Reklama

Reklama

Rudá planeta

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

V blízké budoucnosti Země umírá. Jedinou nedělí lidstva by mohlo být osídlení Marsu. Na rudou planetu se tedy vydává expedice amerických astronautů. V okamžiku, kdy dojde k vážnému poškození techniky, závisí přežití posádky na povrchu nehostinné planety na vzájemné pomoci a důvěře. V cizím a nepřátelském prostředí, kdy se hroutí původní předpoklady mise a kdy začíná působit děsivé tajemství planety... (Warner Bros. CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (297)

castor 

všechny recenze uživatele

Filmové výpravy na Mars si nevedou až na výjimky úplně nejlépe. Lidstvo si zase nepěkně pohrálo s ekologickou rovnováhou Země, Mars tak má být novým útočištěm lidí. Jenže leccos nejde podle plánů, takže na planetu míří tým vědátorů, aby zjistil, co a jak. Do kin zase mířily dva „marťanské“ projekty, Mise na Mars byla rychlejší a tenhle kousek tvůrci odložili. Můžeme se jen dohadovat, proč s výslednou podobou snímku proboha něco neudělali, když viděli, jak trestuhodně „konkurenční“ Mise dopadla. Herci jsou nezajímaví, tak nějak hrající jen pro vyplacení honoráře, některé triky nevyšly, dialogy vržou a vyznívají do ztracena. Některým ani pro jejich „odbornost“ není moc rozumět. Pár (ale opravdu jen málo) scén se nicméně vydařilo. Debutující režisér Antony Hoffman přišel, viděl a dosud nám nic dalšího nepředložil. Nedivím se. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

První polovina byla dost nudná a bůhvíjak mě nezaujala, ale naštěstí se to v té druhé vytáhlo a posledních tak 30 minut bylo dost napínavých (a čím blíže konci, tím víc). Děj na mě působil tak, jako by tvůrci nevěděli, co s Marsem dělat, tak tam nahodile naházely víc hrozeb, víc toho, co by postavy mohlo ohrozit, přičemž by bohatě stačil nedostatek kyslíku a později objev - víte čeho. Zručný filmař by z toho udělal dechberoucí a napínavou podívanou už od samého začátku. Takhle to je průměrná scifárna, možná fakt jenom lehoulince nadprůměrná, která kdyby v první polovině nebyla tak nudná, možná by na mě i zapůsobila víc. Takhle jenom 3* A ten, komu jsem tady fandil, zase umřel. A zase jako jeden z prvních. Jako vždycky. ()

Reklama

Lima 

všechny recenze uživatele

Zpráva světových agentur z roku 2000: "NASA nečekaně utrpěla těžké ztráty. Její špičkoví vědci byli pozváni na světovou premiéru filmu Rudá planeta. Během promítání třem z vědců praskla bránice z důvodu nekontrolovatelného smíchu, jeden zemřel na infarkt a jeden skončil na psychiatrické klinice." O pár let později ČTK uveřejnila tuto zprávu: "Špičkový astronom Dr. Jiří Grygar se dne 9.února 2004 pokusil o sebevraždu. Jeho manželka policii sdělila, že se díval na Nově na jakýsi americký film, který měl v názvu slovo ´planeta´. Zřejmě tedy opět Rudá planeta. Že by zde byla nějaká spojitost s tragickými událostmi před 4 lety?..."...A nakonec zpráva, o které se nikde nepsalo. Jakýsi filmový fanda z Čech se náramně bavil na účet tvůrců tohoto příšerného paskvilu a litoval ty skvělé herce, kteří se v něm objevili.... ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $80miliónovTržby USA $17,480,890Tržby Celosvetovo $33,463,969║ zlyhanie za pekný rozpočet a rovnako tak utopené peniaze, sci-fi kde triková stránka je veľmi slabúnka, kulisy o niečo lepšie, herci sa snažia ale v tak riedkom príbehu nemajú šancu niečo viac vybúchať /40%/ ()

ProjectAlice 

všechny recenze uživatele

Neviem, či by v dnešnej dobe tento film niekoho tak zaujal ako mňa, keď som ho videl prvý krát niekedy v roku 2001, ale mám tento film veľmi rád. Úplne najviac ma pohltila atmosféra na červenej planéte, skvelí herci a perfektný scenár. Najradšej som mal postavu, ktorú hral Simon Baker. Počas celého filmu som sa nenudil, vždy niečo dokázalo prekvapiť, niečo až šokovať. Vcítil som sa do postáv, neviem čo je horšie ako byť na planéte s dochádzajúcim kyslíkom. ...ale...:) 95% ()

Galerie (24)

Zajímavosti (12)

  • Na rozdíl od jiných sci-fi filmů si zde můžeme všimnout velmi realistického ztvárnění chování ohně ve stavu beztíže. (Mr.Hudson)
  • Pettengillovo (Simon Baker) jméno je pravděpodobně inspirováno astronomem Gordonem Pettengillem, který udělal mnoho významných pozorování planety Merkur. (Beer Ceps)
  • Po havárii na kosmické lodi se velitelce Kate Bowmanové (Carrie-Anne Moss) podaří opět "obnovit umělou gravitaci" spuštěním otáčejících se prstenců ve střední části a všechny vznášející se předměty spadnou zpět na podlahu. Takto vytvářená gravitace funguje však na "odstředivém principu", kterážto působí pouze na předměty, jež se přímo dotýkají podlahy, tj. na vnitřní straně prstenců, kdy tyto předměty jsou k ní přitlačovány, tudíž na volně vznášející věci by nemohla mít absolutně žádný vliv. (Lasskoun)

Související novinky

Zemřel herec Tom Sizemore

Zemřel herec Tom Sizemore

04.03.2023

Z kalifornského Los Angeles přichází smutné zprávy, ve věku jednašedesáti let totiž odešel americký herec Tom Sizemore. Zprávu o skonu médiím potvrdil hercův zástupce Charles Lago. Sizemore byl v… (více)

Reklama

Reklama