Reklama

Reklama

Animatrix: Druhá renesance 2. část

  • USA The Animatrix: The Second Renaissance Part 2 (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Uprostřed prohrávané války se stroji musel člověk učinit rozhodnutí. Ze všech darů, kterými bylo lidstvo obdarováno, se stalo světlo darem nejpostradatelnějším. Jelikož stroje fungovaly především na sluneční energii, rozhodli se lidé zakrýt slunce neprostupným černým mračnem, které mělo pokrýt celý svět. Začínalo být nepsaným pravidlem, že lidé v krizi dělají špatná rozhodnutí. Stroje totiž tah předvídaly a dokázaly se se ztrátou sluneční energie vyrovnat... Dokázaly ji nahradit... Nahradit námi... (3DD!3)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (84)

Dexter666 

všechny recenze uživatele

Second Renaissance nádherne dokresľuje Morpheovo rozprávanie z "jednotky". Pre fanúšika, ktorý ešte nezhliadol Reloaded bolo toto ako balzám pre dušu. Vysvetlenie, čo sa stalo v minulosti - ako to celé vlastne začalo? Ako ďaleko sa človek dostal, kým započal jeho konflikt so strojmi a prečo sa tak vlastne stalo? Odpovede na tieto otázky prináša ani nie 20-minútové dychberúce (scéna s diečatkom na konci je veľmi silná) rozprávanie. ()

Tyler 

všechny recenze uživatele

Ano, skutečně dávám pět hvězdiček..."Druhou renesanci" bych měl hodnotit jako celek, ale přece jen si její druhá část u mě vysloužila absolutorium, zatímco první nikoli. První část totiž jen připravovala (i když brilantně!) půdu pro něco neskutečného - konečný konflikt mezi lidstvem a stroji v plné nahotě. Je zajímavé sledovat jak i animovaný film může navodit pocity marnosti, znechucení, ale i morbidní fascinace, kterou s sebou válka nese...Lidé všech různých vyznání a národností se spojují v jeden šik, v předvečer bitvy se ozývají modlitby, povzbuzující projevy a pak...a pak nastane peklo. Jezdec Apokalypsy za doprovodu hlasitého troubení uhání po bojišti a Smrt nestíhá plnit svůj odvěký úkol...Časem nastane ticho. Dítě. Smích. Sněhové vločky...Druhá část "Druhé renesance" bodá jako neviditelný nůž přímo do srdce. A vy s tím vůbec nic nezmůžete. ()

Reklama

Madadajo 

všechny recenze uživatele

Odhlédnu-li od všech výhrad vůči první části, druhá by pak mohla být i hodnotitelná. "Final solution - destroy the sky" je pojato velmi apokalypticky, což plně vyhovuje "reálnému světu" Matrix filmů. A doslova mě nadchly některé symboly a parafráze, například robot držící v ruce lebku a pokládající otázku... (není tam vyslovena, ale je tam:) nebo v zákopech chodící postava s televizí na vozíku a kázající svou modlitbu (notně připomínající ježíše Krista). ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Ještě o kousek větší přísun informácí, které spolu s perfektní hudbou přináší pro mě nejlepš střípek z Animatrixu. Na konci se mi svíralo hrdlo, páč tolik utrpení a beznaděje v deseti minutách, to se vidí málokedy... Mimochodem o něčem podobným už dávno zpívala Anna K (a tak náááám náááám vzali nebe), takže by měla vlastnit většinu autorskách práv Matrixu :o). Každopádně se nad touto vidinou budoucnosti chce brečet. Páč esi to jednou dopadne takle... ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

Tretí diel rozmanitej a podmanivej zmesi krátkych filmov zo sveta Matrixu, nazvanej The Animatrix. Je vlastne takou zaujímavou prednáškou z histórie, ktorá predchádzala pôvodnému filmu a ktorá znamenala katastrofický scenár pre ľudí a mohutný rozmach strojov a umelej inteligencie.. Príliš sa mi však nepáči animácia, ktorá pôsobí akosi starodávne. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama