Reklama

Reklama

Proč bychom se netopili

(seriál)
Česko, 2009, 8 h 43 min (Minutáž: 51–54 min)

Režie:

Petr Nikolaev

Předloha:

Zdeněk Šmíd (kniha)

Kamera:

Martin Duba

Hrají:

Václav Rašilov, Markéta Štechová, Tereza Kostková, Radek Zima, Lukáš Vaculík, Jiří Ployhar ml., Zuzana Kajnarová, Branislav Polák, Arnošt Goldflam (více)
(další profese)

Epizody(10)

V seriálu Proč bychom se netopili se můžete těšit na vodáckou romantiku, lásky letní i celoživotní, spory nicotné i zásadní, řeku vstřícnou i nemilosrdnou, přírodní scenérie i všední realitu života našich hrdinů. Poznáme se s nimi, když se poprvé sejdou na vodě, budeme svědky prvních zkušeností, úspěšných pokusů i nezdarů. Překonají spolu nejednu krizi, někteří navážou trvalé vztahy, jiní zase na dlouho zmizí všem z dohledu. Po letech se ale znovu sejdou a zkusí podruhé vstoupit do stejné řeky i do stejné lodi. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele DJ Obelix k tomuto seriálu (1)

Proč bychom se netopili (2009) 

No vidíte. Asi budu znít jako negramot (speciálně pro fandy zmiňovaného díla), ale já knihu od Zdeňka Šmída vůbec neznal. Nicméně už po pár replikách mi bylo jasné, že to musí vycházet z knižní předlohy. Ono totiž věty, které pronášejí herci na obrazovce, nejsou vůbec špatné ... ale na papíře. Zde se jednoduše vůbec nepovedl převod literatury "na plátno" a nepomáhá tomu ani obsazení, které je posbíráno z reklam a přištěkávačů v jiných sériích. A vévodí tomu ve své roli úžasně nesympatická Kostková, která mi od začátku pila krev. Nicméně to byl možná účel... Za pár dobrých hlášek dávám hvězdičku, ale asi už to ani nedokoukám... ()

Reklama

Reklama