Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Shaun je obchodník, kterému nikdo neprojevuje respekt. Hádá se neustále s matkou a své dívky Liz si nevšímá. Se svým nejlepším přítelem Edem nejraději vysedává celé dny v hospodě Winchester. Liz už toho má dost a oznámí mu, že od něj odchází. Shaun si uvědomí, že mu na ní opravdu zaleží, a rozhodne se, že bude ke svému životu přistupovat zodpovědněji. Jednoho dne ráno uvidí na své zahradě neznámou ženu, která vypadá jako opilá. Když do ní strčí, žena se napíchne na kůl, a stále žije! Shaun se dozvídá, že nebezpečný virus přes noc změnil většinu obyvatel města na živé mrtvoly. Požádá Eda, aby mu byl po ruce při záchraně Liz i matky. Skupinka přeživších nakonec nachází útočiště v hospůdce Winchester... (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (1 020)

H34D 

všechny recenze uživatele

Soumrak mrtvých je originální paskvil, který si užijete tím spíš, pokud máte hodně nakoukáno v hororech. Film si hraje s žánrovými předpoklady, snaží se je parodovat, avšak servíruje i to předvídatelné, akorát patřičně opepřené specifickým britským humorem (viz Spaced). Ač mě osobně to ze židle nezvedá, nebál bych se hlásat o "objektivních" kvalitách tohohle osvěžujícího žánrového cross-overu. Snad jen konec malinko vyčpěl... 7/10 ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Hravá bejkovina, vtipně sestříhaná do rytmu rockových vypalovaček. Rozjezd je skvělý a postavy okamžitě přirostou k srdci, survival část toho sice zase tolik zajímavého nepřinese, ale pořád se najde hodně povedených situačních fórů a když už nic, minimálně jsem velmi sympatizoval s hrdiny, kteří se běželi před zombie apokalypsou schovat do jejich oblíbené hospody. Líbí se mi, že film dokáže stát na vlastních nohou a jen neparoduje zaběhlé postupy zombie hororů, byť mu to chvílemi paradoxně škodí... ()

Reklama

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Především velká originalita a dobrá úroveň vtipů činí z tohoto díla film, který opravdu stojí za zhlédnutí, pokud se chcete dobře a nenáročně pobavit. Hlavně první půlka je super, bohužel je pravda, že po nářezovym začátku se tempo zklidní, ale konec je zase dobrej. Kdyby se úroveň udržela celou dobu, bylo by to jasnejch 5*****. ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Filmy o zombíkách (opět se opakuji) nemám moc v lásce, tak je nevyhledávám. Soumrak mrtvých jsem viděla před pár lety, ale ani jsem ho nedokoukala i přes to, že ráda dokoukávám filmy s potenciálem ohodnotit odpadem. Uběhlo pár let a byla jsem „donucena“ se na film podívat znovu a jsem za to ráda. Tentokrát jsem se i docela bavila. Bohužel mi hrozně vadil Peggův kamarád, takže jsem si to nemohla užít víc.. Ale i tak to stojí za vidění, hlavně kvůli scéně „Don't Stop Me Now“ :D btw. Pro jistotu začněte všichni trénovat doma před zrcadlem výrazy, chůzi a skřeky zombií. Nikdy nevíš, kdy se ti to bude hodit ;o) ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Nevtipný, nenápaditý a tak trochu schizofrenní mix komedie, parodie a místama nečekaně i vážného dramatu (scéna se zabitím maminky). Pan scenárista totiž moc vtipné kaše nepojedl, takže většina scén, které se tváří humorně a nebo mají "nastartováno" k vtipné pointě, vyšumí do ztracena. Potom ani skvěle typově vybraní herci a fajnoví klátiví zombíci s prďácky zakalenýma bulvama výsledný dojem nezachrání. Co potěší, je povedený konec a vzpomínka tvůrců na kmotra gore Lucia Fulciho (ve scéně, kdy si Shaun telefonicky zamlouvá stůl pro dva - "Prosím, přejete si? Tady hospoda u Fulciho."). ()

Galerie (64)

Zajímavosti (75)

  • Při útěku skrze zahrady nese každý nějakou zbraň, ale jen Shaun (Simon Pegg) použije tu svou a uhodí s ní zombie. Bylo to proto, že pouze kriketová pálka, kterou měl Shaun u sebe, byla napodobenina opatřená vycpávkou, zatímco všechny ostatní předměty byly pravé, a kdyby jimi herci zasáhli komparzisty hrající zombies, zranili by je. (HellFire)
  • V marci 2011 poslucháči rádia BBC Radio 1 a BBC Radio 1Xtra zvolili snímku ako druhý najlepší film všetkých čias. Na prvom mieste skončilo Vykúpenie z väznice Shawshank (1994). (Polcas)
  • Shaun (Simon Pegg) řekne Liz (Kate Ashfield), že ji vezme do „restaurace, kde dělají všechny ty ryby" („the place that does all the fish"). Když otevře telefonní seznam, je vidět, že restaurace se jmenuje doslova "Fulciho restaurace: Místo, kde dělají všechny ryby" (Fulci's Restaurant: The Place That Does All the Fish). Lucio Fulci byl italský režisér známý svými zombie filmy. (HellFire)

Související novinky

Edgar Wright chystá duchařinu

Edgar Wright chystá duchařinu

23.07.2020

Režisér a scenárista Edgar Wright už si pomalu připravuje svůj další projekt. Bude jím adaptace krátké povídky Stage 13, která vypráví o duchovi, jenž straší ve filmovém studiu. Od režiséra filmů… (více)

Virová nákaza ve filmech

Virová nákaza ve filmech

15.03.2020

Momentální krizová situace reagující na probíhající šíření viru Covid-19 měla mimo jiné za následek i uzavření veškerých kinosálů, což pochopitelně vedlo k tomu, že distributoři začali rušit či… (více)

Edgar Wright v zajetí popu

Edgar Wright v zajetí popu

24.06.2018

Režisér Edgar Wright (Scott Pilgrim proti zbytku světa, Baby Driver) si vybral svůj příští projekt, překvapivě však nebude souviset s komiksy, dospívajícími řidiči, ani zmrzlinovými kornouty. Natočí… (více)

Pegg a Frost jedou na vlastní pěst

Pegg a Frost jedou na vlastní pěst

21.01.2018

Simon Pegg a Nick Frost se proslavili hlavně díky filmům Edgara Wrighta. Soumrak mrtvých následovala Jednotka příliš rychlého nasazení a takzvanou "trilogii Cornetto" zakončila sci-fi U Konce světa,… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno