Reklama

Reklama

Vzpomínky na lásku

(festivalový název)
  • Jižní Korea Nae meorisogui jiugae (více)

Obsahy(1)

Působivý příběh mladé dívky z dobré a honosné rodiny, která se bláznivě zamiluje do jednoho ze zaměstnanců svého otce. Přestože je zklamaná ze svého předchozího vztahu, probudí v ní náhodné setkání s mladým tesařem hluboké city. Zprvu nepřístupný mladík podlehne jejímu nevinnému kouzlu a společně překonají společenské rozdíly, vezmou se a odstěhují se na venkov.

Ačkoliv zní tento příběh jako z pohádky, vyústí do kruté reality. Do reality, kterou připravil osud, zcela nečekaně a zcela radikálně. Ale... i když paměť vypíná, hluboký cit zůstává. Tento silný příběh je nejen o lásce, ale také o obrovské síle a víře. A o tom, že zapomenout se nedá, i když tomu osud chce jinak. (charlosina)

(více)

Recenze (802)

castor 

všechny recenze uživatele

Tahle kinematografie mě nikdy zvlášť nefascinovala. A vlna asijské romantiky mě ze židle taktéž nezvedla. Inu, řádně propečený hamburger kdesi u stánku se taky nedá jíst denně, ale jednou za čas vás jeho vůně přivábí. A dost možná, že i zasytí. Moment to Remember je další z řady oceňovaných a divácky vděčných snímků, sic je jeho příběh prostinký. Jak jinak. Třídní rozdíly mezi tesařem a dívkou z vyšších kruhů nestojí v jejich vzájemných sympatiích, nicméně bude to choroba, která se stane jejich největší překážkou. Jak jinak. Pranýřujte mě, ale bylo to zbytečně zdlouhavé, se zbytečnými scénami, které se protáhly na ubíjejících 144 minut, průhlednými až nepřirozenými. Jak jinak. Formálně jako vždy něco navíc, potěší i korejská star Ye-jin Son. Zbytek mě mrzí. Zrovna jako těch 89%, co tu tak trčí!! Čekám odplatu.. Jak jinak. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Keď zmizne pamäť, stratí sa aj duša? Myšlienka hodná úvahy. Áno, ide o hroznú cukríkovú žmýkačku citov, ale aj tak to bolo dobré, neskutočne dobré. Jednotlivé situácie idú emočne až na hranu a na rozdiel od veľkej kopy rádoby sa tváriacich iných romantických filmov, tu nie je núdza o inteligentné dialógy, žiadne presladené žvásty dohromady o ničom sa nekonajú. Obsahová stránka má hlavu a pätu, hodnotné myšlienky pohladia na duši a celková pointa je reálna a dotýka sa mnohých z nás (samozrejme až v staršom veku, ochorieť na Alzheimera v 27. roku je vážne rarita). Jednoznačne plný zásah. ()

Reklama

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Názorná ukázka, kdy film musíte prostě vidět. Protože popsat ho slovy, je téměř nemožné. Navíc doporučuji minimálně týden před filmem šetřit zásoby slz, jinak nemáte šanci vstřebat najednou dávku nejkrásnějších citů. Jak jenom to korejci dělají. Polovinu filmů z jejich kinematografie, které jsem viděl, mě dojalo k slzám. A Moment to Remember je ukázkový příklad. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Nemoci jsou svinstvo a ještě k tomu, když postihnou člověka v tak mladém věku. 145 minut, do kterých se dokázalo nacpat tolik různých pocitů od radosti, až po chmůrné okamžiky. Vyváženost romantiky a dramatu byla přesně daná na polovinu a v konečném důsledku nemohlo vzniknout nic jiného, než že vám to bude vrtat v hlavě ještě nějakou dobu. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Jihokorejská filmová telenovela. Neříkám, že se mi to nelíbilo a že to nedokázalo vyvovalat nějaké emoce, ale na plný počet to není. Ocenil bych větší propracování jejich vztahu, bylo to takové moc urychlené, hlavně zpočátku. Zavěrečné události dokáží dojmout, ale na mě to je až moc silný kafe, aby to zapůsobilo nějak reálně. 75% ()

Galerie (14)

Zajímavosti (8)

  • Jung Woo-sung sa kvôli svojej role priučil tesárstvu a stavebníctvu. Malú drevenú stoličku, ktorá sa objavuje v Cheol-suovom dome, vyrobil on sám. (Arsenal83)
  • V kórejských pokladniach zaznamenal film veľký úspech, keď si ho pozrelo v kinách 2,56 milióna divákov, čo bola dovtedy najvyššia návštevnosť v žánri melodráma. Už o rok ho ale prekonal Neoneun nae unmyeong (2005) s 3,05 miliónmi divákov v kinách. (Arsenal83)

Související novinky

Nejlepší filmy desetiletí dle ČSFD.cz

Nejlepší filmy desetiletí dle ČSFD.cz

28.12.2010

Byl by hřích opomenout při příležitosti končícího prvního desetiletí nového milénia souhrn nejlepších filmů daného období. Zde vám přinášíme žebříček třiceti nejlepších celovečerních filmů dle… (více)

Reklama

Reklama