Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Přímý přenos slavnostního předávání prestižních filmových ocenění. Hvězdný večer 96. ročníku udílení cen Americké filmové akademie Oscar se uskuteční v Dolby® Theatre v americkém Los Angeles. Mezi snímky s největším počtem nominací patří Oppenheimer režiséra Christophera Nolana, který jich získal celkem 13. Následují ho Chudáčci Yorgose Lanthimose s 11 nominacemi a Zabijáci rozkvetlého měsíce v režii Martina Scorseseho s 10 nominacemi. Ačkoliv mezi nejužšími nominacemi letos nenajdeme zástupce české kinematografie, většinu nominovaných snímků měli možnost diváci zhlédnout v domácí kinodistribuci či na lokálních streamovacích platformách. Slavnostní galavečer předávání cen budou opět živě komentovat pro diváky České televize filmový kritik Pavel Sladký a filmová kritička a historička Šárka Jelínek Gmiterková, přenos bude tlumočit Helena Koutná. (Česká televize)

(více)

Recenze (56)

castor 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě celá řada umělců měla na srdci něco zatraceně důležitého, ale celkově solidní oslava Hollywoodu i mezinárodního filmu. Billie Eilish, teprve 22 let a druhý Oscar. Čisté, jemné. Navrch růžový Ryan Gosling. A nahý John Cena vysvětlující důležitost filmových kostýmů. Kate McKinnon v šoku z „opravdovosti“ Jurského parku a filmový fanoušek v údivu z Johna Williamse. Protože po čtyřiapadesáté (cen má pět). Neuvěřitelné. Absolutní legenda. Tou je nepopiratelně i Arnold, který spolu s Dannym DeVitem zavětřil batmanovského Michaela Keatona v publiku. Kouzelné. Stejně jako přítomnost Ala Pacina. Nolan není úplně můj šálek kávy, ale respekt. Potěšujícím oceněním je pro mě zejména to pro Emmu Stone, jinak to být prostě nemělo. In memoriam za mě nedůstojně: buď chci sledovat připomínku zemřelých umělců nebo Bocelliho a živé taneční vystoupení. Tohle prostě rozptyluje pozornost. Učesaná zábava, ale 4 hvězdy nakonec dám. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Perfektní balanc a tím pádem jeden z nejlepších ročníků minimálně za poslední dekádu a půl, co na Oscary koukám. Bylo to honosné, ale nebralo se to příliš vážně. Bylo tam pár ostřejších narážek, ale nic, po čem by lítaly facky. Kimmel dělal svoje humory, ale s mírou. Děkovné řeči byly on point a při vítězství 20 dnů v Mariupolu i mrazilo. Nahej Cena, Arnold s DeVitem a Ryan Gosling pak jednoznačně patřily k vrcholům večera. A aby toho nebylo málo, konečně se ceny rozdaly tak, že se na nich snad všichni univerzálně shodnou s tím, že to letos ovládl zaslouženě Nolan. Kam se hrabou Čeští lvi s trapným Ebenem a režisérem řvoucím na stokrát talentovanější lidi u mikrofonu... ()

Reklama

William_ 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejpovedenějších ročníků, které jsem zažil a viděl. Dal jsem si celý živý přenos a vůbec jsem toho nelitoval. Jimmy Kimmel byl vtipný, pohotový a trefný. Předávající dobře vybráni a kurde - vidět Al Pacina jak přihází na plac kde celý sál ve stoji tleská a v pozadí hraje soundtrack z Kmotra? Běhal mi mráz po zádech. Opravdu povedení oscaři včetně výherců. Největší radost mám z Emmy Stone, která si to zasloužila a byla na míle daleko oproti jejím nominovaným kolegyním. O úspěchu Oppenheimera se toho namluvilo dost a všechny ceny naprosto zaslouženě. Kdo oželel jsou Zabijáci rozkvetlého měsíce. ()

kobejn 

všechny recenze uživatele

To už si snad dělaj z toho Scorseseho prdel ne? Ta Akademie ho fakt nemá ráda. Začalo to už v roce 80, kdy mu dali najevo, že Redford začátečník je lepší režisér než on. Pak to zopákli o 10 let později a zatímco dnes všichni vynášej Mafiány do nebe, tehdy to opět dali začátečníkovi, pro změnu Costnerovi. Ne, Scorsesemu se neustále vysmívaj. Nejdřív ho nalákaj nominacema a pak mu daj hovno. Ani se nedivim, že tomu nemoh v roce 06 věřit, když ho skutečně vyvolali. A od tý doby zas nic a pro jistotu hned třikrát se opakoval stejnej model - Gangy New Yorku, Irčan a teď Zabijáci - všechny hafo nominací a pak velké nic! Je to výsměch a divim se, že tam na to ještě vůbec chodí. Už je to fakt špatnej vtip, ti Oskaři. ()

rasttea 

všechny recenze uživatele

Čeští lvové - doufám, že jste se dívali a učili se ! Takhle se to dělá! Nemyslím teda český "komentář"..... proboha ať ČT dojednaj tu licenci nějak, aby na to šlo koukat online a možnost stopy čistě v originále bez komentátorů !!!!!!  A jinak Ryan a Cena jsou Bohové :-D :-D :-D a z hrobového ticha při projevu Mstyslava Chernova mrazilo..... Nenominovaná Barbie (film) během přenosu myslím obdržela zadostiučinění jelikož byla skloňovaná horem dolem. Letos byl obzvlášť povedený ročník, když uvážíme, že se jednalo o kovidovou tvorbu .... ale ono to možná bylo na just., jak už to u kreativců bývá. Osobně jsem moc ráda, že Oppenheimer převálcoval Chudáčky, kteří  už tak měli na můj vkus nominací až moc.  Edit: nakonec ubírám hvězdu za zpracování sekce In memoriam: Bocelli se synem skvělí, tanečníci zbyteční a ani nemůžu říci, že rozptylovali pozornost od zmiňovaných zemřelých protože si jich člověk ani nevšímal. Co se týče zmiňovaných - asi nejideálnější je, když to jde na jednom plátně. Tady si scénografové vyhráli se střídavým přenosem a různou intenzitou, díky tomu pozornost pak byla silně roztroušená a člověk vnímal sotva polovinu. ()

Galerie (871)

Související novinky

96. Ceny Akademie - výsledky

96. Ceny Akademie - výsledky

11.03.2024

V noci z neděle na pondělí proběhl v hollywoodském Dolby Theatre v Los Angeles šestadevadesátý ročník slavnostního předávání Cen americké Akademie filmového umění a věd, na němž byla v celkem… (více)

Nominace na Ceny Akademie zveřejněny

Nominace na Ceny Akademie zveřejněny

23.01.2024

V úterý 23. ledna 2024 byl v Samuel Goldwyn Theater v Beverly Hills z úst herců Jacka Quaida a Zazie Beetz oznámen kompletní výčet nominací pro nadcházející 96. ročník předávání cen americké Akademie… (více)

Reklama

Reklama