Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tobi a Achim jsou dlouholetí přátelé. Spolu působí v jednom veslařském družstvu, spolu poprvé poznávají taje života i druhého pohlaví. Jak se však rozvíjí Achimův milostný vztah se Sandrou, Tobi si začíná uvědomovat, že jeho poměr k Achimovi je více než jen kamarádský. Soustředění veslařského oddílu a probíhající letní bouře vyhrotí vztahy mezi mladými lidmi. Specifický humor teenagerovských komedií, vycházející především z objevování sexuálního života, se proplétá s dramatem přiznání vlastní sexuální orientace. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (113)

TeeAge 

všechny recenze uživatele

| Scenár: Thomas Bahmann, Marco Kreuzpaintner | Hudba: Niki Reiser | Produkcia: Jakob Claussen/X Verleih AG | Rozpočet: 2,7 miliónov € | Nemecký pokus o ďaľšiu homo-teen komédiu. Vyzdvihol by som maximálne tak kameru, ktorá pracuje veľmi precízne, a v peknom prostredí. Najkrajšia scéna určite milovanie sa hetero! páru v lese počas búrky. ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Němci, alespoň ti mladí, se již zřejmě dobrali situace, v níž není až tak třeba filmů ukazujících, kterak homosexualita děsí společnost. V Letní bouři nastalo cosi jiného - s homosexualitou nemá problém okolí, ale uvědomující se gay sám. Scénář mu ale příliš letně komediálně přeje. Frk, frk, za pár dní, možná i hodin si vším projde a je v pohodě on, jeho kámoši i holka, co jej miluje. V rámci teen komedie s výchovným působením jde nicméně o důstojnou podívanou. ()

Reklama

lioncel 

všechny recenze uživatele

Nejsem žádný velký filmový šťoural a většinou ani moc neprotestuji při sledování některých přehnaných či hodně nepravděpodobných momentů v různých movie dílech, většinou chápu záměr a potřeby filmových tvůrců, ale co mě tady ke konci úplně praštilo přes oči : v dorostenecké či dokonce v juniorské kategorii (ale vlastně vůbec v žádné) je nemožné, aby dívka veslovala na regatě (při závodech) v závodní lodi společně s chlapci .. nejen, že pravidla něco podobného vůbec striktně nepřipouští .. ale hlavně .. vždyť by jim nemohla fyzicky stačit .. uštvali by ji chudinku po několika desítkách metrů … ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tak nějak jsem nic nečekal, a už vůbec ne že se budu bavit. Rozuměj gaye nemám rád, přijde mi to nepřirozený a nechutný. Ale ve stylu komedie? No dobrá dám tomu šanci. No a nakonec jsem byl mile překvapen. Herci parádně přirozený a celej film kterej hýřil barvama byl příjemnej. Překvapivě líbilo. Go west! ()

Kroupa 

všechny recenze uživatele

Nemám rád filmy, kde je mi za hrdinu trapně. Tady jsem se cítil, hlavně ze začátku, hodně trapně. Jinak ale hlavně díky výborným hercům mírně nadprůměrný zážitek. Přesto je hodnocení na čsfd silně nadhodnocené, protože film nejen nevyníká kvalitou zpracování, ale ani originalitou. Od jiných teenagerovských romancí se odlišuje poněkud explicitnějším zobrazením erotiky, především té "chlapecké". To na 80%, které tu film drží, rozhodně nestačí. Pokud se ti moje kritika nezamlouvá, koukni se na Fucking Amal, to je trochu jiná liga. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (3)

  • Většina filmu byla natočena u přehrady Bevertalsperre v Severním Porýní - Vestfálsku. (Vodnářka)
  • Voda, která ve filmu působí jako jedno velké jezero, je ve skutečnosti několik různých jezírek "sestříhaných dohromady". (Vodnářka)
  • Polská herečka Alicja Bachleda-Curuś, představující ve filmu Anke, byla kvůli přízvuku předabována Němkou Laurou Maire. (Vodnářka)

Reklama

Reklama