Reklama

Reklama

Série(3) / Epizody(14)

Obsahy(1)

Seriál Kancl, natočený polodokumentárním způsobem, zachycuje pracovní den šéfa Davida Brenta (Ricky Gervais) a jeho zaměstnanců. Brent je ten nejhorší šéf na světě. Je netaktní, bez špetky talentu, egoistický, plný předsudků, zbabělý a vychytralý – přesto je však nějakým způsobem přesvědčen o tom, že ho všichni milují. Mezi jeho trpělivé zaměstnance patří snaživec Gareth, smolař v lásce Tim a recepční Dawn, objekt Timova zájmu. Tato třeskutě vtipná komedie z dílny Rickyho Gervaise a Steva Merchanta získala Zlatý glóbus za nejlepší komediální seriál. (HBO Europe)

(více)

Recenze (299)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

V kanclu jsem nikdy nepracoval a ani nikdy pracovat nehodlám, na lidi z kanclů se dívám jako na trochu jiný živočišný druh (stejně jako oni na mne) a jejich svět je mi úplně cizí... Ale tenhle seriál je lahůdka a mám ho moc rád, hlavně kvůli jeho dvěma hlavním postavám, které geniálně hrají Gervais a Freeman. A samozřejmě taky kvůli jeho britskému... kvůli VŠEMU jeho britskému, kvůli jeho ryzí BRITSKOSTI. (Zkoušel jsem kdysi dát asi dva díly jeho americké atrapy, ale nešlo to, nemohl jsem, vydržel jsem asi pět minut a vyhodil to.) ()

Satan 

všechny recenze uživatele

Je zapotřebí si uvědomit, že Kancl nepatří mezi typické britské sitcomy ani americké slátaniny s tím nejspodnějším humorem. Kancl je unikát, který si ze všeho bere trochu a navenek se snaží tvářit jako dokument o fiktivní firmě. David Brent je neskutečně cynické a arogantní hovado, které si přeje jediné – pohodu a humornou „atmošku“ ve svém kanclíku a jestliže se ho někdo v legraci snaží trumfnout nebo ho ponížit, je zle. The Office startuje jako komediální bomba a finišuje téměř tragickým koncem a je zajímavé sledovat, jak seriál postupně mění tvář, jak z nevinné legraci přerůstá k vážným chvilkám s myšlenkami o pracovní morálce, vztazích mezi lidmi v práci a v životě. Proto mám tento „kanclovský“ humor tak rád. Ricky Gervais do toho dal daleko víc, než jen, že naházel do dílů pár fórků a bavte se. Kancl má vnitřní poslání a i když se k němu dopracovává přes narážky na černochy, postižené, homosexuály, kanadské žertíky a shazování lidské suverenity, každý díl mě donutí svým způsobem zapřemýšlet a to se mi na Kanclu tak líbí a proto jsem si ho zamiloval. 1. série = 100% | 2. série = 100% | 3. série (vánoční speciál) = 100% ()

Reklama

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

Moc, MOC me mrzi, ze jsem zacal sledovat tento vyborny serial az dnes (12.6.2007) u ctvrteho dilu. Miluju britsky humor a tomuto dilku hned po teto epizode davam plnych 5 hvezdicek. Nevim, cim to je, ale skutecne od srdce se dokazu zasmat pouze u serialu (ci filmu) z britske produkce a tento serial neni vyjimkou. Vyborne gagy, skvely Ricky Gervais a originalne pojaty "dokumentarni" styl radi Kancl mezi serialy, kde si jiz dalsi dil ujit nenecham a urcite si sezenu i ty prvni tri, ktere jsem propasl - "Jaky je vas nejvetsi zivotni sen?" "Dve lesbicky, nejspise sestry. A ja se jen divam" "... aha a co je Vasim nejvetsim snem" "No ja osobne bych si nejradeji doposlechl ten jeho sen" :-D ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Skvělá britská záležitost, která není pro každého. Humor totiž není prvoplánovitý. Kancelářská subkultura má svá specifika, u níž neznalec tohoto specifického prostředí těžko ocení narážky na ni. Gervais je skvělý i když jeho herectví je omezováno prostorem mezi jeho ,,boxem´´ kopírkou a stoly podřízených duší to množství tváří vykukujících z košile s kravatou je až neskutečné... Dílů je třeba vidět více už jen kvůli seznámení s jednotlivými pracovníky office a jejich hlavními povahovými rysy. Po pár dílech už máte dojem, že sledujete kolegy z práce... :-) ! * * * * ()

J.Connor 

všechny recenze uživatele

Zatím jsem nenarazil na dílko, u kterého bych musel tolikrát odvracet zrak, žádný japanshock či taliánské gore, ale na první pohled neškodný sitcom z anglického kanclu. Jeden z nejvtipnějších seriálů, co jsem viděl (vůbec se nepodivuju, že opět britský) s takovou mírou trapnosti, že by se dala krájet. Špílce a situace až fyzicky bolí a byť jsou samozřejmě poněkud nadsazené, nemají alespoň v principech daleko od reality. Každý "zaměstnanec" musí ty situace ze světa, kde není kladných hrdinů, poznávat. David Brent rules!! ()

Galerie (16)

Zajímavosti (48)

  • Otec Stephena Merchanta se v seriálu několikrát objeví jako uklizeč, který se dívá přímo do kamery. (don corleone)
  • I když je Gervais při každé příležitosti přemlouván k napsání a natočení třetí řady, odmítá to, aby se zachoval "kult" seriálu. Pochopitelně i z obavy, aby neklesla jeho kvalita. (don corleone)
  • Jde o první britský sitcom za posledních 25 let, který byl nominovaný na cenu Golden Globe. A vůbec o první, který cenu také vyhrál. Dvakrát! (don corleone)

Související novinky

Americký Kancl dostane reboot s novým obsazením

Americký Kancl dostane reboot s novým obsazením

11.05.2024

A opět píšeme o pokračování slavné značky, nikoliv o novém originálním projektu. Snaha zlákat diváky na osvědčené způsoby zábavy a nedostatečná odvaha velkých studií se samozřejmě netýkají jen filmů,… (více)

Reklama

Reklama