Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sydney Wells (Jessica Alba) je známou losangeleskou koncertní houslistkou, která v dětství přišla nešťastnou náhodou o zrak. Transplantace očí je její jedinou šancí. Konečně nastal její čas. Po operaci se zdá být vše v naprostém pořádku. Za pomoci lékaře Paula Faulknera (Alessandro Nivola) a své sestry Helen (Parker Posey) se začne Sydney znovu zapojovat do běžného života. Jenže její štěstí je krátkodobé. Začínají se jí zjevovat stínové postavy a děsivé představy. Jedná se o následky operace, nebo si jen její mozek zvyká na zrak a přízraky jsou pouhým produktem její fantazie? Ale co když je to vše skutečnost? Rodina a přátelé začnou pochybovat o její příčetnosti, ale Sydney brzy zjišťuje, že jí její anonymní oční doktor nějakým způsobem otevřel dveře do hrozivého světa, který kromě ní nikdo nevidí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (223)

tom88 

všechny recenze uživatele

Ďalší veľmi nepodarený americký remake ne-úplne vydareného japonského originálu. Herecky chabé, atmosféra vlažná. Pár trápnych ľakačiek nerobí tento horor hororom. Kratšia stopáž je síce fajn, ale bohužiaľ sa stihla dostaviť ,,pani nuda,, Zopár lepších momentov sa síce vyskytlo, záver tiež nebol zlý, no nestačí to ani na priemer. 38% ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Po mnoha letech v temnotě se lékařům Sydney Wellsové (Jessica Alba) podaří najít vhodného dárce, jehož oči by mohli Sydney transplantovat. Vše dopadne výborně, a Sydney si začíná za pomoci psychologa Paula Faulknera (Alessandro Nivola) zvykat na svět, který již dávno zapomněla. Ale také na obrazy, které by asi vidět neměla - umírající či dávno mrtvé lidi, jak je duchové ze záhrobí odvádějí pryč ze země živých. Zdá se ale, že to všechno má jediný cíl - společně s Paulem musí zjistit, co se stalo dárkyni očí, a pak se možná vše vysvětlí ... Ač jsem měl ze začátku obavy s obsazení Jessicy Alby do hlavní role, nakonec se mé obavy ukázaly jako liché, a svoji roli zvládla na výbornou. Samotný film se mi ale zdál zoufale neoriginální, i když si odmyslím to, že je kopií původního Hongkongského filmu (který jsem naštěstí zatím neviděl, jinak by mé hodnocení bylo ještě o chlup horší). Ale i přesto je zpracování dost slušné, když jsem se měl bát, tak jsem se bál, když jsem se měl leknout, tak jsem se i lekl - tohle autorům docela vycházelo. Takže dávám průměr, film určitě nezklame, ale nejlepší film všech dob to taky nebude ... ()

Reklama

Jillen 

všechny recenze uživatele

1x Jessica Alba, 2 oči a 3 režiséři dali vzniknout jednomu filmu jménem Oko. A ta ženská prostě hrát neumí! Na plakátech časopisů se na ní kouká líp jak na plátně. Laciný horror těžící z trikových duchů, střihu a do uší bodajícího zvuku, který jako jediný ve vás vyvolá místy mrazení v zádech, ale strachem to není. Jinak předvídatelná pomalu utíkající podívaná bez nápadů, spádu a vůbec nějaké gradace. Ztráta času. Dávám 10% ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Tak toto je jeden z najhorších remakov, aký som kedy v živote videl. Absolútne ale absolútne strašné. Jessica Alba v tejto role absolútne zlyháva a vôbec mi jej postava nepríde uveriteľná, scénky sú úplne mimo a tvorcovia z toho asi chceli urobiť viac horor, než film ako taký. Japonskú verziu filmu mám veľmi rád a všetko mám pocit, že je uveriteľné, má svoje skvelé momenty a najmä sú vzťahy medzi postavami a všetko úprimné. Tu je priateľstvo Sydney a Alicie (Chloe Grace Moretz) absolútne nefungujúce a nemá žiadneho ducha ani charizmu. Rovnako ako aj jej romanca s Paulom. Záver je absolútne strašný, úplne všetko zmenili a nemá to žiadnu správnu chuť ako originál. Jediný dôvod, pre ktorý neodpadujem tento paskvil je fakt, že slepá Jessica Alba tomu skutočne aj niečo dáva a záverečná koncertná scénka je veľmi pekná. Inak je toto skutočne príšerný remake skvelého filmu. ()

oje 

všechny recenze uživatele

Na roztomilou Jessicu je krásný pohled, ale v jejích ať nových či starých očích bychom marně hledali úzkost. Film není špatně zpracovaný, příliš to ale neodsýpá, scény strach výrazně neevokují a napětí rovněž není silně podáno. Kdejaký kardiak by si tak snímek, založený na zajímavé medicínské hypotéze, mohl pustit, protože křivka ekg se při sledování příliš nerozkmitá. Žádnou kladnou charakteristikou tak film neoslní a kdyby byla stopáž o 30 minut kratší, nezlobil bych se. Kvalitnější alternativou s děsivými vizemi je skvělý Šestý smysl a Ozvěny mrtvých nebo obdobná Hrůza v Connecticutu. Alternativa: Sixth Sense, Stir of Echoes, Haunting in Connecticut, Shutter, One Missed Call. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (7)

  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 69. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)
  • Jessica Alba po dobu šesti měsíců brala lekce hry na housle a naučila se základy Braillova písma. (ČSFD)

Reklama

Reklama