Reklama

Reklama

Ruiny

Trailer

Obsahy(1)

Thriller podle knihy amerického autora Scotta Smithe, který sám napsal i scénář.  Parta Američanů tráví dovolenou v mexickém letovisku. Po několika nudných dnech strávených především na pláži popíjením tequily se seznámí s Němcem Mathiasem, jehož bratr se vydal do džungle na archeologickou výpravu a od té doby o sobě nedal vědět. Dostanou nápad a vypraví se do džungle zjistit, co se stalo. Zde se dostanou až k tajemnému pahorku, střeženému obyvateli nedaleké mayské vesnice. Jakmile na pahorek porostlý divnými liánami vstoupí, Mayové je pod hrozbou zabití odmítnou z pahorku pustit. Zdá se, že na pahorku je přítomno cosi starobylého, tajemného, toužícího po krvi... Netrvá to dlouho a první z nich zemře... Zachrání se zbytek ze spárů podivné kletby? (Sofia)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (473)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Další, mnoha filtry se ohánějící horor, které snímku značně přidávají na výsledné cool stylizaci. Ne každý si toho možná všimne, ale ty barvy nejsou ani náhodou real, a je to jen dobře. Dále mne mile překvapila Jena Malone, která patří k mým oblíbenkyním, a na děsivé nechutné scény s krvežíznivými šlahouny jen tak nezapomenu. Parádní scéna s amputací. ()

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Storkrááááát ohrané divadýlko, hlavně konec (na DVD ho popisují jako "Tak nečekaný!")... Plus Ruiny jsou zajisté hezká vizualizace kytiček, lámání nožiček a řezání holčiček. Nevím jak je na tom kniha, ale příběh přinesl do žánru horroru (teda já se ani jednou nebál a to zavírám oči při 90% Kruhu) trošku originality - to se také cení. Hrdinové sice byli takoví hmmm nemastní-neslaní, ale svoje role chytrej co má plán, jeho holka co má strach, další holka co má furt divný kecy, nenápadný kluk ukecaný holky zvládali docela obstojně. Hezké 3 hvězdičky... ()

Reklama

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Tento thriller se mi moc nelíbil, na poprvý vůbec, při druhý šanci to bylo o něco lepší, ale i tak mě to nijak nedostalo. Vraždící liány (nebo co to bylo) jsou dost chabý a samotný nápad takovéhoto nepřítele je celkem podivuhodný a moc mi neseděl. Napětí to nějaký má a dostaví se i drastické scény, který stojí za to, ale v celkovým pohledu je to pro mě spíše podprůměr. Navíc konec jsem očekával nápaditější. 45% ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Výborné prekvapenie nielen film samotný, ale aj prevažne komediálny herec Ben Stiller ako producent. Úvod filmu je podobný ako u väčšiny hororov, kde je partia mladých ľudí, čiže dovolenka a pohoda. Našťastie nie je to dlhé a už o pár minút sme v džungli a o pár sekúnd nato máme aj mladíka s prestrelenou hlavou. Dedinčanmi sú zahnaní na vrhchol posvätnej pyramídy. Sú obkľúčení, prakticky bez jedla a vody a zdá sa, že tam nie sú sami. Veľmi vydarený horor s originálnym príbehom a dobrou bezvýchodiskovou atmosférou. Krvi a brutality si tiež trochu užijeme, určite nezabudnuteľná je amputácia nôh pomocou kameňa a noža. Nejde o žiadny prelomový horor, ale je to minimálne dosť originálne dielko, ktoré pôsobí ako svieži vietor v tomto žánri. +++ Na dvd je ako bonus asi 9 minút veľmi vydarených scén a navyše alternatívny koniec, ktorý je ešte lepší ako ten použitý. +++ 80%. ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Na první pohled vypadá jako neškodná rostlinka,ale na druhý a to si prostě nemůžu odpustit je to taková rychle se pnoucí a plazící se Adéla. I když je tahle réva daleko víc záludnější a láká své oběti na lahodné vyzvánění mobilu,jako lákají sirény krásným zpěvem mořeplavce,aby se poté jejich loď´roztříštila o útesy. Tato réva taky dlouho vyčkává a pak zaútočí na své oběti,které stejně nemají kam utéci. A tak z nich je nakonec hnojivo pro tyto rychle se rozrůstající rostliny.No a to prý nám na přírodě nezáleží. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (25)

  • Grécke postavy, hoci sa v románe vyskytujú, pôvodne neboli zahrnuté do scenára. Režisér Carter Smith presvedčil scenáristu Scotta B. Smitha, aby ich pridal späť do príbehu. (Pat.Ko)
  • Filmové práva boli zakúpené ešte pred vydaním románu. (Pat.Ko)
  • Autor a scénarista filmu Ruiny Scott B. Smith stojí za dokonalým příběhem, který zfilmoval před několika lety Sam Raimi (Spider-Man) s názvem Jednoduchý plán. (Rodriguez)

Reklama

Reklama