Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý, ještě nedostudovaný právník Rudy Baylor, se dostává k případu, který na první pohled vypadá prostě a průhledně. Čím více se s ním seznamuje a čím více poznává své klienty, tím více odkrývá kolosální řetěz pojišťovacích podvodů, v němž jde především o obrovské zisky na úkor zdraví lidí. Rudy si uvědomuje, že narazil na ojedinělý případ v historii civilního práva, že jde o miliony, ale také o holou existenci. Protivník je až příliš silný a sebevědomý. Proti mladému a ještě nehotovému právníkovi stojí jeden z nejlepších státních obhájců USA. (Vapet Production)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (351)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Pohádka o tom, jak mladý advokát bojuje za spravedlnost. 1) Vcelku tuctový příběh o začínajícím advokátovi a mocné pojišťovně dostává na neobvykle vysokou úroveň souhra kvalitního napínavě napsaného (i když víceméně předvídatelného) scénáře, citlivé režie a výborných hereckých výkonů._____ 2) Film didakticky předvádí některá úskalí amerického právního systému a je natolik sdělný, že ani právnická neznalost diváka nemusí znamenat snížení prožitku z filmu. Na druhé straně si ale film právníci vychutnají určitě více, než ostatní._____ 3) Není to film, který bych si pouštěl znovu a znovu. Není to film, který rozdává radost. Ale je to kvalitní práce. ()

Remedy 

všechny recenze uživatele

Hutné drama z americké soudní síně, které díky sympaticky idealistické postavě Matta Damona udržuje naději na zdárný konec až do svého finále. Coppolovi se díky jeho umu a typově takřka „čistému“ charakteru Rudyho Baylora podařilo celý příběh podat stravitelně a lidsky – s ohledem na to, jak (ne)stravitelné a nelidské praktiky se tu odehrávají. Vedlejší linka s Claire Danes je výborná a plně dokresluje Rudyho charakter, který se jako hedvábná nit line celým filmem. Závěrečná naléhavost a gradace soudního líčení je působivá, nicméně těm nejsilnějším žánrovým zástupcům (Čas zabíjet a Philadelphia) „jen“ dýchá na záda. [85%] ()

Reklama

rawen 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejpovedenějších filmů ze soudního prostředí, velmi poctivá práce... 8/10 PS: po dlouhé době jsem si udělal chuť a čas a pustil si to znovu, opět musím říct že je to pro mě snad nejzáživnější film z právnického prostředí, je poznat že Copolla je machr, jediné co nechápu je příšerná hudba, ale co už, jde jen o detail... ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Děj se zpočátku rozjíždí pomalu a nepříliš přesvědčivě, ale potom se z toho vyklube jeden z nejlepších filmů z právnického prostředí, jaké jsem kdy viděl. Jenom sledovat herecké výkony všech zúčastněných je sám o sobě požitek. Počínaje vtipným De Vitem a konče Mickey Rourkem, který tu sice moc prostoru nemá, ale stejně je nezapomenutelný. A že Damon je velmi dobrý herec, to už vím dávno a tady jsem se jenom utvrdil......PS: Napodruhý jdu na 5*. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Rainmaker je nesmírně sympatický v tom, že kombinuje hutné scény ze soudní síně včetně propracovaného právnického pozadí s vnitřním prožíváním jednotlivce (hlavní postavy). Všechno má tak nějak osobnější i osobitější nádech. Matt Damon se diváka skrz obrazovku téměř dotýká a postava rozkošné Claire Danes pak podtrhuje lidské, ovšem nikoli naivní, vyznění. Tento systém funguje mnohem lépe, než kdyby byl emotivní rozměr filmu rozvíjen pomocí poškozeného (oběti) v soudním procesu. Film je v podstatě geniální v tom, jak se dokáže vyhnout patosu i klišé, ke kterým probírané téma tolik svádí. Do všeho je navíc přimícháno několik chytrých myšlenek a snad i zrnko humoru. Že všechno funguje tak skvěle jako celek, není zásluha nikoho jiného než mistra Coppoly... 9/10 ()

Galerie (73)

Zajímavosti (9)

Související novinky

Francis Ford Coppolla se vrací!

Francis Ford Coppolla se vrací!

25.09.2005

Už je tomu osm let, co Francis Ford Coppolla natočil svůj poslední film Vyvolávač deště. Od té doby se tvůrce takových děl jako Kmotr nebo Apokalypsa věnoval produkci, díky níž například spatřilo… (více)

Reklama

Reklama