Reklama

Reklama

Odsouzeni zemřít

  • Česko Odsouzeni zemřít: Otevřené moře 2 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Film natočený podle skutečné události. Víkendový výlet na luxusní jachtě se pro skupinu vysokoškolských kamarádů mění na děsivou plavbu. Šampaňské teče proudem a slunce pálí. Naprostá pohoda a chuť zaplavat si. V zápalu nadšení se všichni účastníci plavby vrhnou do chladivé, průzračné vody... Dokonce i ti, kteří chtěli zůstat na palubě. Co však začalo jako dobrá zábava, se brzy projeví jako osudová chyba. Nikdo totiž nespustil záchranný žebřík. Paluba je přímo nad jejich hlavami, téměř na dosah, ale trup lodi je příliš vysoký a kluzký, aby po něm mohli vyšplhat. A v kajutě lodi zůstalo opuštěné novorozeně jedné z dvojic... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (220)

peiton 

všechny recenze uživatele

Na rozdiel od ostatných,mne sa film páčil,bavil ma a ani na chvíľu som sa nenudila.Záver filmu dosť rozpačitý,každý si ho mohol vysvetliť po svojom.V mojich očiach si nemci šplhli,vôbec nebolo poznať,že dráma pochádza s nemeckej dielne.Priam naopak,dýchala s nej pomerne slušne americká ,,kuchyňa".Milo prekvapili . A navyše filmy založené na skutočnej udalosti ma vždy fascinovali a bavili. A nabudúce,ked budete skákať do vody s jachty,nezabudnite si pre prípad spustiť rebrík... :)) ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Tak toto byla solidní marnost. Věděl jsem, že to bude hloupost, ale přeci vám ten nápad nedá a musíte se na to kouknout. Přeci jenom taková volovina, že všichni naskáčou do vody a nedostanou se zpět na palubu je hodně lákavá. Vážně jsem se nasmál, že je nenapadlo spojit síly a jednu tu holku poslat nahoru. No rozhodně nevěřím že se něco podobného stalo. Ale jako dobrý, všichni jsou ve vodě, nemůžou se dostat nahoru, ale to co se dělo pak nemá nic společnýho s realitou. Totálně marná úmrtí, rozhovory a chování většiny zúčastněných. No prostě ubohý film s docela zajímavým nápadem, který byl ovšem tragicky rozprášen neschopností autorů. 35% ()

Reklama

Idée_fixe 

všechny recenze uživatele

Souhlasím se spoustou komentářů zde, typu "Jak to, že nikoho nenapadlo to či ono; že ten se zachoval tak či onak, a že to prostě byla ukázková banda vylízanců, etc.", proto to zde již nebudu více rozvádět. Co mne ale už vůbec hlava nebere, je absolutně zcestný moment, kdy matka toho miminka se konečně po té dlouhé době dostane na palubu, a místo toho, aby ho ihned obstarala, se opět okamžitě vrhá zpět do vody!!! Sama jsem matka, a v tu chvíli by šlo vše ostatní stranou, hned bych své děťátko šla obstarat! Vždyť to už muselo mít velký hlad, žízeň, plnou plínku, být zmatené - tak dlouho samotné, neobstarané, vysílené pláčem... To je přímo do nebe volající, co musí napadnout i bezdětné. ()

