Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tobi a Achim jsou dlouholetí přátelé. Spolu působí v jednom veslařském družstvu, spolu poprvé poznávají taje života i druhého pohlaví. Jak se však rozvíjí Achimův milostný vztah se Sandrou, Tobi si začíná uvědomovat, že jeho poměr k Achimovi je více než jen kamarádský. Soustředění veslařského oddílu a probíhající letní bouře vyhrotí vztahy mezi mladými lidmi. Specifický humor teenagerovských komedií, vycházející především z objevování sexuálního života, se proplétá s dramatem přiznání vlastní sexuální orientace. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (113)

Marthos 

všechny recenze uživatele

V rámci současné německé kinematografie nepochybně výjimečné, ale rozhodně ne natolik, abychom skládali pocty na mezinárodních festivalech. Uvěřitelná je jen linie Tobiho coming outu, bohužel zabalená do tuctu nahodilých nesmyslů a ve výsledku se tříštící do nijakého závěru. Robert Stadlober sice není můj favorit, ale hrál dobře a koneckonců ta jeho kariéra taky někam směřuje, tak budiž. ()

noctambule 

všechny recenze uživatele

Námět "hledání sebe sama" ok, ale scénář dost pokulhával. Nebyl to nijak originální příběh, který navíc přinášel situace dost přitažené za vlasy, se spoustou klišé. Představitel hlavní role mi byl od prvního okamžiku neskutečně nesympatický, ale ostatní byli celkem fajn. Občas hezké momenty, dost to ale zazdil slabý konec. U mě je to na rozhraní, ale nakonec hlavně kvůli hezké hudbě a kameře se přikláním ke 3*. 55% ()

Reklama

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Němci jsou v tom nějak kovaný. Je jasný, že filmů na těchto témat je hodně i z různých zemí, ale nemůžu se zbavit pocitu, že Němci toto řeší napříč vším. Film je německý, ale dost připomíná nízkorozpočtový nebo nezávislý Hollywood. Lehce opět omývané téma, ale ani zde není ani tak vystavována homosexualita a její problémy jako spíš sobectví, ignoranci a demenci postav jako takových. Což je na dané téma lehce nevyužitý potenciál. V celku zajímavý film, který se nakonec ukáže jako lehce nezajímavý. Škoda no. ()

Kroupa 

všechny recenze uživatele

Nemám rád filmy, kde je mi za hrdinu trapně. Tady jsem se cítil, hlavně ze začátku, hodně trapně. Jinak ale hlavně díky výborným hercům mírně nadprůměrný zážitek. Přesto je hodnocení na čsfd silně nadhodnocené, protože film nejen nevyníká kvalitou zpracování, ale ani originalitou. Od jiných teenagerovských romancí se odlišuje poněkud explicitnějším zobrazením erotiky, především té "chlapecké". To na 80%, které tu film drží, rozhodně nestačí. Pokud se ti moje kritika nezamlouvá, koukni se na Fucking Amal, to je trochu jiná liga. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Němci umí točit příběhy ze života, které jsou emotivní, úsměvné i dramatické zároveň, ale tohle vážně není ten případ. Nad prvoplánovým a plytkým scénářem bych byla ochotná přimhouřit oči, ten se dá u komedie tolerovat, ale dosti zoufalé režijní vedení film dokonale odepsalo. Vesměs všechny herecké výkony jsou přes veškerou snahu mdlé a naprosto nepřesvědčivé, situace a dialogy hloupé a na hony vzdálené realitě - i když nevím, jestli celkový dojem neumocnil i český dabing na DVD … titulky jaksi nebyly k mání. Výsledkem je nevalný, vypreparovaný, neživotaschopný produkt, který má s dobrou filmovou tvorbou pramálo společného. 1* za námět - kvůli němu nějak nejsem schopná hodit celou tu nešťastnou záležitost do odpadu, jenomže téma odlišné sexuální orientace a hledání vlastní identity si zasloužilo DALEKO exkluzivnější zpracování. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (3)

  • Polská herečka Alicja Bachleda-Curuś, představující ve filmu Anke, byla kvůli přízvuku předabována Němkou Laurou Maire. (Vodnářka)
  • Většina filmu byla natočena u přehrady Bevertalsperre v Severním Porýní - Vestfálsku. (Vodnářka)
  • Voda, která ve filmu působí jako jedno velké jezero, je ve skutečnosti několik různých jezírek "sestříhaných dohromady". (Vodnářka)

Reklama

Reklama