Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jason Bourne, bývalý zabiják CIA trpící ztrátou paměti, se domnívá, že se mu podařilo utéct před vlastní minulostí a se svou přítelkyní Marií si užívají klidu v jejich dočasném domově v zapadlé indické vesnici. Ale i tam jsou vystopováni. Jason s Marií místo kvapně opouštějí. Mezitím byli v Berlíně zavražděni dva agenti CIA a vše nasvědčuje tomu, že je zabil právě Bourne. Znovu se tak kolem něj začne stahovat smrtící smyčka a Jason se opět vydává na cestu. Je odhodlán vypátrat strůjce falešného obvinění a přitom postupně objevuje i svou ztracenou minulost. (TV Nova)

(více)

Recenze (1 006)

BlacksharkX 

všechny recenze uživatele

Už po filmu Agent bez minulosti jsem měl pocit, že se mě Bourne nezamlouvá a toto pokračování to jenom potvrdilo. Sice je tam dost akce, střílení, honiček, brouraček, ale ani ty mě toho pocitu nezbavily. Přesto vidím určitý pokrok a zlepšení než tomu bylo u prvního dílu. Doufám, že u Bourneova Ultimáta to bude ještě lepší. ()

TommyDiamond 

všechny recenze uživatele

Film, který nenechá vydechnout. Další velké nahánění bývalého agenta Bourna, který je vylákán mocnými ze své skrýše, aby mohl zúčtovat. Neřekl bych, že druhý díl Bourna byl lepší než ten první. Pouze vypiloval detaily a využil už tak dost dobře rozjetého příběhu.....Dávám čtyři hvězdy ()

winstonik 

všechny recenze uživatele

to je nejaký absolventský film, v ktorom si adept režisérskeho umenia skúša akčné scény? výhoda takýchto filmov spočíva v tom, že som stihol paralelne odsledovať ďalšie dva a o nič neprišiel, pretože väčšinu zabrali naháňačky, ktoré boli úplne o ničom. takto to dopadne, keď má niekto tuctovú zápletku s takmer nijakým dejom, ktorý utopí v nekonečných akciách. ()

RAFT 

všechny recenze uživatele

A ejhle máme tu zde pokračování skvělého prvního dílu.Sice je tu veliká změna a to v režiséra ,který tuhle sérii nakopává ,ještě čím dál tím hlouběji do více špionážního filmu.Hlavní hrdina je čím dál tím lepší .Herecké obsazení naprosto dokonalé.scénář dobrý,řežie dokonalá.Od začátku do konce parádní akční podívaná,napínavá a strhující.Dobrá malá role pro českého herce Karla Rodena .Kdyby náhodou byl někdy v budoucnu remake ,s jinačíma hercema ,tak tohle nic už nepřekoná. 90% ()

boo-boo 

všechny recenze uživatele

Akcia surová, bezprostredná a rozumne dávkovaná. Hrdina strojovo presný, inteligentný (!) a v podstate nezničiteľný - končí síce na šalát dokaličený, ale stále je o krok/dva/desať vpred. To sú jedny zo zásadných propriet, ktorými Jason Bourne žáner pretransformoval. Ešte stále si živo spomínam, že som v kine ako pubertálny soploš až do konca ani nedýchal. Smrtiace tempo je zaujímavé už samotnou zápletkou, akcia je za odmenu. Paul Greengrass týmto filmom redefinoval akčné filmy pre nové storočie a kto tomu neverí, nech sa pozrie, ako vyzerá Bond od Casina Royale ďalej. ()

Godhaj 

všechny recenze uživatele

,,Get some rest, Pam, you look tired.“ Greengrass rozvinul Bourna tím pravým směrem. Jeho styl režie špiónskému žánru sedí jak ulitý! Akční scény jsou skutečně napěchované adrenalinem, a čím více se film blíží konci, tím víc akce graduje až do vynikajícího finále. Bourne se trochu změnil, až v tomto filmu můžeme naplno docenit jeho výjimečné schopnosti. Se CIA si hraje jako kočka s myší a to je asi pro každého diváka velmi příjemné. Herci jsou přesní a soundtrack svou atmosférou taky pěkně štimuje. Toto je prostě asi jeden z nejlepších filmů o špiónech vůbec. ()

