Reklama

Reklama

Série(3) / Epizody(14)

Obsahy(1)

Seriál Kancl, natočený polodokumentárním způsobem, zachycuje pracovní den šéfa Davida Brenta (Ricky Gervais) a jeho zaměstnanců. Brent je ten nejhorší šéf na světě. Je netaktní, bez špetky talentu, egoistický, plný předsudků, zbabělý a vychytralý – přesto je však nějakým způsobem přesvědčen o tom, že ho všichni milují. Mezi jeho trpělivé zaměstnance patří snaživec Gareth, smolař v lásce Tim a recepční Dawn, objekt Timova zájmu. Tato třeskutě vtipná komedie z dílny Rickyho Gervaise a Steva Merchanta získala Zlatý glóbus za nejlepší komediální seriál. (HBO Europe)

(více)

Recenze (298)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem sice nemohl trošičku zviknout na herecký projev Rickyho Gervaise a divnou kameru. Po pár dílech jsem si ale na kameru zviknul a Gervaise jsem si přímo zamiloval.Každý týden jsem se těšil na nový díl, ve kterém bude Gervais s Crookem hláškovat a Freeman na ně bude zmateně koukat. Tuhle partu si prostě nejde nezamilovat. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

První série - Některé situace už byly trošičku nadnesené, což trochu rozbíjelo pocit jinak realistické trapnosti. To je ale vůči první řadě jediná možná výtka. Už díky rozumné délce to zajímavý koncept utáhne. Druhá série - Už se to přesunulo k čistší komedii, ale ta přehnanost mi nakonec vůbec nevadí. Pořád je to cynické a zle povědomé. Pomáhá tomu britcomový formát. Dvě šestky jsou akorát. Za obě série 4 a 1/2. (Vánoční speciály už jsou vyloženě komedie s malým kontaktem s realitou, ale ten přechod je přirozený a stále je to velmi zábavné.) ()

Reklama

El Pistolero

všechny recenze uživatele

9/10. Mimořádně originální, pozoruhodné dílo, které se vyvarovává žánrových schematismů a zkouší jít novým směrem, tam, kam do té doby noha britcomu ještě nešlápla. Chytře při tom využívá možností pseudodokumentu a reality show, balancuje mezi absurdnem, trapností, brilantním humorem a autentičností. Aby byl „Kancl“ divákem přijat, je zapotřebí přistoupit na pravidla této „hry bez pravidel“. Pokud se k tomu uvolí a dokáže to, možná bude také příjemně překvapen, jak fantasticky jsou zde skloubeny zábavné gagy a např. vztahová rovina mezi Timem a Dawn. Ricky Gervais rocks. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Místo, ve kterém se pomalu rozlévá nejlepkavější trapno a kam se rozlije, tam už zůstane. David Brent je přerostlé dítě, trochu šibal, trochu tyran, trochu rasista a velký šovinista. Spoustu těch věcí dělá nezáměrně, ale že by kvůli tomu uškodil méně, to se bohužel říct nedá. Právě v momentech, kdy se snaží někomu zavděčit a kolegové sedící kolem nechápou, co se to proboha děje, jsou kořením, které ze seriálu vytvořilo kult, ale zároveň právě tady se často od obrazovky odvracím, protože takovou porci rozpaků a šílených trapasů zkrátka nedávám. Raději tak mám Tima a Dawn a nenucenou atmosféru jejich upřímného tokání a civilního pomrkávání. A vůbec nejraději mám, když se zvážní. Když mě vývoj událostí zaskočí tak, jako kdyby se něco podobného dělo na mém pracovišti. Všemu hurónskému smíchu a kroucení očima nad existencemi z řad šéfů to dodá na síle a na touze vědět, co bude dál. Vánoční speciál je pak už jen třešnička na dortu, která dokazuje, že Ricky Gervais umí být hrozný dacan, ale stejně tak umí i neuvěřitelně dobře hrát. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 7/10 Děj 7/10 Hudba 7/10 Efekty 7/10/// +humor -nutno říct, že asi pomalé tempo vyprávění/// Když jsem k tomuto seriálu přistupoval, měl jsem za to, že to bude něco jako Ajťáci, tedy sitcom. A ono je to spíše "reality" pohled do kanceláří jedné firmy. S tím související pohled do "zákulisý" této firmy a ještě více pohled na její zaměstnance a dění v pracovní době. U prvních částí mě hodně zarazilo pomalé tempo vyprávění, tiché ozvučení, dokumentární kamera a zvláštní vystupování herců s občasným pohledem do kamer. A díky tomu jsem si nebyl úplně jistej jestli je to "jen" seriál a nebo je to skutečnost. Bylo to prostě natočeno opravdu věrně a vzhledem k tomu, že jsem si o seriálu nic nezjistil, tak jsem byl tímto stylem překvapen. Ovšem postupně jsem si na styl vyprávění zvykl a začal se u seriálu čímdál tím víc bavit. Najednou z toho byly slušné 3* a jí si to celkem uživál. K seriálu si prostě musít najíc směr. Pokud to dokážete, budete se asi neuvěřitelně bavit nad trapnýma a ještě trapnějšíma situace, které byste nikdy nechtěli zažít. Přitom je to tak normální, že určitě nejeden z vás už něco podobného zažil. Nehledě na to, že s některejma postavama se tak trošku ztotožňuji, což možná není věc, kterou by se měl člověk chlubit, ale určitě nejsem sám, kdo to tak cítí. No a samotný závěr v poslední části mě pohádkově dostal do kolen, přidávám 4* a říkám, že tohle se musí vidět znovu, aby člověk pochytil to co mu ušlo při prvním zhlédnutí./// Celkem 70%/// ()

Galerie (14)

Zajímavosti (44)

  • Tanec, který předvedl Gervais v páté epizodě druhé řady s názvem "Charita" byl BBC zařazen mezi 10 nejvtipnějších momentů na televizní obrazovce. (don corleone)
  • I když je Gervais při každé příležitosti přemlouván k napsání a natočení třetí řady, odmítá to, aby se zachoval "kult" seriálu. Pochopitelně i z obavy, aby neklesla jeho kvalita. (don corleone)
  • Úvodní titulková skladba měla být původně "Sitting" od Cat Stevense. (don corleone)

Reklama

Reklama