Reklama

Reklama

Strážce duší

(seriál)
Krimi / Mysteriózní
Česko, (2005–2009), 11 h 51 min (Minutáž: 52–76 min)

Scénář:

Arnošt Vašíček

Kamera:

Peter Beňa

Hrají:

Lukáš Vaculík, Zuzana Norisová, Ladislav Frej st., Jan Šťastný, Markéta Hrubešová, Ilja Racek, Adrian Jastraban, Jana Hubinská, Luděk Randár, Pavel Zedníček (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(13)

Obsahy(1)

Série tajuplných příběhů se Zuzanou Norisovou a Lukášem Vaculíkem v hlavních rolích. Žánrově se seriál pohybuje na pomezí detektivky a napínavého thrilleru s prvky tajemna, ale i jemného humoru. Sympatická dvojice, spisovatel Armín a studentka Katka, v něm pátrá po záhadách minulosti i současnosti. Do nečekaných souvislostí se v nich dostávají záhady z dávné minulosti s příběhy zcela současnými. (Česká televize)

(více)

Recenze (200)

pfa 

všechny recenze uživatele

To je zase jeden z těch nevyváženejch našich seriálů, kdy jeden díl je naprosto super a druhý to shodí až na dno - já nevím. Velice dobrý "projekt", který ovšem nebyl využitý, tak jak by jistě mohl být. Takové nedotažené, narychlo látané, přijde mi to. A je to opravdu na škodu, Strážce duší není vůbec špatná věc. [6/1O] ()

štísko 

všechny recenze uživatele

Na film s podobnou tématikou se rád podívám i přes často značné nedostatky. Ale tento seriál mne připadal tak slabej, že jsem neměl to srdce mu mu věnovat svůj volný čas a záhy jsem s ním skončil. Zdá se jakoby to tajemno spočívalo v tom, zdali následující díl bude stejně nebo ještě více hloupej jako ten předchozí. ()

Reklama

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Strážce duší je český mysteriózní seriál ve kterém hrají Lukáš Vaculík a Zuzana Norisová. Škatulkování jako české Akta-X bych řekl, že je docela na místě. Jen si povšimněte, jak si hlavní ústřední dvojice neustále vyká. To ale jen žertuju. Spisovatel Armín (Lukáš Vaculík) rád louská jednu záhadu za druhou a Katka (Zuzana Norisová) mu v tom bude sekundovat. Obzvlášť první díly jsou skvěle zábavné. Někdy za půlkou první série to nadšení začne opadávat, a případy jsou trošku nudné. Druhá série je na tom podobně a to přesně rozdělení čtyř epizod na dvě dobré a dvě špatné. Finále seriálu je pak zajímavě vymyšlené. A na konci každého dílu nám seriál vykouzlí úsměv v podobě „otevřeného“ případu. Proto říkám, že tento seriál je dobře i vtipně vymyšlen. K hodnocení jsem se rozhodl být shovívaný, přesto že některé díly mě nutili dát seriálu hvězdy tři. (75 %) ()

woody odpad!

všechny recenze uživatele

Jsem divák, který chce dobře odvedenou práci.A když něco běží na ČT1 v pondělním prime-timu tak ji taky očekává.Statickou kameru, příšernou hudbu a herecké výkony Šimáčkova ochotnického spolku Horní Dolní očekávám od dvacetiminutových z internetu stáhlých horůrků.Ovšem i ten nejhorší, natočený v garsonce jednoho z neherců a s litrem kečupu z plastové láhve(s filtrem!) je 100x lepší než tohlencto za několik milionů spíchnuté zábavné veledílo s ustrašenou Zuzanou, nad věcí vždy stojícím Vaculíkem, jemuž viditelně chybí Sagvan a režisérem u něhož si nejsem jistý zda to co bafá v té lulce je skutečně tabák.Poněvadž jestli se za něco takového nestydí tak není při smyslech! ()

Arx 

všechny recenze uživatele

Poměrně nadějný český seriál s kolísavou úrovní jednotlivých dílů. Některé příběhy většinou režírované Dušanem Kleinem mě opravdu bavili a hodnotil bych je i čtyřmi hvězdičkami. Ale na jeden takový díl přicházejí další dva špatné a tak seriál jako celek dost srážejí ke dnu. Nakonec dávám tři hvězdičky ale s trochu přimhouřenýma očima. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (38)

  • Seriál se natáčel na mnohých místech po celé republice, kromě Prahy se natáčelo v těchto městech a obcích: Havířov, Brno, Brno-Bystrc, Knihovna FF MU v Brně, Letiště Ruzyně, Orlická přehrada, zámek Hojník, Olomouc, Ostrava, Kroměříž, Blansko, Frýdek Místek, Boskovice, Náměšť nad Oslavou, Sloup, Šilheřovice, Křtiny, Mikulovice, Heřmanovice, klášter Rajhrad, Horní Údolí, Vrbno pod Pradědem, Zlaté Hory, zámky Letovice, Hnojník a Velké Losiny, hrad Houska, zřícenina hradu Holštejn, lesní hřbitov Hradec Králové. Natáčelo se také v Pardubicích na Pernštýnském náměstí, v kostele sv. Bartoloměje a v obci Malenovice. Hrad Vrchnov, který lze zhlédnout v 1. epizodě 1. série s názvem Tajemství templu, je ve skutečnosti hrad Veveří. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)
  • Tajemné místo, zvané U čarodějnice, kde později v ruinách Armín (Lukáš Vaculík) najde ztracené dítě, bylo točeno ve zřícenině kaple sv. Anny v Horrním údolí. Jde o poslední částečně zachovalou kapli z původního komplexu čtyř poutních kaplí a dalších budov na poutnické cestě z Horního údolí k slavnému poutnímu místu Panny Marie Pomocné nad Zlatými Horami. (LaCasita)
  • Příběh o krutém správci Aloisovi Ulrichovi (Pavel Kočíú je z části pravdivý. Dle kroniky města Žďáru nad Sázavou měl být správce zlý člověk, k lidem se choval povýšeně a krutě. Zemřel v roce 1817 na nervovou horečku. I po smrti se měl zjevovat jako duch v děsivém vzezření, dokonce údajně zapříčinil smrt čeledína ze statku, který Ulrich před svou smrtí spravoval. Nakonec město zavolalo jihlavského kata, který hrob exhumoval a na mrtvole, která nejevila známky rozkladu, provedl protivampirické opatření – sťal mu hlavu a do úst mrtvého správce nasypal mák. Traduje se, že od mrtvého Ulricha by tak měl být pokoj tolik let, kolik zrnek máku bylo do hlavy nasypáno. (Nick321)

Související novinky

Zemřel režisér Dušan Klein

Zemřel režisér Dušan Klein

10.01.2022

Ve věku 82 let zemřel oblíbený režisér Dušan Klein. Kvůli svému židovskému původu byl jako dítě internován v koncentračním táboře Terezín. V 50. letech se objevil v dětských rolích ve filmech Můj… (více)

Reklama

Reklama