1mArc0 

všechny recenze uživatele

„They should have left him alone!“ ---- Skvelý film! Drama a thriller ako sa patrí. Žiadne prikrášľovanie, všetko je tu bez servítky. Skvelá hudba od Johna Powella, ktorá ešte viac dodáva atmosféru celému filmu. Hudba a film, majú byť predsa jedno! Paul Greengrass sa preukázal ako skvelý režisér a nedá vám vydýchnuť ani na minútku. Skvelé herecké výkony o Mattovi ani nehovoriac, herec Karl Urban hrá neskutočne chladného zabijaka, takého ako má takýto zabijak vyzerať, nie že by som vedel ako vyzerá, no predsa nemajú dobrú povahu. Vrelo odporúčam. /93%/ ()

Petike 

všechny recenze uživatele

Dva roky po prvotnom pátraní po vlastnej identite v komorno-thrillerovej jednotke, Bourna kruto dohonila jeho vlastná obávaná minulosť. This time, it's personal... Atmosféra sa nám prehupla z duchom mladšej road movie roviny do roviny ponurejšej, ubitejšej a svetom znavenej špionády. Rejžu sme síce dostali nového a pribudlo viac expresívne roztrasených a freneticky prestrihaných záberov, ale vizuálne i atmosféricky chladnejší výsledok šliape ako hodinky. Najlepšia drsnejšia autonaháňačka v celej sérii. Najcitlivejšia a najvtipnejšia dvojica epilógových scén v celej sérii. Strach naháňajúca scéna naštvaného Bourna vyhrážajúceho sa jedinému potenciálnemu spojencovi v radoch protivníkov zo CIA. Napínavá berlínska predzvesť Bournových dômyselných eskapád v Tangeri v trojke. Powellovo "Nach Deutschland", "Berlin Foot Chase", "Bim Bam Smash" a čarovne melancholické "Atonement". Pôvodná a najlepšia verzia "Extreme Ways" teraz konečne prítomná ako záverečná bodka aj na oficiálnom soundtracku. A bolo to nanajvýš vhodné načasovanie, keďže Bournovi sa po relatívnej úľave z minula tentokrát život naozaj, ale naozaj rozsypal pod rukami... //// Get some rest, Pam. You look tired... //// Zaujímavé komentáre: Douglas ()

Mkartaylas56 

všechny recenze uživatele

Slušné pokračování akční filmové série o agentu Jasonu Bourneovi. Mýtus se mi líbil o chloupek více než Agent bez minulosti, hlavně díky tomu,že už nejde o seznamování s dějem a postavami, ale už to je rozjeté a příběh je čím dál zajímavější. V závěru to pěkně vygradovalo a hned po konci jsem dostal chuť na další díl. ()

ŠpetaMarek 

všechny recenze uživatele

Měli to přeložit doslova. Bourneova nadválda. Se změnou režiséra přichazí frenetický akčňák, který na začátku šlápne na plyn, jede plnou rychlostí až do finále v Moskvě, kde teprve zapne NOS a předvede vám možná nejlepší honičku auty v historii filmu (nebudu tady zas vytahovat finále Speed Racera). A celou dobu ja Bourne na koni, nění nijak ohrožen a příběh jakoby zmizel. ()

J.e.r.e.c 

všechny recenze uživatele

Jednička sice skončila krásným happy endem, ale na ten tady můžete rychle zapomenout... Dvojka je o level lepší, zejména díky brutálnímu tempu a permanentnímu tlaku na hlavního hrdinu, který můžete cítit skoro jako byste byli v jeho kůži. Dokonce bych šel tak daleko, že Bournův mýtus představuje evoluci akčního (sub)žánru, kdy se z vysokoadrenalinových bitek a především automobilových honiček stává až jakási svébytná forma umění. Ta konspirace kolem možná nabude až příliš přehnaných rozměrů, ale to už k žánru paranoidního thrilleru s tajnými agenty tak nějak patří. A Kájové Roden s Urbanem jsou bezpochyby top záporáci celé série. 80 % ()

papadoce 

všechny recenze uživatele

Matt Damon je Jason Bourne. Prvé stretnutie Maťa Démona a Paľa Zelenotrávnička bolo predzvesťou dokonalej spolupráce a chémie medzi režisérom a hercom. Jedna z najlepších sérií ever spravila krok k dokonalosti, Karl Urban rozbehol svoju kariéru dovtedy výsostne béčkového herca a Pamela Landyová vyzerala unavene. Päťka jak oči. ()