castor 

všechny recenze uživatele

První Open Water z roku 2003 bylo DOCELA příjemným překvapením. Nepřímý nástupce nám nabízí rozjařené páry, jenž uprostřed taneční juchandy na luxusní jachtě naskáčou do vody, aniž by si spustily žebřík, po kterém je snadná cesta zpět na palubu. Stát se to může!! A mrazivě to působí!! Právě paluba je zdánlivě na dosah, ale co teď s tím? Logicky smýšlející člověk by během prvních deseti minut dané situace přišel na celou škálu možností, jak se alespoň pokusit dostat zpátky na loď. Jenže naše banda výletníků na to potřebuje půl dne a ještě k tomu se dokáže slušně pohádat, vzájemně pobodat (bezpochyby nejabsurdnější část celého vyprávění) a nesystematicky rozhodovat. Řetěz z plavek by HNED napadl i desetileté dítě, přičemž ani to by tam rozhodně nepouštělo devadesáti kilového chlapa, ale nějakou ze slečen a ještě ji podepíral, aby snížil její hmotnost. Což šlo udělat už dávno. A stačila by osa dva chlapi – jejich ramena – holka na ně a šup. Dramatická situace je tak prostá, až to bije do očí, přesto se britsko-německý štáb nepokouší o NĚCO nového. O žádný umný tah se tu nikdo nesnaží, oproti jedničce jde o čistokrevnou zábavu (nejednoznačný první díl se utápěl v ručních roztřesených záběrech) překvapivě bez žraloků, obohacenou o vděčnou nálepku „založeno na skutečných událostech“. V triviálním dialozích je tu navíc neuvěřitelný nával klišé (tklivá hudba, dítě na palubě, Bůh záchranář, traumatické zážitky z dětství, milionář lhářem) a neustále mi v hlavě ležely myšlenky, jak to šlo udělat lépe. A když už nic jiného, tak se v rámci zmiňované „záchranné“ akce svlečou všichni přítomní z plavek, jenže do konce filmu, ač se snažíte sebevíc, žádný pořádný záběr nenajdete!! Což už při tom málu vyloženě naštve!! ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla prvotřídní ukázka debility.....Postavy jsou krásně ploché a i když tu máme povinný dvacetiminutový a ukecaný začátek, tak se nedozvíme nic víc než, že tu máme klasicky šablonovité charaktéry= Jako zástupce zodpovědnosti tu je pár s malým dítětem.. jako zástupce nezodpovědnosti je tu mladej rebel, kterej to má všechno tak něják na háku a jeho"postelová"blond známost o které nikdo nic neví.. no a pak tu je párek kamarádů kteří jsou do sebe vlastně tajně zamilovaní(oh jak romantické).....Mladá matka má navíc nějáké děsivé (bububu) trauma z dětství které se v průběhu děje odhaluje a dodává celému filmu neskutečnou psychologickou hloubku(hahaha).....Takže tihlencti dlouholetí cool kámoši si vyjedou..dloouho kecají ..a pak přichází zlomový okamžik který si ale pořádně neužijem protože nám rejža zrovna ukazuje nějáký zběsilý obrazový twist spojený s oním traumatem...po prvních logických avšak marných pokusech na záchranu přichází pokusy méně logické, překombinované a strááášně napínavé(hahaha)..dojde dokonce i na modlitbu a debatu o existenci boha a jeho ochotě pomáhat lidem v nouzi (v tomhle bodě už film fakt plave ve vodách sraček).. a do toho nám filmaři sem tam nemilostrdně předhodí prostřih na zprvu spící-poté se probouzející -a následně plačící malé dítě opuštěné samo na lodi(sorry jachtě)což vytváří na diváka šílený emoční tlak a celému filmu to dodává atmosféru stísněnosti a beznadějnosti(:D :D)...náhle se vše během pěti minut něják posere a hned tu máme několik adeptů na vyřazení ze hry a následně dost času na plování kolem lodi a špatně zahranému brblání o tom co je čí vina(blábláblá)...takhle se táhne ještě několik dlouhých minut během kterých divák ztrácí svůj drahocený čas a nevěří jak dlouhý může být tak krátký film .....Až skoronakonec příjde záchrana v podobě fintičky, která je jakousi variací na fintičku, kterou by zkusil každý rozumný člověk hned po deseti minutách ve vodě(no ale řekněme, že to byla banda totálních debilů-no).......konec to ale ještě není protože ještě příjde naprosto absurdní sebemrskačský závěr, který nevím co měl znamenat a asi měl vypadat něják epicky-či co......Prostě děs=jdu blejt...:D ()

Galerie (20)

Zajímavosti (6)

  • V rámci přípravy na natáčení trávil Susan May Pratt mnoho času a soláriu a v posilovně, aby byl schopen tak dlouho šlapat vodu. (Jocker94)
  • "Námorníci skočili cez palubu si zaplávať, ale pre nespustený rebrík sa nedostali späť na loď. Celá posádka bola nájdená mŕtva v blízkosti jachty" - úryvok z knižky Yachtunfälle. Und wie man sie vermeiden kann od Joachima Schulta. Text popisuje rôzne skutočné nehody na mori a možné riešenia, ako sa v podobnej bezútešnej situácii zachovať alebo sa jej vyhnúť. (Karush)
  • Na druhém záběru na spící dítě má dítě v puse dudlík, ve třetím ale už zase ne. (Jocker94)

Reklama

Reklama