Reklama

Reklama

Samurai Champloo

(seriál)
  • Japonsko サムライチャンプルー (více)
Japonsko, (2004–2005), 9 h 58 min (Minutáž: 23 min)

Kamera:

Kazuhiro Jamada

Hrají:

Kazuja Nakai, Ajako Kawasumi, Ai Maeda, Akio Ócuka, Hiroši Ótake, Ičiró Nagai, Iššin Čiba, Džúróta Kosugi, Ken Narita, Kóiči Jamadera, Norio Wakamoto (více)
(další profese)

Epizody(26)

Obsahy(1)

Mugen a Jin jsou dva potulní samurajové. Liší se jak stylem boje, tak svým charakterem, spojuje je ovšem výjimečné šermířské umění a také jejich ješitnost. Shoda náhod je oba jednoho dne zavede do stejného města, kde se zapletou do potyčky, v níž zemře starostův syn. Jsou odsouzeni k smrti, ale zásluhou mladičké Fuu se jim podaří utéct. Výměnou za svou záchranu jí slíbí, že jí pomohou nalézt tajemného samuraje vonícího po slunečnicích. Dobrodružná cesta po středověkém Japonsku tak jak ho možná neznáte může začít. (Divočák)

(více)

Recenze (110)

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Post Hip-Hopová moderní scéna, smíchaná se starou procházkou po Japonsku v období éry Eda, kterou nás po celou dobu budou provázet dva samurajové Mugen a Jin s dívkou Fuu za společnou honbou za Slunečnicovým samurajem při které dojde k nejednomu souboji. Rozdílné charaktery i styl boje, kterým oba samurajové bojují se mezi nimi obrací k vzájemné soupeřivosti i respektu. Akční anime, kterému se dá jen málo co vytknout, nechybí ani vtipné sekce. Úvodní Intro je geniální a patří vůbec k jedněm z nejlepších Openingů co jsem, kdy slyšel. Výběr hudby i animace, spolu s příběhem rozhodně nabízejí neopakovatelnou podívanou. Drsnost, Krev, Souboje, Vtip vše co jsem čekal jsem dostal a nezbývá mi nic jiného než doporučit. 10/10 ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Nevídaná animace (na seriál) a naprosto skvěle napsané hlavní postavy... nejvíc jsem si oblíbil zločince a nenažraného bitkaře, který má slabost pro buchty s bujným poprsím - jop, mluvím o Mugenovi. Je až neuvěřitelné jak k seriálu, odehrávajícího se za dob feudálního Japonska, sedne hip hopový soundtrack, který působí nerušivým dojmem. Navíc závěrečné 3 díly, které tvoří jednu velkou epizodu mají až kulervoucí atmosféru a skvělé bitky! Jinak hodně doporučuju epizodu s baseballem :) ()

Reklama

Adasin 

všechny recenze uživatele

Samurai Champloo je pro mě lehkým zklamáním. Hlavní příběhová linie, pokud ji lze takto nazvat, je zde zredukována na naprosté minimum, které čas od času vykoukne ze stínu jednotlivých epizod. Bohužel pro mě tato linie není ani nijak úžasná, je tak jednoduchá a nezajímavá, že v ní kromě onoho hledání není bez provázání s minulostí hlavních postav absolutně nic. Navíc informace o tom, kdo je ten slunečnicovej samuraj, se dozvídáme neuvěřitelně pomalu a hlavně pozdě, přitom to hledání toho samuraje je hlavní hybnou silou příběhu. Kdyby aspoň výsledky toho hledání byly zajímavější, takhle jsou jen stěží uspokojivé. ----- Jednotlivé epizody či dvojepizody jsou tak samy o sobě zajímavější, některé dokonce velmi dobré. Některé jsou hodně vtipné, některé překvapivě vážné a obsahují myšlenky, které bych zde nečekala. Kdyby takový byl celý seriál, dala bych možná pět hvězd. Je fakt škoda, že zde jsou epizody, které působí jako fillery, zejména pak jedna s baseballem je těžce mimo. Je to zarážející o to víc, že v Samurai Champloo není podle Anime Filler Listu žádný filler. Co jsem prošla pár komentářů, někomu vadí hudba. Ano, je netradiční, ale neřekla bych, že se vyloženě nehodí, spíš je to takový střed, kdy tam prostě je, ale není to otravné. Osobně mi nejvíc vadilo to přetáčení ve stylu videokazet a skákání do současnosti. Neohromily mě ani vtipné výklady historie Japonska nebo running gag v podobě soukromého detektiva Manzoua. Od průměrného hodnocení u mě seriál zachraňují skvělá animace, souboje a postavy, o kterých jsem na začátku nemyslela, že bych si je oblíbila, ale nakonec jsem jim i fandila a byla ráda za každou informaci o jejich minulosti i za napojení té minulosti na onu hlavní dějovou linii. 7/10 ()

T-pack 

všechny recenze uživatele

Samurai Champloo je pěkně nekompromisní anime, v několika epizodách má vypravěče policajta z minulosti, který si je ale vědom té naší přítomnosti, jeden díl je jakýsi halloweenský non-canon speciál, nebo co (doteď ho nechápu), sype do Edo éry spoustu anachronismu s hip hop street prvky v čele, má zábavné krvavé souboje a je jasně pro dospělejší typy. (SPOILER O ZÁVĚRU ASI) Právě proto škoda závěru. A vůbec, seriál se celý tak nějak potácí odnikud nikam, aby během tří posledních epizod skončil, bez předchozího build-upu, bez výrazné jiskry, bez pocitu uzavření. (KONEC SPOILERU) Ty street art prvky jsou taky pěkně roztroušené, zpravidla ve "fillerech", kterým se v anime zřejmě ani nedá vyhnout, ale které zrovna v tomhle seriálu vůbec nepůsobí nudně. Animace je naprosto úžasná, Mugen a Jin jsou výborné postavy, ale je tu stále promrhaný potenciál. Seriál tak nějak našel zlatou žílu, ale místo, aby vytěžil, co mohl, jen pobral, co unesl a do dolu už se nevrátil. Škoda. ()

evil_ryu 

všechny recenze uživatele

Animácia je pekná a plynulá, hlavne pri bojových scénach vidno že si dali veľmi záležať. Stereotip nehrozí, pretože sa nájdu ako dramatické dieli, tak aj komediálne, alebo zamerané čisto na akciu. Hip hopu veľmi neholdujem ale niektoré skladby (hlavne beatbox) ma milo prekvapili. Škoda že záver ma trochu sklamal. Nakoniec musím ešte vyzdvihnúť epizódu kde hlavné postavy hrali baseball proti Američanom. Veľmi dávno som sa tak nesmial. Odporúčam aj tým čo nemajú z anime moc skúseností. ()

Galerie (551)

Zajímavosti (1)

  • Samurai Champloo byl vysílán pouze po půlnoci, protože japonská televize shledala seriál příliš násiným. (Komprimus)

Reklama

Reklama