Shitonit 

všechny recenze uživatele

Ono je u Bournů dost podstatný chápat děj dřív než se do toho divák pustí, páč je v tom takovej bordel, že by si jeden klidně moch říct, že je to sračka. Není. Jen je to těžce makačka na bednu. No mě to stačilo vidět čtyrykrát, než mi začalo svítat, a pochopil jsem, že svět je zlej, a moc špatný místo pro život. No jo, jenže jiný nemám, žejo, takže jsem si to srovnal v kebuli a proč zas plkám hromadu sraček.. zapoměl jsem. Takže si to sjedu ještě jednou. Celý. ()

wege 

všechny recenze uživatele

Ten film z mého pohledu obsahuje nejlepší scénu ze všech akčních filmů, co jsem kdy viděl. Možná nejlepší scénu ze všech filmů obecně, a přitom není vůbec akční, ale o tom filmu a jeho kvalitě říká vše. Když Jason volá Pamele ze střechy a řekne jí, že Nicky stojí vedle ní. Je v tom napětí, atmosféra, je to neskutečný šokový moment. Dokonale napsané, dokonale zahrané, dokonale natočené. Nejenom kvůli té scéně ten film fakt miluji a když je v bedně nevadí si mi se na něj dívat pořád dokola. ()

Toshio 

všechny recenze uživatele

Prosťoučký děj (OK, koukám v roce 2022) a jinak samá naháněčka. Dnes už to moc nefunguje. Pár blbostí v už tak dost blbym scénáři. (Proč Bourne fingoval sebevraždu těch dvou rusáků? ...Karla Rodena jakožto agenta FSB zatkne přímo v Moskvě CIA??!). Jedna hvězda navíc z nostalgie. ()

Zdenda 

všechny recenze uživatele

Paráda. Akčnáky moc nemusim, ale když se něco povede, tak to umím ocenit. Troufam si říct, že Moskevská mise už je trochu přes plán a bez ní bych šel s hodnocením snad ještě výš... ()

MrMir 

všechny recenze uživatele

Parádní jízda od začátku do konce. Výborná byla hlavně auto honička. Poskakující kamera navíc dodává pocit úzkosti a "bolehlavosti". ()

KryplXxX 

všechny recenze uživatele

První díl jsem neviděl, ale pokud je ještě lepší než tohle, tak smekám. Výborná akce, napětí, že by se dalo krájet, skvělá hudba, kamera, triky, efekty. Prostě tenhle film je skvělý. ()

Související novinky

Připomeňte si začátky kultovních postav

Připomeňte si začátky kultovních postav

13.10.2017

Oblíbené filmové postavy zažívají v posledních měsících hned několikanásobné návraty. Roztomilí mimoňové opět potěšili (nejen) dětské diváky ve třetím dílu Já, padouch. Jason Bourne skládal další… (více)

Greengrassův neuvěřitelný špión

Greengrassův neuvěřitelný špión

30.07.2014

Paul Greengrass je sice známý především díky Bourneově mýtu a Bourneově ultimátu, jeho specialitou jsou ale dramata podle skutečných událostí. Krvavá neděle, Let číslo 93 nebo Kapitán Phillips patří… (více)

Další Ludlumovka na obzoru

Další Ludlumovka na obzoru

15.02.2014

Spisovatel Robert Ludlum má na kontě skoro 30 převážně špionážních románů. A jelikož se 3 z nich nedávno proměnily v úspěšné filmy, studio Universal zaměřilo další z jeho výtvorů. Po Agentu bez… (více)

Reklama

Reklama