Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Shaun je obchodník, kterému nikdo neprojevuje respekt. Hádá se neustále s matkou a své dívky Liz si nevšímá. Se svým nejlepším přítelem Edem nejraději vysedává celé dny v hospodě Winchester. Liz už toho má dost a oznámí mu, že od něj odchází. Shaun si uvědomí, že mu na ní opravdu zaleží, a rozhodne se, že bude ke svému životu přistupovat zodpovědněji. Jednoho dne ráno uvidí na své zahradě neznámou ženu, která vypadá jako opilá. Když do ní strčí, žena se napíchne na kůl, a stále žije! Shaun se dozvídá, že nebezpečný virus přes noc změnil většinu obyvatel města na živé mrtvoly. Požádá Eda, aby mu byl po ruce při záchraně Liz i matky. Skupinka přeživších nakonec nachází útočiště v hospůdce Winchester... (TV Nova)

(více)

Recenze (1 020)

snupko13 

všechny recenze uživatele

Po dlhom čase a pravdepodobne kvôli vzniku posledného The worlds end, dielu komediálnej dvojice SP+NF, som si osviežil pamäť vzhliadnutím zombie paródie ever. A ani po takmer 10tich rokoch nesklamala. Ako to už býva, všimol som si veci, na ktoré som buď zabudol alebo ich prehliadol predtým. Či už výborne vedľajšie obsadenie(takmer kompletka z Black books), M. Freeman, atď a hlavne niektoré typické britské gagy, na ktoré žiadny stupidný americký fekalizmus nikdy nedosiahne. ()

PhantomPejvl 

všechny recenze uživatele

Neříkám že Soumrak mrtvých je přímo nejlepší počin dvojive Pegg - Frost ale roznodně můj nejoblíbenější. Ten humor tohoto filmu vážně žeru. Nejsem fanušek Tarantinovských tun kečupu, ale tady to prostě sedí. K tomuhle filmu není moc co psát, to se člověku buď líbí nebo hnusí... ()

Da_reba odpad!

všechny recenze uživatele

Videl v originále. Tak to bola ale p***vina!!! Špatný herci mi pripomínali učebnice angličtiny zo základky, Simon Pegg je vtipný asi ako hovno na chodníku ktomu ten tustý bastard, ktorého som mal chuť rozkopať celý film. A čo malo akože byť ten teplý tanec s biliardovými palicami k pesníčke od Queen??!! Chcel som dať judnu* za zombíkov ale jednoducho to nejde. Odpad! ()

TheAdams 

všechny recenze uživatele

Skvělá komedie s prvky horroru vypovídající o vypuknutí viru, který mrtvé navrací zpět na svět, sice už nejsou živý, avšak chodit, mávat rukami, vydávat zvuky a hlavně kousat a škrábat, což patří mezi jejich hlavní přednosti , jim stále zůstalo ze základních lidských funkcí. Britský humor se opravdu nezapře, osobně jsem se u filmu hodně nasmál, občas byly i chvále napětí. Takže film se mi velice líbil, proto jsem dal 5 hvězd, doporučuji všem šílencům co mají rádi zombie filmy, aby se na to podívali, viděl jsem ho minimálně 3x a stále mě neomrzel.. ()

Wez 

všechny recenze uživatele

Naprosto super parodie i přes pomalejší rozjezd,ze začátku se film trošku vleče,aby se divák seznámil s hlavními hrdiny(ůplnými flákači-jeden se fláká doma,druhý v práci),aby film postupně nabíral na obrátkách a postupně se rozjížděl-opravdu jeden z mích nejoblíbenějších filmů,na který,když mi bylo hodně zle jsem se vydržel dívat pořád dokola,aby mi aspoň trochu zvedl náladu.A co bych rád vyzdvilh byl také český dabing,který je vynikající-možná by se mi to v originále ani tak nelíbilo-super pohodovej filmeček ()

avalonek 

všechny recenze uživatele

Dvojka Pegg a Frost jsou frajeri.Jejich filmy jsou sice trochu sileny,ale mam je rada..Clovek se tem jejich blbustkam nasmeje a odreaguje se..I kdyz nema rada zombie horory,tohle mi nevadilo.Nejlepsi byly pokusy cim zabit zombika.. ()

