Reklama

Reklama

Ruiny

Trailer

Obsahy(1)

Thriller podle knihy amerického autora Scotta Smithe, který sám napsal i scénář.  Parta Američanů tráví dovolenou v mexickém letovisku. Po několika nudných dnech strávených především na pláži popíjením tequily se seznámí s Němcem Mathiasem, jehož bratr se vydal do džungle na archeologickou výpravu a od té doby o sobě nedal vědět. Dostanou nápad a vypraví se do džungle zjistit, co se stalo. Zde se dostanou až k tajemnému pahorku, střeženému obyvateli nedaleké mayské vesnice. Jakmile na pahorek porostlý divnými liánami vstoupí, Mayové je pod hrozbou zabití odmítnou z pahorku pustit. Zdá se, že na pahorku je přítomno cosi starobylého, tajemného, toužícího po krvi... Netrvá to dlouho a první z nich zemře... Zachrání se zbytek ze spárů podivné kletby? (Sofia)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (477)

imf 

všechny recenze uživatele

Hollywood vs. naštvané kytky, kolo druhé. Nulový rozpočet, slibní herci (každého jste nikde viděli, ale žádného tu nepoznáte) a poctivá atmosféra, která čerpá z nekompromisní knižní předlohy. Film je o dost učesanější, ale protože musí vyrábět šokovou terapii a brutální likvidace skoro zadarmo, je značně vynalézavý a oldschoolově spolehá na vypjaté dialogy a situace. Rozhodně víc než na digitální břečťan a kryptické naznačování. V druhé půlce si možná začnete uvědomovat, že tohle béčko nespasí svět a že byste možná tlačili na pilu ještě trochu víc, ale dobrý pocit z filmu, který utekl PG-13 pákám a chce toho využít, převládne až do posledního celuloidového políčka. Smithe autora a Smithe (jiného) režiséra je třeba sem tam zkontrolovat. Možná zase něco vyvedou. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Byl jednou jeden pahorek ukrytý vprostřed hluboké a neprostupné džungle, za jehož bohatstvím a slávou se vydala partička dobrodruhů amatérů ve složení Německý ovčák, Blonďatý moula, Slečna drsňák, Madam obrýlená, Svalouš a Doktorand. Léto v plném proudu; Slunce žhaví pláže, na pahorku kytka káže, pod pahorkem bdělé stráže, a kalhotky zdobí hýždě. K veliké škodě se členové archeologického A-Teamu chovají tak nelogicky, že kdyby ta popínavá masožravá mrcha vykadila záchranářský vrtulník, dávalo by to větší smysl. ()

Reklama

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Parazitický survival horor, který na mě dlouho čekal, ale musím říct, že ve výsledku mě i příjemně překvapil. Z "parazitické" stránky je film celkem originální, po "survivalové" stránce je nadprůměrný - uvidíte gore amputace všeho druhu, hledání parazitů v těle, ale i psychické pochody jednotlivých postav. Tento filmek se dá doporučit, ale upozorňuju, že gore zachází dost daleko, takže je to pro mírně silnější povahy. Krátká stopáž s rychlým začatkem, utíká to jako voda... 70% ()

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Som rád, že film naplnil moje očakávania. Zo začiatku to vyzeralo na další obyčajný teen horor, ale potom sa to celkom pekne rozbehlo a film začal mať tie správne grády. Po pár povinných obkecávačkách a oboznámením s postavami pri ktorom som si hned spomenul na Boylevu Pláž prichádza na rad to, na čo som tolko čakal. Asi po 20 minútach sa film uberá tým hororovejším smerom a dostávame poriadnu dávku adrenlínu. Atmosféra sa začala skvelo formovať a nakoniec diváka udrží v nekľude až do samotného záveru filmu. Musím pochváliť originálny a nie často videný dej filmu, ktorý sa na prvý pohľad môže zdať ako blbý vtip, ale chvalabohu to dopadlo všetko dobre a film je seriozny. Áno, kvetiny čo žerú ludí :) je tak trochu úlet, ale nečakajte, žiadnu "Adelu, ktorá nevečerala". Dočkáte sa nejakej tej mrtvoly, aj krv bude tiecť a ja osobne budem dlho spomínať na scénu s amputáciou nôh. Dávam 75%. ()

castor 

všechny recenze uživatele

No, i když se přiznám, že mám v hororovém žánru raději hmatatelnější látky a nejsem typ, co z jedněch uřezaných končetin skáče radostí, tentokrát jsem se příjemně tetelil. Dávám přednost hutné atmosféře (té se mi dostalo vrchovatě), NEsamoúčelnému násilí a když už žánrová klišé, tak alespoň řádně zakamuflovaná. Ruiny se nestydí za to, čím jsou. Béčkovým thrillerem, u kterého budete místy přivírat oči, bát se poskrovnu a brzy na to celé zapomenete. Navíc relativně často překvapí (což debutující režisér korunuje několika dobrými nápady ve vývoji děje) a slušně odsýpají. No, takže.. je jenom dobře, že čtveřici mladých přátel na dovolené popíjení koktejlů nebude bavit věčně, proto se rozhodne k malému dobrodružství v podobě mayského pahorku kdesi v lesích, který nyní slouží jako archeologické naleziště zahalené tajemstvím. Naštěstí nezůstaneme jen u propocených triček dvojice slečen, ale netradiční námět nás s nutnou pomocí ozbrojených a nesmlouvavých „domorodců“ vystřelí nahoru na pahorek naleziště. Tam mj. vegetuje slušné množství popínavých rostlin (Adéla ještě nevečeřela po americku) a můžeme tak směle zatleskat úspěšnému pokusu o nastupující špinavost a brutalitu. Nervozita přibývá, obviňování se hromadí, klišé kupí - a neokoukaní herci odvádí překvapivý nadstandard. Přiznejme si ale, že se divák musí HODNĚ povznést nad faktem, že zabijáky jsou logicky uvažující rostlinky (které navíc kapánek fušují do mobilů). Takový sympatický, krvavý průměr.. jen tak dál!! ()

Galerie (36)

Zajímavosti (25)

  • Pro režiséra Cartera Smithe jsou Ruiny prvním celovečerním filmem. (Rodriguez)
  • Pot na hercích imitovala nastříkaná voda a olivový olej. (Cheeker)
  • Na vrcholu ruin je vchod s provazem a točící se kolo, se kterým se dají dolů spouštět lidi. Když se jeden z nich spouští dolů, kamera rychle mění záběry mezi hercem, který sjíždí dolů a ostatními, kteří ho spouštějí a otáčí kolem na kterém je provaz. I když herec jede dolu, ostatní otáčejí kolem na druhou, špatnou stranu, jako by ho vytahovali nahoru. Dokonce je možné vidět, jak provaz jede směrem nahoru. (Rodriguez)

Reklama

Reklama