Reklama

Reklama

Kokain

Trailer

Obsahy(1)

George vyrůstal s otcem, zkrachovalým podnikatelem, a věčně nespokojenou matkou. Proto si slíbil, že bude žít jinak a nikdy nebude chudý. Koncem 60. let proto s kamarády Tučňákem a Kevinem, svou přítelkyní letuškou Barbarou a překupníkem Derekem rozjedou obchod s marihuanou, po níž je na vysokých školách velká poptávka. V 70. letech přejdou na kokain a podílí se na vytvoření kokainové cesty z Kolumbie. Ač se časem topí v milionech, zůstává George obyčejným mužem, který touží především po šťastné rodině. Jako takový však v nelítostném světě zločinu nemá šanci a čeká ho hořký pád až na samé dno. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (680)

kinej 

všechny recenze uživatele

Blow je film někde na zcestí. Některé pasáže jsou natočené výborně, některé jsou kýčovité. Johny Depp v hlavní roli je prostě normální, myslím, že tahle role moc hereckého umu ani nevyžadovala. Podel mého, i když má film nálepku "based on true story" je Blow silně zkreslený. Pašerák kokeše je tady vylíčen vlastně jako dobrák. No ale na druhou stranu v jiných filmech bývají pašeráci vylíčeni, jako ztělesnění zla, takže alespoň nějaká změna. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

„…a všichni byli zhulení“ Životní příběh člověka, který začal zásobovat Spojené státy prvotřídním kokainem je pojat trochu jako pocta jeho osobě, což není až tolik překvapující – vždyť vznikl v Hollywoodu (šňup, šňup…). Hlavní role byla prozřetelně svěřena miláčkovi davů, kterého z té změti zrádných bastardů instinktivně vyeliminujete coby toho „hodného“. Nemáte na vybranou. K naštvání, takováhle manipulace s divákem. Ale pravdou je, že po zhlédnutí Kmotra jsem se pro změnu chtěl stát členem Cosa Nostry, čili taky nemohla být řeč o nějakém dobrém vlivu na morálku. George Jung navíc po bizarním závěrečném rendezvous odchází jako poražený (což prosím neberte jako spoiler, ale jako konstatování skutečnosti), ač se slovy, že celý svůj život žil naplno, což by vratší jedince mohlo zviklat, ale dost už – kdo chce udělat kariéru jako drogový baron, ten stejně udělá kariéru jako drogový baron a sebepřesvědčivější film na to bude mít jenom minimální vliv. První minuty Kokainu (okolo kterého se všechno točí) jsou na pohodovou vlnu naladěným retrem, jež v rytmu dobových hitů svižně odsýpá. V druhé polovině se láme do patetického rodinného dramatu o vině a odpuštění, kdy se ukáže, jaká je George nespolehlivá svině, ale stejně mu to odpustíte a po citově vyděračském titulku v samém závěru možná i nějakou tu slzu uroníte. Ted Demme zemřel krátce po dokončení (následkem požití malé dávky kokainu dostal infarkt – jak vidno, osud má smysl pro morbidní humor) a když už nic jiného, zanechal po sobě jednu úhlednou lajnu, jejíž sjíždění skýtá (až na pár hrbolků) solidní zábavu. Tahle dávka by nezabila ani mistra svého oboru („Pro člověka je toxická dávka kokainu 1 až 1,5 gramů, podle toho, kolik váží… já bral 5 gramů denně“), natož méně trénovaného jedince, ona dokonce ani moc neposílí, jak je neškodná, ale vzhledem k její legálnosti nevidím důvod, proč ji alespoň nezkusit. 65% Zajímavé komentáře: Isherwood, Triple H ()

Reklama

TheMaker 

všechny recenze uživatele

::::::::::::::::::::::::: Pokud je ten George Jung opravdu takový, jak ho ztvárnil Johnny Depp, pak musím říci toto: Normálně je mi toho George Junga líto ! Pusťte ho ! Už si odpykal dost ! Vždyť je to dobrý člověk s dobrým a laskavým srdcem ! Johny Depp byl úchvatný ! Teď mohu opravdu s klidným svědomím říci, že je to asi nejtalentovanější herec současnosti !!!! Je mi do pláče......ten konec mne dojal......celý film mne dojal....Ted Demme se pro tento film narodil......já to vím.......opravdu mne ten film dojal, tak jak už dlouho nic....... Jeden z nejlepších filmů, co jsem kdy viděl. Geniální práce !!!!! ::::::::::::::::::::::::: ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Mé sliznice ani žíly nikdy nepoznaly nadpozemskou krásu užívaných drog, uvolněná mládež s úsměvem demolující ulice mi navíc poněkud leze krkem a asi proto jsem nedokázal získat sympatie k Georgeovi Jungovi - bakaláři marihuany s doktorátem z kokainu, který pašoval drogy, rozhazoval prachy, čučel za mřížemi, pašoval drogy, rozhazoval prachy, čučel ...... a asi čučí dodnes. Dobře mu tak. Jinak je snímek skvěle obsazen, má pár výborných momentů a kdyby George zůstal s Tuňákem na pláži a pohodově oblboval plážové letušky travičkou zelenou, tak by se mi na monitor dívalo daleko líp. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,JMENUJU SE GEORGE JUNG, FEDERÁLNÍ VĚZEŇ ČÍSLO 19225004 … A NIKDY JSEM NECHTĚL BEJT CHUDEJ“....... /// ,,Magico“. Muž, kterej má sen. Muž na vzestupu. Vzít nic a stvořit něco … všechno, co jste chtěli vědět o distribuci (asi teda…). Počátky budování impéria, vzestup a pád. Příběh, kterej psal sám život. A ten život nebyla nuda (teda do tý doby, než dostal těch 60let). Perfektní životopis a zajímavej pohled do prostředí, kam se (zřejmě) nikdy nepodívám. Hold Amíci říkaj ,,Blow“, my zase PIKO /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Knihu ,,BLOW: How a Small-Town Boy Made $100 Million with the Medellin Cocaine Cartel and Lost It All“, kterou napsal v roce 1993 Bruce Porter, číst nebudu. 2.) Jmenuju se Gerge Jung a ve 2015 vám znova nakopu prdel! 3.) Thx za titule ,,dragon-_-“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Galerie (67)

Zajímavosti (28)

  • Když je George Jung (Johnny Depp) u soudu a přesvědčuje soudkyni, že je nevinný, tak slova, která říká na svou obranu, jsou úryvky z písní "It Ain't Me Babe" Boba Dylana a "Pretty Boy Floyd" Woodyho Guthrieho. (HappySmile)
  • Emma Roberts (mladá Kristina Jung) se sice účastnila premiéry, ale film viděla až šest let po jeho uvedení. (HellFire)
  • Režisér Ted Demme zemřel rok po premiéře filmu. V jeho těle bylo nalezeno velké množství kokainu. (Tygrys)

Související novinky

Zemřel herec Ray Liotta

Zemřel herec Ray Liotta

26.05.2022

Ve věku 67 let zemřel herec Ray Liotta, známý například z filmů Mafiáni, Identita, Kokain nebo Země policajtů. O smrti herce informoval server Deadline, podle kterého herec zemřel poklidně ve spánku.… (více)

Reklama

Reklama