Reklama

Reklama

Pán šelem

Trailer

Obsahy(1)

Maax, nejvyšší kněz kultu boha Ara je pro svou zálibu v dětských obětech poslán králem města Aruk Zedem do vyhnanství. Pomstychtivý kněz vyšle jednu ze svých tří čarodějnic, která těhotné královně kouzlem odejme ještě nenarozené dítě. Zabít jí ho ale zabrání náhodný svědek, který je pak vychová jako vlastního syna, kterému dá jméno Dar. Během dospívání Dar zjišťuje, že má schopnost telepaticky komunikovat se zvířaty a potom, co barbarský kmen Hunů v čele s Maaxem vyvraždí Darovu vesnici, obklopen zvířecími spolubojovníky vyráží na cestu za pomstou, na níž ho čeká i odhalení tajemství jeho původu. (choze)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (112)

Kubaso 

všechny recenze uživatele

Celé tři roky Coscarellimu trvalo, než po hororu "Phantasm" dal dohromady svůj další vysněný projekt. Důvod byl zřejmě ten, že před "Excaliburem", "Soubojem Titánů" a "Barbarem Conanem" by pro něj asi jen ztěží našel uplatnění. Leč, stalo se a tak se režisér bez bázně a hany odhodlal smotat dohromady Huny, krále Heroda, aztécké rituály a řecké báje, aby natočil jedno z nejpříkladnějších béček všech dob. Jelikož hlavní hrdina zvoře snad všechno, na co sáhne (co byste taky čekali od člověka, kterého porodila kráva!), dal mu scénárista takovou malou příruční ZOO - dvě kuny, orla a přebarveného tygra. A taky schopnost telepatie. Přestože celý popis, o samotném filmu ani nemluvě, působí dost infantilně, děti by měly asi trochu problém rozdýchat pár scén a dospělí bez smyslu pro béčkovou poetiku by se "Pánovi šelem" měli pro jistotu vyhnout taky. Co se však těch ostatních týče, nezbývá mi, než jej vřele doporučit. P.S.: Může mi hergot někdo vysvětlit ty obří netopýry/mixéry a ten jejich "orlí kult"??? ()

Chermy 

všechny recenze uživatele

Upřímně řečeno, možná byl Connan lépe financovaný, možná byl méně béčkový.....ale já na Pánovi šelem vyrostl a celého Barbara Connana jsem nikdy nemusel. Příběh tak krásně naivní o bojových scénách ani nemluvím, ale všiml si někdo té krásné souhry hudby a kamery? Dnes se říká, že epické fantasy filmy kradou z Jacksonova Pána Prstenů, ale co s kamerou dovedl v roce 1982 John Alcott, není o nic méně fascinující! Nostalgický pný počet a vůbec se za to nestydím! ()

Reklama

curunir 

všechny recenze uživatele

Jeden z filmov, na ktorý som veľmi rád díval ako malý a patril medzi moje najobľúbenejšie. Teraz som po rokoch opäť vytiahol so skrine snáď aj 20 rokov starú kazetu nemotorne dabovanú len jedným hlasom a musím povedať, že moje pocity boli dosť zmiešané. Film má dosť predvídateľný, tisíckrát obohratý dej bez výraznejšej pointy, ktorý sa podľa mňa nedá ospravedlniť iba zvezením sa na vlne spustenej ,,Barbarom Conanom". Na druhej strane aspoň nenudí, čomu určite vďačí svojej 90 minútovej stopáži. Prostredie je vybraté dobre, krvilačná horda Junov (v češtine Húnov, originály vyslovovanej ,,Čangs") pôsobí až démonicky a je príjemným spestrením, hudba s tradičným heroickým ústredným motívom veľmi solídna. Herecké kreácie sú také, aké sú, preto mi z nich najzaujímavejším prišiel načierno natretý tiger. Pri hodnotení som váhal či nedám 4*, ktoré by boli chápané tiež ako povinnosť ku spomienkam, nakoniec ma však premohol triezvy rozum, a aj keď toho mierne ľutujem, musím prihoršiť. ,,Beastmaster" bol v roku svojho vzniku ďalším z rady tuctových filmov, a hoci je i dnes oddychovým filmom, (možno i pre deti), jeho kvalita rozhodne stúpla. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Vezměte si Jestřábí ženu, uberte napětí, cit pro historii, hezkou krajinu a dobré herce, přidejte parádní záběry lasiček, pumy a dravce, trochu násilí abychom tuhle pohádku oddělili od dětí, naštěstí i trochu solidní erotiky, špatné herecké výkony a přeplácanost veškerého děje, a dostanete západoněmeckou blbost s americkým kapitálem. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Treba se zblaznete ale tohle je proste uplne bozi a na vasich smesnych 57% vam zvysoka seru na tomhle filmu jsem vyrostl a kdykoliv si ho znova pustim vratim se do detstvi pro mne osobne jeste lepsi film nez Conan a svym zpusobem jeden ze zapomenutych kultu s celkem narachlym Marcem Singerem sexy Tanyou Roberts a dabelskym zaporakem Ripem Tornem vsechno dokresluje famozni hudebni doprovod a predevsim ano zviratka cvicitele tu se zviraty dokazali neuveritelne kousky dokazou divaka pobavit udivit i dojmout k slzam no a predevsim je to pak opet ukazka poctive filmariny proste takova dobrodruzna fantasy v oldschol stylu bez zbytecnych digitalnich efektu reziser Coscarelli patri mezi kultovni komercnim holywoodem neuznane vizionare ktery si chtel vzdycky delat vsechno po svem a i kdyz mu producent zasahoval do tohohle snimku jak mohl a finalni material tudiz neni uplne jeho dilo ten nezamenitelny nezavisly styl se tu proste pozna je to zkratka bomba nevim jestli to delaji ty zvirata nebo ta uzasna hudba ale pro mne je to jeden z filmu ktery budu na veky uznavat a ty vase erudovany kecy o nudnym nevyraznym becku si strcte nekam ()

Galerie (24)

Zajímavosti (12)

  • Režisér Don Coscarelli sa rozhodol zasadiť príbeh do obdobia doby bronzovej, pretože bol veľkým fanúšikom herca Stevea Reevesa, tvorcu špeciálnych efektov Raya Harryhausena a subžánru "sword and sandal". Ten dominoval v Taliansku v rokoch 1958 - 1965 a vyznačoval sa zobrazovaním historických a biblických eposov, tzv. kostýmových drám. (beso74)
  • Don Coscarelli prodal všechna svá práva na příběh a postavy studiu, proto neměl z pokračování Pána šelem a televizního seriálu ani cent. (mi-ib)
  • Producentovi Dinu De Laurentiisovi se film líbil natolik, že Coscarellimu nabídl režii filmu Ničitel Conan. Coscarelli to odmítl, jelikož se mu nelíbil scénář. (mi-ib)

Související novinky

Tanya Roberts zemřela den po chybném oznámení

Tanya Roberts zemřela den po chybném oznámení

05.01.2021

Aktualizace 5.1.2021 20:30: Život občas píše bizarnější zvraty, než kdejaký scénář k filmu. Tento je bohužel ale spíše velmi smutný. Po včerejším vyjádření hereččina zástupce Mika Pingela, jenž… (více)

Reklama

Reklama