Reklama

Reklama

Tarzan

  • Česko Příběh Tarzana, pána opic (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Mladý anglický lord se svou ženou se po tragickém ztroskotání lodi zachrání na neobydleném pobřeží Afriky. Postaví si nouzové přístřeší a čekají na příležitost k záchraně. Krátce poté, co se jim narodí syn, však oba zahynou. Osiřelé dítě objeví opice a jedna ze samic, která právě přišla o své mládě, se chlapce ujme a vychová ho jako opici. Zpočátku odstrkované "holé mládě" se však jako dospělé stane vůdcem opičí smečky. A právě v této funkci se jednoho dne setká s člověkem, belgickým kapitánem D'Arnotem, který je v Africe na vědecké expedici, a kterého Tarzan zachrání před nepřátelskými domorodci. Překvapený kapitán ho naučí mluvit a když podle důkazů a dokladů, které najde v opuštěné chatrči pochopí, že jeho tajemný zachránce je ve skutečnosti anglickým aristokratem a dědicem značného rodinného jmění, přesvědčí ho, aby s ním odjel do Anglie. Tarzan je představen anglické smetánce jako John Clayton a na svém panství se setká nejen se svým strýcem, ale také s jeho americkou schovankou Jane, do které se zamiluje. Přestože také ona jeho city opětuje, necítí se muž v prostředí svázaném přísnými pravidly, společenskými zvyky a upjatou morálkou dobře. Zlomem se stane setkání se zajatým opičákem, který byl členem jeho tlupy. John Clayton se opět stává Tarzanem, který touží po jediném. Volnosti a návratu do hlubin africké džungle. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (226)

Mariin 

všechny recenze uživatele

Naivní, takřka slabomyslný příběh, ovlivněný darwinismem 19. století, který idealizuje „duševní život“ zvířat a divošství. Nutno ovšem připustit, že tento ubohý myšlenkový základ (daný již literární předlohou), je kupodivu celkem slušně filmově zpracován a tak mu lze dát nějaký ten bod. Na film jako celek se ale podruhé už nedá dívat... ()

jenik71 

všechny recenze uživatele

Kdyby mi samotný Lambert nakukal, že se narodil v džungli a za svojí výchovu vděčí opicím, tak bych mu to klidně zbaštil. Tak věrohodně totiž zahrál svojí roli. Film má svoje nesporné kvality, bohužel jen do té doby, než se Tarzan ocitne zpět v civilizované společnosti. Od té chvíle příběh ztrácí dech a už mi to tak kvalitní nepřišlo. První polovina filmu je skvělá, ta druhá mi už přišla slabá. Proto dávám tři hvězdičky, které patří hlavně Lambertovi a to se na scéně objeví až po přibližně čtyřiceti minutách. ()

Reklama

Vitason 

všechny recenze uživatele

Jo nebyl to špatný nápad podívat se na Tarzana právě na Nový rok, když mi za krkem seděla pěkná opička o rozměrech King Konga a zuřivě mě bušila do hlavy. První polovina snímku, kdy nám jsou předkládány epizody ze života vlčího... teda opičího dítěte, které musím přežívat ústrky jednoho ošklivého opičáka z kmene a ignorování od svého adoptivního otce, je velice zdařilá. V této části filmu se režisér ukájí v tom, že umí kreslit krásné obrázky, kdy velice efektně pouští sluneční paprsky skrz koruny stromů. Jenže jak už tomu logika velí, pak přichází druhá polovina, kdy se čas vleče hůř než na nedělní návštěvě u babičky. A to měl režisér k dispozici dobře hrajícího Lamberta, Holma a mladičkou MacDowell. Jenže scénáři, který se snaží prokreslovat psychologii postav, chybí pořádný tah a tak je zajímavý příběh rozmělněn ve zbytečně natažené spotáži. Tak Tarzan zjistil, že není člověk a já zjistil, že nejsem milovník dlouhých filmů, kde se toho tolik neděje. ()

Vyhy 

všechny recenze uživatele

Zatím nejlepší příběh Tarzana co jsem viděl (pokud nepočítám animák z devadesátek). Neskutečná a dechberoucí příroda, živá zvířata, dokonalé masky opic, skvělý Lambert a několik drsných momentů, které si tak trochu jako dítě pamatuji, ale musel jsem si to připomenout až dneska. Nedivím se, že příběh Tarzana má tolik zpracování a toto patří rozhodně k těm nejlepším. ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Do chvíle než je Tarzan odvezený do Anglie, tak se jedná o film, ze kterého jsem naprosto unešený a bez váhání bych mu dal i šestou hvězdičku. Tak dokonale nasnímané záběry přírody a především zvěře (gepardů, panterů a samozřejmě opic) se jen tak nevidí. Nejdokonalejší byly rozhodně opice a prales. Nešlo ani poznat, zda jsou ty opice opravdové nebo se jedná o masky. Podle mne část byla opravdová a část byly masky, které byly maximálně propracované. Mezi to nejlepší ve filmu patří, když loď ztroskotá, poté jak Tarzanova matka zemře a jeho otec je zabit opicemi, když lidé zabili jejich mládě. Takže kdo to ještě neví, opice pokaždé pozná, že někdo zabil druhou opici. A ten záběr, když Tarzan najde zraněného kapitána D'Arnota od křováků a zjeví se mu jako Bůh, který jej vítá v nebi, se dá označit doslova za pompézní. Ve druhé polovině filmu, kdy Tarzana převezou do Anglie, děj ovšem diváka naprosto unudí, a proto dávám jen čtyři hvězdičky. [5852. hodnocení, 164. komentář, 73%] ()

Galerie (51)

Zajímavosti (14)

  • Ve filmu slovo Tarzan nikdy neuslyšíte. (HellFire)
  • Filmový debut Andie MacDowell. (HellFire)
  • Průměrná délka záběru = 6 vteřin. (HellFire)

Související novinky

Zemřel herec z Pána prstenů Ian Holm

Zemřel herec z Pána prstenů Ian Holm

19.06.2020

Ve věku 88 let zemřel britský herec Sir Ian Holm. Diváci jej znají asi nejlépe jako představitele Bilba Pytlíka z fantasy ságy Pán prstenů. Slavný herec se ovšem objevil i ve filmech jako Vetřelec,… (více)

Antonio Banderas prozkoumává jeskyně

Antonio Banderas prozkoumává jeskyně

13.10.2014

Herecký elegán patří již přes 20 let mezi největší španělské hvězdy a nedá se říci, že by se chystal zpomalovat. Propaguje svůj sci-fi film Automata, který má v těchto dnech premiéru v mnoha zemích a… (více)

Reklama

Reklama