sue, sestra šlechetného mezinárodního gangstera Paula Durana. O tajemnou zlatou perlu, obdařenou magickými schopnostmi, s nimi soupeří záhadný milionář Howard Hope. Zároveň se snaží perlu získat zpět mniši nepálského kláštera, v němž byla po staletí uložena jako posvátný předmět a odkud ji uloupil Wiselyho přítel David. (NFA)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (97)

#47 

všechny recenze uživatele

Dálnovýchodní filmy nemám moc v lásce...ale tento ano,v podstatě jsem ho tak v 10ti letech úplně miloval a sledoval pořád dokola. Jednak i přes neustálé honičky a kung-fu souboje je ve filmu i celkem slušný příběh, i když by se právě u něj dala krásně použít otřepaná fráze o Pejskovi a Kočičce jak vařili dort, ale přesto když se tohle všechno smíchalo dohromady, vzniklo dobře koukatelné akční dobrodružné sci-fi, které si klidně pustím i dnes...škoda že nevzniklo další pokračování, mohla to být taková hongkongská alternativa Indiana Jonese :-). ()

jitrnic 

všechny recenze uživatele

Vzpomínám si pouze na scénu s tekutým pískem a na jakýsi chvat, kdy hrdina nějakého padoucha efektně přehodí přes stůl, víc dohromady nedám. Ale byl jsem na tom SÁM v kině jako velkej kluk a byl jsem z toho vedle a vyprávěl to pak ve škole a předváděl nějaké chvaty (třeba ten s tím efektním přehozením) a tak... ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Film, který mi kdysi změnil život. Když pětiletý capart, odkojený večerníčky a Vinnetouem, vidí ve společnosti všeznalého dědečka dobrodružnou podívanou plnou rvaček, aut, mimozemšťanů, mnichů nebo velbloudů, je hotovo a vzpomínka na epické finále je hluboce zakořeněna. Dvacetileté pátrání po znovuobjevení jednoho z důvodů lásky k filmu se nakonec vyplatilo a i když dnes Wisely s Davidem působí v mnoha ohledech silně úsměvně, zásluhy má Perla pořád zásadní. Nostalgií se v hodnocení unést nenechám, ale vzpomínka je zlatá, víc než kdy předtím. ()

Korbitch 

všechny recenze uživatele

Tak jsem si uvědomil v půlce filmu, že jsem to jako capart viděl. Kéž bych si vzpoměl na každou chujovinu, co jsem kdy viděl, to by bylo hodnocení :-) Tohle je tak pitomý, až hanba. Snaží se to o jakous takous parafrázi na Indiana Jonese a dost možná se tímto snímkem z části nechali inspirovat tvůrci Božských relikvií, ale obojímu to nesahá ani po kotníky. Přesto za 3*, páč když vidím podobné snímky let 80. jen si marně povzdechnu nad dobou, kdy jsem byl dítě a jediná moje starost byla, jak zamaskovat pětku do pondělí, abych neměl přes víkend zaracha :-) ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Takovýhle kousek jako je Legenda o zlaté perle se těžko hodnotí z pohledu dnešního diváka. Z vhs viděný film s dabingem působí často směšně, napodobuje Indiana Jonese, ale akční scény jsou poměrně slušné. Dabing tomu dává trochu jiný rozměr, především dabing mladého vůdce mnichů je srandovní. Poprvé jsme film viděl kdysi dávno a dlouho si nemohl vzpomenout na název, ale pamatoval jsme si závěr, který je svým způsobem velmi zajímavý a nezapomenutelný pro dítě jakým jsem byl. Takže z nostalgie a za dobré tempo a sympatické herce 4* a už asi nikdy více... ()

Galerie (9)

Zajímavosti (1)

  • Samuel Hui utrpěl během natáčení úraz z důsledku pádu. Na nějakou dobu proto pozastavil své aktivity. (Mol)

Reklama

Reklama