Anette3 

všechny recenze uživatele

Záblesk jednoho nebo dvou úsměvů. Jelikož jsem neměla záložní plán, dodívala jsem se do konce. Ztráta času. Z nepochopitelných důvodů dávám 1* ()

Mark1983 

všechny recenze uživatele

Určitě film neurazí,ale není to ani takový trhák. Jedná se o koukatelný průměr s komediálním záměrem místy úsměvný. ()

Pythonator 

všechny recenze uživatele

Perfektní zoombie parodie, která sama o sobě funguje zároveň jako plnohodnotný špičkový zoombie film. Co lepšího očekávat od tak blbého žánru? Dvojka Pegg-Frost patří k tomu nejlepšímu, co mohou suší Briti nabídnout a když se k nim ještě přidá prkenný Bill Nighy, tak není co dodat. ()

Stinger78 

všechny recenze uživatele

Pegg, Frost, Moran, nic víc není třeba... Geniální zombie komedie v neméně geniálním britském humoru. Tohle můžu kdykoliv a kdekoliv. ()

asdfasdf 

všechny recenze uživatele

!!!!MOŽNÝ MENŠÍ SPOILER!!!! Herecké výkony a souhra Simona Pegga a Nicka Frosta mě oslovily již ve více filmech, takže proč mě právě tento tak zklamal? První půl hodina byla prostě klasická komedie, ve které všechno fungovalo bez dalších poznámek, ale pak nastal zlom a už to byl fakt horor - a to v tom špatném slova smyslu. Bylo to jenom trapné utíkání před zombíky, přidávání se k dalším skupinám a zjišťování, že někteří ze skupiny jsou nakažení. To bych ještě asi nějak přežil, ale už tam nebyly prakticky žádné komediální situace nebo alespoň takové, který by mě nějak extra nadchly. Oproti suprovému Zombielandu je toto jen slabý odvar. Nechápu jak toto veledílo může mít tolik procent. ()

Vlkopec 

všechny recenze uživatele

U tohodle filmu jsem měl pocit, že se autoři scénáře bavili při jeho psaní a režisér i herci při jeho natáčení. A bavil jsem se i já, i když mi jako nedivákovi zombie filmů určitě spousta narážek unikla. ()

Little_Sawy 

všechny recenze uživatele

Shaun of the dead je prostě ten typ boží zombie komedie, na kterou se da pořád koukat a neprestane vás nudit. Za mě to je proste film roku 2004! Dva týpci, a oživli zombie zmrdi kterých rozmrdají na maďeru. Zombie-černná-komedie, která divákovi černyho humoru, černejšího než černoch v tmě, rozeřve štřeva smíchy jak pri kuchání texaskeho masakra vojetou píču.. Ehm, pílu. Za mě osobne dosť fucking dobre!! ()

Související novinky

Edgar Wright chystá duchařinu

Edgar Wright chystá duchařinu

23.07.2020

Režisér a scenárista Edgar Wright už si pomalu připravuje svůj další projekt. Bude jím adaptace krátké povídky Stage 13, která vypráví o duchovi, jenž straší ve filmovém studiu. Od režiséra filmů… (více)

Virová nákaza ve filmech

Virová nákaza ve filmech

15.03.2020

Momentální krizová situace reagující na probíhající šíření viru Covid-19 měla mimo jiné za následek i uzavření veškerých kinosálů, což pochopitelně vedlo k tomu, že distributoři začali rušit či… (více)

Edgar Wright v zajetí popu

Edgar Wright v zajetí popu

24.06.2018

Režisér Edgar Wright (Scott Pilgrim proti zbytku světa, Baby Driver) si vybral svůj příští projekt, překvapivě však nebude souviset s komiksy, dospívajícími řidiči, ani zmrzlinovými kornouty. Natočí… (více)

Pegg a Frost jedou na vlastní pěst

Pegg a Frost jedou na vlastní pěst

21.01.2018

Simon Pegg a Nick Frost se proslavili hlavně díky filmům Edgara Wrighta. Soumrak mrtvých následovala Jednotka příliš rychlého nasazení a takzvanou "trilogii Cornetto" zakončila sci-fi U Konce světa,… (více)

Reklama

Reklama