Reklama

Reklama

Animatrix: Světový rekord

  • USA The Animatrix: World Record (více)

Obsahy(1)

SVETOVÝ REKORD je príbehom bežca Dana Davisa, ktorému nebol po pozitívnom dopingovom teste uznaný nový svetový rekord. Teraz sa rozhodne očistiť svoje meno v ďalšom závode, ale tentokrát sa priblíži k inej bájnej méte - oslobodeniu sa z Matrixu... (Avathar)

Recenze (92)

gojackill 

všechny recenze uživatele

Příběh o sprinterovi, který překoná svůj limit a dosáhne tak na světový rekord. Nabízí se zde odkaz na Nea, který dokáže vše, protože "se tak rozhodl" . Jádrem je bezpochyby "matrixovská" myšlenka vycházející z podstaty virtuálního světa, která je na vysoké úrovni uplatnitelná i mimo Matrix v realitě. Jak nás totiž poučil film Matrix - dosáhnu toho čemu věřím a to nejen ve virtuální síti Matrix. Bezpochyby nejslabší část Animatrixu, nikoliv kvůli nápadu, ten je myslím vynikající a zajímavý o to víc, že v dnešní době je sprintu věnována mimořádná pozornost díky výkonům Usaina Bolta na stovce ( 9,58 s MS 2009, Berlín). Problém však vidím ve vyloženě ošklivé animaci, která není v souladu s estetikou matrixovské ságy. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Animací, ale i tématem nejvíce odlišný díl oproti ostatním. Je možné dostat se z Matrixu i jinak, než pomocí sledovací pilulky a několika pomocníků s brýlemi? Je člověk ve svém potenciálu schopen překonat všechny umělé bariéry? A jakou oběť dokáže položit sportovec za překonání těchto nejzazších hranic? Velmi silné. ()

Reklama

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Hm, těžko říct, je sice jasné, že autoři znovu chtějí vyzdvihnout sílu člověka i v tak těžké době, ale na druhou stranu, tentokrát je to v dost slabém příběhu, s málo sympatickým hrdinou, a snad až na velkolepý závěr (pointou - ale nečekajte zas takové překvápko, jde to v duchu celého příběhu) a scénu při dobíhání do cíle (opravdu nepříjemná zkušenost) je to dost průměrné.. Ale stejně dávám 4, s tím, že je to spolu s posledním příběhem nejslabší částečka tvořící animatrix. Ale k chybě v matrixu to má stejně daleko :) ()

Quipido 

všechny recenze uživatele

Tahle epizoda rozdělí publikum ve dví: někomu neřekne nic, někoho velmi zaujme. Já patřím samozřejmě do druhé jmenované skupiny a to z několika důvodů: Autoři se nebáli vytvořit v zadaném vesmíru, který má svá pravidla a diváci ho milují pro zcela konkrétní důvody, které najdeme ve všech ostatních dílech Animatrixu, něco zcela nového a originálního. Zvláštní animace pak tuto odlišnost podtrhává (kácí i vizuální základy Matrixu, jako je klasický zelený "rain text" a ztvárňuje tento prvek po svém) a já tomu jen tleskám. Kromě toho všeho samotný příběh je velmi dobrý. ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Poměrně zajímavá animace, styl který sem doposud neviděl. A co se týče informací, tak sem se vlastně dozvěděl o tom, kteří jedinci sou předurčeni k tomu, aby se od Matrixu odpoutali a přestali na něm býti závislí. Při tom běhu sem vzíval Aláha, aby si při tom přetržení vazů nehejbnul i s kolenem, naštěstí to odnesly "jenom" vazy... Ale palce sem mu držel, to jako jo. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama