Reklama

Reklama

Jurský park 3

Trailer

Obsahy(1)

Ben Hildebrand a Eric Kirby, syn Benovy přítelkyně Amandy, spolu letí na paraglidu připoutaném k lodi, blízko ostrova Isla Sorna. Poté, co posádka náhle zmizí v mlze a loď očividně ztroskotá, odřízne Ben lano a s Ericem jsou unášeni k ostrovu. Tento ostrov je neblaze proslulý tím, že na něm žijí naklonovaní dinosauři. O osm týdnů později paleontolog Alan Grant objevuje dosud netušené. Velociraptoři byli nejen inteligentní, ale dokázali se spolu domluvit pomocí speciálně tvarovaného hrtanu. Bohužel jeho výzkum nemá moc budoucnost kvůli nedostatku financí. A tak mu vlastně přijde vhod nabídka Amandy a Paula Kirbyových, kteří jsou bohatí dobrodruzi a tentokrát by chtěli letět velmi nízko nad ostrovem Isla Sorna. Povolení místní vlády údajně mají. Alan se svým mladým kolegou a dalšími dvěma průvodci tedy letí s nimi. Během letu se Grant dozví, že letadlo hodlá na ostrově přistát. To se mu zdá příliš nebezpečné, ale jeden z průvodců ho udeří do hlavy a když se Grant probudí, zjistí, že letadlo už přistálo. Téměř vzápětí se na přistávací dráze objevuje první dinosaurus. Při pokusu o odlet letadlo ztroskotá na stromě a celá posádka se ocitne tváří v tvář hroznému nebezpečí. Alan Grant se dozvídá, že Kirbyovi vůbec nejsou bohatí, ale hledají svého zmizelého syna Erica. Jsou přesvědčeni, že Eric, který se zajímá o paleontologii byl schopen na ostrově přežít, a to i přesto, že skupina nalezne ostatky Bena Hildebranda... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (587)

castor 

všechny recenze uživatele

Výjimečného Spielberga nahradil pouhý řemeslník Joe Johnston, takže se o postavách dozvíme jen to, co je třeba (tudíž nic). Jde už jen o pouhý thriller člověk versus příroda, absolutně chabý scénář, nelogická rozhodnutí, přímo děsná Téa Leoni, ani jednou jsem se nelekl, nepousmál, bylo mi absolutně jedno, koho ty příšery sežerou.. Naštěstí šlo tvůrcům jen o to, aby pořádně prohnuli pokladny kin a.. upřímně? Čekal jsem, kdy to konečně skončí – abych si mohl pustit třeba country, výsledek by byl stejnej!! ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $93miliónovTržby USA $181,171,875Tržby Celosvetovo $368,780,809Tržby za predaj Blu-ray v USA $661,924 //počet predaných kusov 43,583Tržby za predaj DVD v USA $278,282 //počet predaných kusov 23,843║ Trikovo a vizuálne opäť úchvatné ale príbeh je na jedno kopito, už to proste nezaujme tak ako prvé dve časti. /65%/ ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Tyranosaura vystriedal hrôzostrašnejší tvor, čo bol správny ťah a vracia sa náš hrdina z prvého dielu - Grant, ale samozrejme, že sa tu objavujú aj nové tváre. Príbeh je vlastne jednoduchý. Priznám sa, že som mal obavy, že to bude najhoršie z celej trilógie a čudujme sa, bolo to lepšej ako podivná dvojka. Jasné, je tu veľa vecí, ktoré by sa asi nedali len tak prehliadnuť, ako prežiť pád lietadla, 8 týždňov medzi zabijakmi, či útok raptorov. Práveže ale mi to tu vôbec nevadilo a film bol príjemným prekvapením. Je pravdou, že už to nie je ako prvý diel, čiže film s príbehom a posolstvom, je to akčná naháňačka, ale tu to fungovalo dosť dobre. Dobrý film. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

O moc horšie, ako predchádzajúce diely to určite nie je, tak na úrovni dvojky, ale ešte viac svižnejšie a menej upotené. Čakal sa shit, to si priznajme, dostavilo sa však príjemné prekvapenie. To si väčšina neprizná. Už je v pláne štvorka, no uvidíme..... VIDENÉ ZNOVA 11/23: Prevažne pozitívny dojem z filmu zostáva aj po opätovnom pozretí po veľmi dlhej dobe. Trojka sa rozbieha veľmi rýchlo, asi ide o vtipný odkaz na prvý film s veľmi dlhou, ale opodstatnenou expozíciou. No a potom je dej nezastaviteľný až do konca. Vedie sekvencia v obrovskej vtáčej klietke. Tentokrát už ide ale čisto iba o zábavnú atrakciu. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Haha, hahahaha, ha...haha. Hahahahahahá!! Ale to ne, to už snad fakt né....hmm, zvláštní...hahaha...a jestli teď náhodou ne...no jo, vždyť jsem to říkal. Tak takhle se ve stručnosti a s náhodně zpřeházeným pořadím dají shrnout reakce diváka při sledování tohoto (z trademarku Spielbergova vizuálně úchvatného a celkem zábavného Jurského Parku zoufale těžícího) filmu. Je to skutečně víc komedie než dobrodružný film, ale vzhledem k tomu do jakého světa je zasazen, je to (i díky rozumné stopáži) menší provar než např. Lovci Pokladů. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (37)

  • Velociraptor, kterého ve snu vidí dr. Alan Grant (Sam Neill), se mu ve skutečnosti zdát nemohl. V té době neznal „nový“ vzhled velociraptorů s červenýma očima, modrou kůží a pernatou chocholkou. Jediné velociraptory, které do té doby poznal, byli ti z Isla Nublar z původního Jurského parku (1993) s šedozelenou kůží, zelenýma očima s protáhlými zornicemi a bez peří. (Landauer)
  • Druhy dinosaurů, které se ve filmu objevují, jsou: Spinosaurus, Tyrannosaurus, Ceratosaurus, Ankylosaurus, Brachiosuarus, Velociraptor, Stegosaurus, Parasaurolophus, Corythosaurus, Stegosaurus, Triceratops, Procompsognathus, Pachycephalosaurus a Pteranodon. Z celé trilogie (1993, 1997, 2001) je právě v tomto dílu nejpestřejší druhové zastoupení. (Žralok)
  • Jde se o jediný film z trilogie (1993, 1997, 2001), který nebyl natočen podle knižní předlohy. Po vzniku filmu byla napsána i kniha, avšak ne autorem prvních dvou titulů Michaelem Crichtonem, nýbrž Scottem Ciencinem. Kniha navíc popisuje mj. pobyt ztraceného chlapce Erika na ostrově a jeho přežívání. (TwoFace)

Související novinky

Problémové filmy

Problémové filmy

10.02.2008

Dva snímky se v posledních týdnech dostaly do vážnějších potíží, ale podařilo se je včas zachránit před tzv. development hell (peklem nikdy nezrealizovaných projektů). Mark Waters, od něhož brzy… (více)

Reklama

Reklama