Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Shaun je obchodník, kterému nikdo neprojevuje respekt. Hádá se neustále s matkou a své dívky Liz si nevšímá. Se svým nejlepším přítelem Edem nejraději vysedává celé dny v hospodě Winchester. Liz už toho má dost a oznámí mu, že od něj odchází. Shaun si uvědomí, že mu na ní opravdu zaleží, a rozhodne se, že bude ke svému životu přistupovat zodpovědněji. Jednoho dne ráno uvidí na své zahradě neznámou ženu, která vypadá jako opilá. Když do ní strčí, žena se napíchne na kůl, a stále žije! Shaun se dozvídá, že nebezpečný virus přes noc změnil většinu obyvatel města na živé mrtvoly. Požádá Eda, aby mu byl po ruce při záchraně Liz i matky. Skupinka přeživších nakonec nachází útočiště v hospůdce Winchester... (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (1 020)

Shit 

všechny recenze uživatele

Takovej masakr jsem už dlouho neviděl, hlavní postavu Shauna hraje celkem neznámej herec Simon Pegg a to je fakt týpek k pohledání a s tim svým kukučem do tý role přesně padne, ostatní jsou taky slušně vybraný, ale na Pegga vůbec nemaj, snad jen Bill Nighy by mohl konkurovat, ale ten má jan takovou malou roli a ještě neni moc výrazná. Co se týče děje, tak ten pěkně ubíhá a musim říct, že režisér Edgar Wright to celý výborně natočil a v podstatě tady neni absolutně žádnej prostor pro nudu a kdyby se tam náhodou mohlo něco najít, tak je to geniálně zrychlený a přeskočí se nějká dlouhá pasáž, která by mohla nudit a nebo by to zbytečně prodlužovala. Opravdu jsem se takhle už dlouho nepobavil a i když vim, že to úplně dokonalý neni a že by to na 5* být asi nemělo, tak je musim dát, protože jsem se fakt skvěle bavil a jinak to nepůjde ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Edgar Wright nám dal jasne najavo, že žáner 'zombie' stále nie je súci do dôchodku. Do tohto nekompromisného žánru nechápavo bravúrne vmiešal britský tvrdý humor, dokonca okorenené čiernou romantikou a humusná zábava sa môže začať. Dúfam, že tejto partičke to spolu ešte niekedy vyjde. 90%. ()

Reklama

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Především velká originalita a dobrá úroveň vtipů činí z tohoto díla film, který opravdu stojí za zhlédnutí, pokud se chcete dobře a nenáročně pobavit. Hlavně první půlka je super, bohužel je pravda, že po nářezovym začátku se tempo zklidní, ale konec je zase dobrej. Kdyby se úroveň udržela celou dobu, bylo by to jasnejch 5*****. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Milé prekvapenie. Bohužiaľ len do príchodu do krčmy Winchester. Potom odchádza preč osviežujúci nadhľad, humor a láskavá paródia a na jej miesto prichádza vážna atmosféra, čo je tak krvilačne v rozpore s dovtedajšou bezstarostnou zábavou, že skutočne nechápem, čo tým chcel kto (a prečo) povedať. Ale i vďaka hereckému obsadeniu (Bill Nighy, "biglebowská" dvojka Simon Pegg a Nick "Viem robiť orangutana" Frost), dobrým nápadom (LP platne) a skvelému technickému prevedeniu (moja milovaná britská výprava, masky, gore...) dávam 4*. Ale nedávam ich rád, niečo tomu chýba alebo je tu naopak niečo navyše. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Britové poslali nemtrvé na Londýnské předměstí a postavili proti nim suchý anglický humor křížený s tím nejčernějším. Jednoduchá zápletka, v níž je důraz kladen spíše na postavy, se ve druhé půli „zvrtne“ v ukázkovou zombie vybíjenou, v níž jsou připraveny efektní i efektivní způsoby jejich likvidace, takže krvavé cákance, prostřelené hlavy či probodnutá těla po chvíli přestanete počítat. Je až k neuvěření, že po celých devadesát minut si film dokázal udržet ten správný komediální nadhled a i když občas kvalita vtipu klesne k bodu trapnosti, vždy se najde spousta světlejších momentů, jenž dovedou upřímně rozesmát. Jen závěrečné rozuzlení celé situace je možná až příliš „na efekt“, ale ani to nedokáže ubrat na celkové pohodě a stylovosti, která filmu vládne. Když se pak v úplném závěru objeví obojky a řetězy, sklaplo mi. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (75)

  • Když Shaun (Simon Pegg) a Ed (Nick Frost) narazí na první zombie na své zahradě, Shaun ji následně strčí na kovovou trubku trčící ze země. Když zombie vstane, kamera ukazuje otvor v jejím těle. V další scéně však zombie teprve vstává a otvor tak nemohl být vidět. (The Viper)
  • Ed (Nick Frost) hraje ve filmu videohru "Timesplitters 2". Jedním z jejích cílů je ustřelit nepříteli hlavu. (Stocki)

Související novinky

Edgar Wright chystá duchařinu

Edgar Wright chystá duchařinu

23.07.2020

Režisér a scenárista Edgar Wright už si pomalu připravuje svůj další projekt. Bude jím adaptace krátké povídky Stage 13, která vypráví o duchovi, jenž straší ve filmovém studiu. Od režiséra filmů… (více)

Virová nákaza ve filmech

Virová nákaza ve filmech

15.03.2020

Momentální krizová situace reagující na probíhající šíření viru Covid-19 měla mimo jiné za následek i uzavření veškerých kinosálů, což pochopitelně vedlo k tomu, že distributoři začali rušit či… (více)

Edgar Wright v zajetí popu

Edgar Wright v zajetí popu

24.06.2018

Režisér Edgar Wright (Scott Pilgrim proti zbytku světa, Baby Driver) si vybral svůj příští projekt, překvapivě však nebude souviset s komiksy, dospívajícími řidiči, ani zmrzlinovými kornouty. Natočí… (více)

Pegg a Frost jedou na vlastní pěst

Pegg a Frost jedou na vlastní pěst

21.01.2018

Simon Pegg a Nick Frost se proslavili hlavně díky filmům Edgara Wrighta. Soumrak mrtvých následovala Jednotka příliš rychlého nasazení a takzvanou "trilogii Cornetto" zakončila sci-fi U Konce světa,… (více)

Reklama

Reklama