Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jigsaw i jeho učednice Amanda jsou mrtví. Dva ostřílení agenti FBI, agent Strahm a agent Perez, uslyší o vraždě detektiva Kerryho a pomáhají detektivu Hoffmanovi vyřešit, co zůstalo z Jigsawovy poslední hry. Ale velitel útvaru rychlého nasazení Rigg byl sám zatažen do vražedné hry a má jen hodinu a půl na to, aby zvítězil nad řadou zvrácených a hrůzných nástrah a zachránil starého přítele i sebe před strašlivým koncem. (Filmbox)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (564)

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Scénář sice už není takový twister jako posledně (až na ten tragická závěr), oproti tomu už ale nejsou tvůrčí nápady, co se úkolů týče, tolik sick. Taky to není taková nuda, ale spíše hloupě natahovaná vyprávěnka o Jigsawově odkazu příští generaci, kterou odhaluje velký svalnatý černoch bez charismatu a sekunduje mu tragické kvantum postav, z nichž většině přejete smrt, protože vás prostě nebaví. Tohle v kině nadchne leda tak mladé páry okolo patnácti, z nichž on čeká, že se mu ona bude před děním na plátně schovávat minimálně v klíně. Byť si mohou III a IV podat svorně ruce, na nejnižší příčku to nakonec není. Za to, že mi to docela uteklo a taky za fakt, že kdyby Bousmann natočil i něco jiného, mohl by se projevit zajímavý hororový talent. Na tuhle látku už je ho škoda. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Pořád slušná zábava. Je to zbytečně překombinovaný, ale co, vizuálně a zvukově se jedná o první ligu, i když to napětí z většiny vzniká právě tím, že to tvůrci vybuší z efektních střihů. Takže trochu podvod no:) Ale ještě, že je tam spousty krve a celkem nápaditých pastí, tím se to dá vždycky zachránit. Příběh moc celistvý není, mám pomalu pocit, že se to spíš skládalo z flashbacků. Je asi důležité se vyznat v sérii, jinak se už ve čtyřce ztratíte. Je tu totiž více příběhů různých charakterů, od původního Jigsawa co teď leží pěkně vykuchaný někde na pultě, až po jeho exmanželku, a všechny ty příběhy se vzájemně prolínají často s odkazem k jedičce až trojce. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Jednička těžila z toho, že divák předem nic neví. Další díly byly lacinější a lacinější. Ždímá se neždímatelné, jen za účelem zlaťáků na pokladnách kin. Děj byl v případě dalších pokračování zmatený a domotaný, výsledek neděsí, nedisponuje mrazivou atmosférou, snaží se jen šokovat důmyslně krvavými scénami, které ovšem už v druhém díle moc nefungovaly. Nucené, zbytečné. Po několikaleté pauze tahle série nicméně letos (2017) pokračuje. Tak uvidíme. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

A hele, prachy se pořád sypou a tak už tu máme čtvrtý díl této zdá se nekonečné série. Záporák už ovšem zemřel na konci minulého dílu a tak se ho dočkáváme jenom pomocí flashbacků.Děj nedává ještě větší smysl než posledně a na konci je v tom, z toho neustálého poskakování v čase, docela nelogickej bordel. A dokonce už mi přišli nudný i ty nechutný scény jako např. úvodní pitva. V minulém díle jsem aspoň ještě občas odvracel zrak, tady jsem se už ale u těch krvavejch scén docela nudil. A to už je u horroru docela alarmující. Aspoň, že ten Tobin Bell je aspoň trochu charizmatickej. Už se nemohu dočkat, s jakejma kravinama se pochlubí pětka. ()

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

Nevím co říci. Po hodnoceních zde přítomných jsem očekával dost velkou sra*ku, ale byl jsem moc příjemně překvapen. Příběh se stále drží a dále rozvíjí předchozí díly. Některé pasti byly také moc pěkně udělané. Je ovšem pravda, že jak jsem se ještě u prvních tří dílů držel a poznával jednotlivé postavy, zde jsem se totálně ztratil a budu se na to muset podívat ještě jednou. Proto dávám tři hvězdy. P.S.: Přijde mi, že nejlepší je dát si tuto sérii jako maraton - nemyslím tím přímo za sebou, ale s odstupem jen několika dnů. Poté krásně uvidíte, jak jsou díly ještě více propojené, než by se na první pohled mohlo zdát. Děkuji i deníku Sport, který vydal všechny 4 díly na DVD za směšné "páďo". ()

Galerie (45)

Zajímavosti (17)

  • Producenti si přáli, aby si Donnie Wahlberg svou roli detektiva Erica Matthewse z trojky zopakoval, ale kvůli angažování v jiných projektech to zpočátku nebylo vůbec možné. Proto s ním prvotní verze scénáře vůbec nepočítala. Jakmile ale začalo natáčení, herec si přece jen dokázal udělat čas a scenárista jeho postavu do filmu narychlo zakomponoval. (Rodriguez)
  • Film byl natočen za 32 dnů. (Elisebah)

Související novinky

Další Nezvratný osud od tvůrců Saw?

Další Nezvratný osud od tvůrců Saw?

14.01.2019

Studio New Line se rozhodlo oživit svoji brutální hororovou sérii Nezvratný osud, najalo přitom scenáristy posledních několika Saw Patricka Meltona a Marcuse Dunstana. Předchozích pět snímků… (více)

Nemrtvý, kam se podíváš

Nemrtvý, kam se podíváš

08.10.2008

Chodící shnilotiny jsou pořád v kurzu. Máme pro vás tři projekty, které se zombíky jen hemží. Táta Romero chystá další mozkově-střevní hostinu, Woody Harrelson se musí probojovat skrz Zombieland a 28… (více)

Leprechaun se možná vrátí

Leprechaun se možná vrátí

15.08.2008

Všechny hororové ikony jsou už rozebrané a buď už jsou jejich remaky na světě, nebo se velmi brzy objeví. Hollywood je však stále línější a línější vymýšlet něco nového, takže přišla řada i na ty… (více)

Co se kde šustne

Co se kde šustne

21.02.2007

Ghost Rider láme v USA rekordy. Byl uveden v 3619 kinech a za pouhé 4 dny již stihl vydělat 51,5 miliónů dolarů. Tím hravě překonal dosavadní rekord v nejvyšším výdělku za sváteční víkend, který… (více)

Reklama

Reklama