Reklama

Reklama

Kokain

Trailer

Obsahy(1)

George vyrůstal s otcem, zkrachovalým podnikatelem, a věčně nespokojenou matkou. Proto si slíbil, že bude žít jinak a nikdy nebude chudý. Koncem 60. let proto s kamarády Tučňákem a Kevinem, svou přítelkyní letuškou Barbarou a překupníkem Derekem rozjedou obchod s marihuanou, po níž je na vysokých školách velká poptávka. V 70. letech přejdou na kokain a podílí se na vytvoření kokainové cesty z Kolumbie. Ač se časem topí v milionech, zůstává George obyčejným mužem, který touží především po šťastné rodině. Jako takový však v nelítostném světě zločinu nemá šanci a čeká ho hořký pád až na samé dno. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (680)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Nikdy som nebol fanúšik filmov o drogových karteloch, o samotnom biznise s bielym práškom, či na "skutočné" príbehy jednotlivcov, ktorý následne vďaka tomuto hazardu so životom, spadli až na samé dno. Je mi trápne súcitiť s takýmito osobami a tým pádom tak plnohodnotne vnímať takúto story natoľko, aby ma citovo zasiahla. ALE! .. čuduj sa svete, záver ma predsa len mierne dojal. Takže už to len zhrniem. "Blow" z pohľadu kvality spracovania, kamery, hereckých výkonov, proste nemá zmysel zo žiadnej stránky kritizovať. Je to mnou, divákom, ktorý takýto druh zamerania príbehu nevie doceniť a tým pádom tak nedokáže, ako iní užívatelia, úžasom onemieť. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Z filmů o drogové tématice je tento snímek u mě výš, než přeceněný Traffic a to dost možná kvůli výbornému Johnnymu. Neříkám to často, ale tady bych klidně snesl i delší stopáž, protože tam, (na můj vkus), bylo strašně málo informací. Být to tak o půl hoďky delší, s tím, že by se ještě více věnovali jeho začátkům a vzestupu, mohl to být plný počet. Jo a Penélope, byla taky skvělá :-) ()

Reklama

Happykubas 

všechny recenze uživatele

Blow jako pomíjivý zdroj štěstí. Dobrý sluha, ale špatný pán by se taky možná dalo říct. Ted Demme celkem výstižně přenesl do filmové podoby příběh jednoho kokainového magnáta, který chtěl víc a víc a slovo poučení se mu jaksi pořád nechtělo vštípit. Johny Depp to zvládl opravdu na jedničku, stejně tak jako okouzlující Penelópe, tatínek Ray Liotta a pár dalších. Film mě od začátku vedl za ručičku a já se mohl kochat jak skvělou hudbou, tak hereckými výkony. Tuto slast mi však krapet překazila scéna s oným výdělkem, kdy se oba obchodníci doslova topili v bankovkách a jakási nedůvěryhodnost se vyhrotila v tu chvíli, kdy Johnny Depp chodil po bytu a přemýšlel kam by asi nacpal tu krabici plnou amerických dolarů. To jsem se neudržel a začal jsem se opravdu smát...No, možná i to režisér zamýšlel. Nicméně, pořád se to nevymyká kvalitě celého zpracování a já nemohu odepřít 80%. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Neskutečně dobrý film s drogovou tématikou. Díky této roli v mých očích Johhny stoupl ještě o kus výš a Penelope Cruz naopak o něco níže :) Naštěstí se její jméno víceméně pouze šiklo na plakát, protože se na scéně objevila jen občas. Příběh samotný je zajímavý, až mi Junga bylo na konci opravdu líto ( pašerák a dealer drog vylíčený jako hrdina? ale co..). Nenudila jsem se ani minutu, film svižně ubíhal a nakonec jsem byla opravdu dojatá.. ()

dex2man 

všechny recenze uživatele

Velmi silný a na reálném základě postavený životní příběh člověka, který jde za svým snem, ale zvolí si špatnou cestu - drogového dealera. Vzestupy střídají tvrdé pády, ale on nedbá varování ani se nepoučí z vlastních chyb dokud nepřekročí hranici, ze které už není návratu a přijde úplně o všechno...Depp je jako George Jung excelentní. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (28)

  • Když je George Jung (Johnny Depp) u soudu a přesvědčuje soudkyni, že je nevinný, tak slova, která říká na svou obranu, jsou úryvky z písní "It Ain't Me Babe" Boba Dylana a "Pretty Boy Floyd" Woodyho Guthrieho. (HappySmile)
  • Aby se Johnny Depp dobře připravil na roli George Junga, navštívil skutečného Junga ve vězení. (HappySmile)

Související novinky

Zemřel herec Ray Liotta

Zemřel herec Ray Liotta

26.05.2022

Ve věku 67 let zemřel herec Ray Liotta, známý například z filmů Mafiáni, Identita, Kokain nebo Země policajtů. O smrti herce informoval server Deadline, podle kterého herec zemřel poklidně ve spánku.… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno