Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Špičkový hacker Stanley Jobson byl propuštěn na podmínku z vězení, kam byl odsouzen za internetové podvody. Krátce poté ho navštíví atraktivní dívka Ginger. Její šéf Gabriel Shear by mu chtěl nabídnout práci. Muž je odhodlán dodržet podmínku a odmítne. Ginger ví, že Stanley nutně potřebuje peníze na právníky, s jejichž pomocí chce získat do péče dcerku Holly. Nabídne mu sto tisíc dolarů za to, že se s jejím šéfem jen sejde. Poté, co Stanley projde těžkým testem, Shear mu nabídne za další spolupráci 10 milionů dolarů. Má vytvořit červa, který pronikne do přísně střeženého systému. Cílem je tajné vládní konto s prostředky na boj proti terorismu. Stanley se sejde s dcerou a slíbí jí, že už brzy budou spolu. Sleduje je ale vládní expert Robetson, který už ho jednou dostal za mříže. Senátor Reisman, který Sheara tajně podporuje, chce, aby byla akce zastavena. Ten to však odmítne a senátor na něj pošle komando zabijáků. Shear se z pasti prostřílí. Šokovaný Stanley, který byl účastníkem přepadení, chce se vším skončit, proto mu Shear unese Holly. Stanley je nucen dokončit červa, aby zachránil své dceři život. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (351)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Swordfish si hraje na něco víc než je, i když nutno uznat, že to dělá velmi efektně a ozvláštňuje vám čas s ním strávený když už ne zajímavě, tak alespoň příjemně. Režisér film pojal jako solidně nadupanou jízdu se vším co k ní patří - rázná hudba (pokud nejde o tehdy aktuální hity, slyšíte to co složil Christopher Young, popřípadě zremixoval Paul Oakenfold), spousta střílení, efektních honiček a v neposlední řadě krásné ženy... A o kom jiném by teď mohla být řeč než o Halle Berry?:) Možná to bylo těmi krásnými svršky a těmi ještě krásnějšími kousky látky, které se pod nimi schovávaly, ale hlavní zásluhu na tom mělo to nádherné tělo v nich, zkrátka po Swordfishovi jsem přesvědčen, že Halle je ta nejsladší čokoládka na světě. A co ten zbytek? Hugh Jackman je tak sympatický, že by ani nepotřeboval sentimentální boj o svou dcerku, abyste mu věřili, že on je ten hodný. Z Johna Travolty naopak odkapává charisma a taková aura nevybíravého zlého/hodného hocha jako se mu to už dlouho nepovedlo a ti méně důležití okolo to jen doplňují tak abyste se nenudili a aby to o něčem bylo. Rozhodně stojí za vidění, ale po tom humbuku jaký předcházel uvedení, člověk čeká trochu víc. 60% ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Film,který mě ničím nepřekvapil a spadl v mém žebříčku docela nízko.John Travolta to snaď jako jediný táhl svým výkonem a v tomto filmu mě opět nezklamal.Oproti němu byl Hugh Jackman takový neviditelný a moc mě neoslovil.Don Cheadle se ve filmu moc neobjevoval,ale nejsem si jistý,jestli mu postava detektiva sedí.Hale Berry si udržela svůj standard.Bylo tam pár zajímavých momentů,ale celkově takové nemastné,neslané.Je pravda,že jsem čekal o trochu více,ale prostě se mi film tak nezalíbil.Takový ten americký průměrný film.Hodnocení:60% ()

Reklama

gabin(a) 

všechny recenze uživatele

Možu hodnotit, když jsem nedokoukala? Ale kdy jindy, že? Víckrát už to neuvidím, doufám. Klišé na klišé, říkala jsem si, to snad není možný! Fakt zlí zabijáci, drsnej obchodník Travolta, kterej asi už bude ve všech filmech vypadat furt stejně, zanedbaný citlivý táta a inteligentní černý policista. Divné barvy. Všichni cení zuby nebo přes ně cedí slova, ach jo. Navíc mám pocit, že všechny barový scény ve všech filmech se točí v jednom podniku:-) U scény s přístupem kamsi za 60 sekund s pistolí u hlavy a štětkou v rozkroku se mi chtělo kokrhat. Myslím, že jediným kladem bylo odhalené poprsí Halí Belí, ale na to já jako ženská zrovna zvědavá nejsem. Reklamy pro mě byly vysvobozením. Po nějakém tom večerní šomtání po baráku jsem přepla na Fantozziho, což byla taky debilita, ale při atletických výkonech jeho a kolegů jsem se aspoň zasmála, nastavila časovač a spokojeně usnula.... ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Kolikrát si říkám, že si herci snad ani předem nečtou scénář, protože by jinak nemohli roli v takových pitomostech brát. Nebo prostě potřebují prachy... Scénář je snůška pitomostí a žvástů, tudíž celkový obraz filmu nezachrání ani sexy Berry a charismatičtí Travolta s Cheadlem, s ohlednutím od zoufale nesympatického kladného hrdiny sehraného Jackmanem. Nedílnou část dialogů tvoří hackerská hantýrka, která normálnímu smrtelníkovi absolutně nic neříká. Slabota... 50% ()

Terva 

všechny recenze uživatele

První věta ve filmu zní - CITUJU - Problém Hollywoodu je, že točí zbytečný sračky......... Docela mě točila ta "nevyrovnaná" kamera, ale jinak děj před ní je dobrý. CITÁT - Tak mě neserte........ Záběry a situace okolo 8 minuty je perfektní. Mučení vykouřením, to je psycho, ne ? CITÁT - Nic není nemožný......... V příběhu je trochu moc náhod, to já nějak moc netoleruju. Příkladem je určitě situaci kdy dcera úplně náhodou zůstává ve škole, protože ji nikdo nevyzvednul a úplně náhodou se tam někdo zjeví, ale nemohl tušit, že tam ta holka bude. Je tam ovšem více náhod. Akční scéna okolo 60 minuty je Boží. CITÁT - Podrž volant......... Celou tu dobu vlastně sledujeme události, které se s náma vrací k úvodní scéně. Jsem v obraze, vše může začít. Další obrovská náhoda je že po výbuchu je v ulici vše zdevastované, ale světe div se, dvě policejní auta zaparkovaná v podstatě v centru výbuchu jsou nepoškozená. Co to povídám (píšu) oni nejsou ani škrábnutá. A samolitr můžou hned vyrazit do další akce. CITÁT - Je to vyšší zájem ?....... No a kde se vzaly ta další auta to ví jen Bůh a režisér. 85 minuta je strhující. Autobus už po První ulici nejede. Pěkná a povedená scéna. .....a lidi maj raději šťastný konce - povídá Gabriel (John Travolta). Až na těch několik "náhod" je to snímek nadupaný akcí. Dávám tři hvězdy. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (12)

  • Hugh Jackman bral při přípravě na natáčení kurzy kaskadérského řízení automobilů. (Sethlans)
  • Helikoptéra použitá ve filmu je Sikorsky S-64 (létající jeřáb). Nyní se používá v Austrálii na potírání požárů v bushi. (Rocky62)
  • Meno prvého zastreleného fínskeho hackera, Axl Torvalds, je poctou fínskemu programátorovi Linusovi Torvaldsovi - autorovi linuxového jadra. (satanjel)

Související novinky

Scénáristou Hitmana…

Scénáristou Hitmana…

25.10.2005

bude Skip Woods. Ten má na svém kontě krom několika minimálně známých projektů také práci na filmu Swordfish: Operace hacker. Otázkou zůstává, jestli dějovou skladbu tak ostře sledovaného projektu… (více)

Reklama

Reklama